Działo naoliwione?
- Samuel Radziwiłł • Stempel
- Obywatel
- Ignats ik Ruth • Stempel
- Przewodniczący Senatu Palatynatu Leocji
- Zbyszko Gustolúpulo • Stempel
- Obywatel
Działo naoliwione?
A proszę, akurat wylosowało. Wyglada na to, że trochę się formuła wyczerpuje, bo na moim poziomie to po zero lub jeden punkt teraz 😞Ignats ik Ruth pisze: ↑18 sty 2021, 0:35Ja wiem, że mam mało punktów, ale weźcie mnei poatakujcie, proszę! ;P
emeryt i rencista,
Zbyszko Gustolúpulo
🏴☠️ Tropikańska Rewolucja 🏴☠️
⚽️ Tropikana Zlote Piaski ☀️
Zbyszko Gustolúpulo
🏴☠️ Tropikańska Rewolucja 🏴☠️
⚽️ Tropikana Zlote Piaski ☀️
- Franklin Garamond • Stempel
- Namiestnik Palatynatu Leocji
Działo naoliwione?
Tak, trzeba się powoli zaczynać zastanawiać nad tym co dalej...
Kolejne pomysły z czapy:
- codziennie dawać najsłabszym bonusowe punkty (albo jak ktoś spadnie poniżej X, to przywracać mu 1000)
- wyłączyć wzrost umiejętności, gdy ktoś jest atakowany (w ogóle lub od jakiegoś progu umiejętności)
- na bazie poprzedniego: przyrost umiejętności tylko, gdy parametr na który się mierzymy jest u nas >= temu u przeciwnika
Kolejne pomysły z czapy:
- codziennie dawać najsłabszym bonusowe punkty (albo jak ktoś spadnie poniżej X, to przywracać mu 1000)
- wyłączyć wzrost umiejętności, gdy ktoś jest atakowany (w ogóle lub od jakiegoś progu umiejętności)
- na bazie poprzedniego: przyrost umiejętności tylko, gdy parametr na który się mierzymy jest u nas >= temu u przeciwnika
- Helwetyk Romański • Stempel
Działo naoliwione?
Wydaje mi się, że byłoby to niekorzystne dla nieatakowanych kaprów z niższymi lokatami, o czym wspomniał wyżej @Ignats ik Ruth. Głośno zastanawiam się (tu: uwaga o niskim stanie kofeiny), jakie byłyby rezultaty, gdyby porażka nie oznaczała utraty punktów. Gdy postać w pierwszej z brzegu grze RPG wygrywa walkę, zdobywa doświadczenie, gdy przegrywa — nie traci. (Zapewne wymagałoby to mocnej korekty algorytmu obliczania liczby zdobywanych punktów).Franklin Garamond pisze: ↑18 sty 2021, 8:30Wyłączyć wzrost umiejętności, gdy ktoś jest atakowany (w ogóle lub od jakiegoś progu umiejętności)
Z sugestii po mojej stronie, na motywie niedawno zakończonego rajdu — mogłem pozwolić sobie na komfortowy udział w dwóch ostatnich odcinkach, ponieważ na poprzednich:

W przypadku rankingu kapra lokaty zmieniają się w zasadzie kilka razy dziennie, więc trudno ustalić „zwycięzcę” rywalizacji — fluktuacje są, moim zdaniem, zbyt mocne i w zasadzie bardziej miarodajnym wskaźnikiem „poziomu” jest suma punktów umiejętności…
(—) prokr. Hweltywk Romański, RkORF · LAN
Namiestnik № 2 Palatynatu Leocji
Dyniowy Padawan
LEOCKA PARTIA FASZYSTÓW JĘZYKOWYCH
Dyniowy Padawan
Nikogo się nie ściga, ale wszystkich się poprawia, bo tak nakazują
wewnętrzna potrzeba, poczucie sprawiedliwości i wyznawany porządek rzeczy.
IGNATS IK RUTH
IGNATS IK RUTH
Nawet podczas realiozy sprawdzam skrzynkę helwetyk@gmail.com
Działo naoliwione?
Tutaj to chyba właśnie na odwrót - w tym kaprzy na niższych lokatach dodatkowo maja pod górkę, że nie rośną im statystyki, bo się ich nie atakuje. Trudniej chyba zmusić do ataku na takie lebiegi (jak ja), niż wyłączyć zysk wszystkim atakowanym. Wtedy, czy ktoś atakowany, czy nie atakowany - bez różnicy.Helwetyk Romański pisze: ↑18 sty 2021, 11:07Wydaje mi się, że byłoby to niekorzystne dla nieatakowanych kaprów z niższymi lokatami, o czym wspomniał wyżej @Ignats ik Ruth.Franklin Garamond pisze: ↑18 sty 2021, 8:30Wyłączyć wzrost umiejętności, gdy ktoś jest atakowany (w ogóle lub od jakiegoś progu umiejętności)
To jest uwaga ciekawa, ale rozwiązanie chyba mniej wydajne od powyższego, bo wpływa na "ranking", a nie na poziom umiejętności. Tymczasem, jak poniżej (;p):Helwetyk Romański pisze: ↑18 sty 2021, 11:07Głośno zastanawiam się (tu: uwaga o niskim stanie kofeiny), jakie byłyby rezultaty, gdyby porażka nie oznaczała utraty punktów. Gdy postać w pierwszej z brzegu grze RPG wygrywa walkę, zdobywa doświadczenie, gdy przegrywa — nie traci. (Zapewne wymagałoby to mocnej korekty algorytmu obliczania liczby zdobywanych punktów).
Helwetyk Romański pisze: ↑18 sty 2021, 11:07W przypadku rankingu kapra (...) miarodajnym wskaźnikiem „poziomu” jest suma punktów umiejętności…
- Michał F. Lubomirski-Lisewicz • Stempel
- Rzeczpospolita Obojga Narodów
Działo naoliwione?
Ale jednak warto mieć na uwadze to, że statek się niejednokrotnie niszczy po nieudanej walce.
Michał Franciszek Lubomirski-Lisewicz
Stolnik podlaski
Rector Universitatis Cracoviensis
Regimentarz wojsk litewskich
Stolnik podlaski
Rector Universitatis Cracoviensis
Regimentarz wojsk litewskich
- Heinz-Werner Grüner • Stempel
- Obywatel honorowy
Działo naoliwione?
Ja już swoje "trzy grosze" wypowiedziałem niedawno, ale to całkowicie inna sprawa. Teraz faktycznie by "wygrywać" i mieć z tego zyski atakuje się tych najlepszych, a zmiany na fotelu lidera są notoryczne.
Tak sobie myślę, a jakby wartość przegranej przy byciu atakowanym ustalić do jednej wartości, a atakujący zdobywał by nadal według tych samych zasad?
Tak sobie myślę, a jakby wartość przegranej przy byciu atakowanym ustalić do jednej wartości, a atakujący zdobywał by nadal według tych samych zasad?
- Helwetyk Romański • Stempel
Działo naoliwione?
(Ciąg dalszy uwagi o niewystarczającym poziomie kofeiny). Co prawda, co do zasady nie atakuję kaprów z niższymi lokatami, ale inni atakują, więc daje im to (atakowanym) szansę na wzrost umiejętności. Jeżeli ten wzrost wyłączymy, będzie to czynnik dodatkowo wzmacniający pozostanie u dołu rankingu. To, że „po stoczeniu 10 walk z wykorzystaniem danego parametru — dany parametr zwiększa się o 1” jest neutralne, tym samym wydaje mi się dobrym rozwiązaniem.Ignats ik Ruth pisze: ↑18 sty 2021, 11:41Tutaj to chyba właśnie na odwrót - w tym kaprzy na niższych lokatach dodatkowo maja pod górkę, że nie rośną im statystyki, bo się ich nie atakuje. Trudniej chyba zmusić do ataku na takie lebiegi (jak ja), niż wyłączyć zysk wszystkim atakowanym. Wtedy, czy ktoś atakowany, czy nie atakowany - bez różnicy.Helwetyk Romański pisze: ↑18 sty 2021, 11:07Wydaje mi się, że byłoby to niekorzystne dla nieatakowanych kaprów z niższymi lokatami, o czym wspomniał wyżej @Ignats ik Ruth.Franklin Garamond pisze: ↑18 sty 2021, 8:30Wyłączyć wzrost umiejętności, gdy ktoś jest atakowany (w ogóle lub od jakiegoś progu umiejętności)
(—) prokr. Hweltywk Romański, RkORF · LAN
Dyniowy Padawan
Dyniowy Padawan
Nikogo się nie ściga, ale wszystkich się poprawia, bo tak nakazują
IGNATS IK RUTH
IGNATS IK RUTH
Nawet podczas realiozy sprawdzam skrzynkę helwetyk@gmail.com
Działo naoliwione?
Wydaje mi się, że jednak więcej czołowych kaprów myśli jak Czcigodny (tj. "ja nie atakują, ale inni tak"). Ja dlatego właśnie prosiłem o atakowanie mnie, że mnie nikt nie atakował przez długi czas - bo byłem za nisko. Szkoda marnować jedną dziesiątą możliwego ruchu na gościa, któremu się zabiera grosze. Co powoduje, że wisi się u dołu.Helwetyk Romański pisze: ↑18 sty 2021, 12:44Co prawda, co do zasady nie atakuję kaprów z niższymi lokatami, ale inni atakują, więc daje im to (atakowanym) szansę na wzrost umiejętności. Jeżeli ten wzrost wyłączymy, będzie to czynnik dodatkowo wzmacniający pozostanie u dołu rankingu. To, że „po stoczeniu 10 walk z wykorzystaniem danego parametru — dany parametr zwiększa się o 1” jest neutralne, tym samym wydaje mi się dobrym rozwiązaniem.
- Daniel January von Tauer-Krak • Stempel
- Przybysz