Piłkarska reprezentacja Palatynatu Leocji

Tu dyskutujemy na wszystkie tematy związane z mikronacyjnym sportem
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Piotr vel Bocian Stempel
Przybysz

Post autor: Piotr vel Bocian »

Ostatnia wiadomość z poprzedniej strony wątku

Obrazek
Obrazek
Obrazek
22 stycznia 2021 do zespołu dołączył długooczekiwany (i szukany) pomocnik - jest to 25-letni Hélder Quintino.
Jego umiejętności oszacowane są na 9 punktów/belek, więc jak na poziom naszej reprezentacji to całkiem dobre wzmocnienie. Ma doskonałą przydatność w zespole i cieszę się, że dogaduje się najlepiej z piłkarzem, stanowiącym podstawę linii pomocy, a najgorzej współpracuje mu się z zawodnikiem, który w zespole nie jest nam potrzebny.

Po zakupie siła reprezentacji skoczyła nam o jeden punkt i wynosi obecnie 8.

W przygotowaniach do V-Mundialu zakupionych w sumie zostało dwóch pomocników, obrońca oraz napastnik. Wydałem na nich niecałe 3 mln econ (średnio 730 tys. za zawodnika), co w innych warunkach wydawałoby się sumą śmieszną. Niestety kasę mamy pustą, więc łatam dziury jak mogę. Aby rachunek wyszedł na zero, to na listę transferową wystawionych zostało 4 najsłabszych moim zdaniem zawodników. Liczę na to, że ktoś się na nich połakomi przed rozpoczęciem rozgrywek.

Ponieważ apetyt rośnie w miarę jedzenia byłbym wniebowzięty, gdyby udało się zdobyć nam dobrego bramkarza. Wtedy szczerze będę mógł stwierdzić, że zrobiłem wszystko co mogłem, by przygotować zespół na tyle na ile było to możliwe. Jeśli wystarczy pieniędzy, to powysyłam chłopaków na treningi, bo forma u niektórych leci na łeb na szyję, ale wszystko po kolei..
Awatar użytkownika
Heinz-Werner Grüner Stempel
Obywatel honorowy

Post autor: Heinz-Werner Grüner »

Piotr vel Bocian pisze:
24 sty 2021, 22:15
Heinz-Werner Grüner pisze:
24 sty 2021, 21:39
Piotr vel Bocian pisze:
24 sty 2021, 21:24

Zgłaszam oficjalną prośbę o poprawę informacji o naszej reprezentacji.
Nie jestem autorem tego tekstu, ale przekażę... Następnym razem Szanowny Panie Trenerze skoro składa się oficjalną prośbę to zapraszam do nas na forum... ;)
Nie jestem w stanie śledzić wszystkich wątków. W Leocji faktycznie bywam bardzo często, ale nie zawsze wszystko dojrzę. :)
Przepraszam, że zachowałem się jak gbur.
Szanowny Pan jest jedynym obywatelem Monarchii Austro-Węgierskiej, którego znam (a przynajmniej mam tego świadomość), więc dlatego pierwsze myśli skierowałem właśnie w stronę Szanownego.

Dziękuję za przekazanie mej uwagi. Następnym razem postaram się udać osobiście do MAW - tym razem ze względu na zbliżający się termin rozpoczęcia V-Mundialu, nie było na to czasu, szczególnie świeżo po przegranym meczu z reprezentacją Królestwa Teutonii nie miałem do tego głowy.
Ależ ja nie mam pretensji, broń mnie Prokrastynacjo, ale tak jak napisałem nie wiem czy za każdym razem znajdę wszelkie uwagi odnośnie błędów. A te zapewne znajdą się jeszcze nie raz (już się znajdują-drobne bo drobne, ale są).
Staram się wszystkie w miarę regularnie poprawiać...
Nie pozostaje mi nic innego jak zaprosic Herr Piotrze raz jeszcze. ;)
(-) bk. Heinz-Werner Grüner
Oberhaupt Edelweiss
Obrazek
Awatar użytkownika
Piotr vel Bocian Stempel
Przybysz

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Palatynat Leocji 0 (0 - 0) 3 Królestwo Teutonii
24.01.2021 - mecz towarzyski
Posiadanie piłki: 34 - 66 (36-64)
Szanse: 1 - 9 (0-3)

Spotkanie z reprezentacją Królestwa Teutonii, zgodnie z przewidywaniami, było jednostronnym widowiskiem. Nie mając większych szans postawiłem na element zaskoczenia - w linii obrony pojawiło się pięciu zawodników a w ataku pozostał osamotniony Varei Farrag. Styl gry natomiast ustawiłem bardzo ofensywny. To nie mogło się udać. I się nie udało - przegraliśmy 0:3. Chociaż z drugiej strony może mogło być jeszcze gorzej? Przecież kilka dni temu Pustkowia Gellonii stracili cztery bramki, a przecież punktami siły jesteśmy na podobnym poziomie.

W meczu zawodnicy Królestwa Teutonii, warci w sumie blisko 90 mln econ, byli przy piłce przez 66% czasu gry, więc wychodzi na to, że bez skrupułów grali z nami w przysłowiowego dziada ;) Mieli aż 9 sytuacji bramkowych, a więc w porównaniu do jednej naszej groźnej akcji aż dziwne, że nie było gorzej. Augustyn Lonka dwoił się i troił, za co został wybrany piłkarzem meczu. Warto zauważyć jeszcze fakt, iż w pierwszej połowie udało nam się nie dopuścić do utraty gola. To jakiś niewielki pozytyw :)

Jeśli chodzi o poziom siły, to Królestwo Teutonii ma 12 punktów (my 8). W meczu z najlepszej strony pokazała się nasza obrona, która została oceniona na 10 punktów (przeciwnicy dostali ich 15). Gorzej zagrała pomoc otrzymując 8 pkt a osłabiony atak jedynie 6 (konkurenci w obydwu formacjach otrzymali po 12). By nieco zmotywować chłopaków otrzymali za wygraną obietnicę 50 tys. econ, ale (na szczęście?) mogliśmy tę kwotę zaoszczędzić :)

Nie ma co się więcej rozpisywać- przegraliśmy, bo mieliśmy słabszy zespół i tyle.

Przed nami spotkanie ze Starosarmacją (27.01) oraz Skarlandem (30.01), a potem już v-mundial...
Awatar użytkownika
Piotr vel Bocian Stempel
Przybysz

23 sty 2021, 22:28
Szybciutko:
Obrazek

Los nie był dla nas zbyt łaskawy, ale trudno przecież byłoby mieć nadzieję, że natrafimy na słabszych od siebie przeciwników skoro dopiero zaczynamy przygodę z piłką.

Wyjście z grupy jest mało realne, ale czy mimo wszystko reprezentacja Palatynatu Leocji,która nie rozegrała jeszcze żadnego oficjalnego meczu i jest w trakcie budowania zespołu przy pustej klubowej kasie jest w stanie pokazać się z dobrej strony? Będziemy próbować, bo w piłce wszystko jest możliwe :)
Awatar użytkownika
Obywatel honorowy

Pech chciał, że akurat na mundial trafiliscie z debiutem. Ja bym się nie spinał. W tym sezonie to nawet nie macie sznas na wielki rozwój piłkarzy. Systematycznie zbierać doświadczenie i już. Następny sezon będzie sporo dłuższy...
Oberhaupt Edelweiss
Obrazek
Awatar użytkownika
Zbyszko Gustolúpulo Stempel
Obywatel

Post autor: Zbyszko Gustolúpulo »

26 sty 2021, 9:06
Pech chciał, że akurat na mundial trafiliscie z debiutem. Ja bym się nie spinał. W tym sezonie to nawet nie macie sznas na wielki rozwój piłkarzy. Systematycznie zbierać doświadczenie i już. Następny sezon będzie sporo dłuższy...
Albo właśnie pozytywnie, pierwsze transfery, poznanie się z zespołem i na kolejny sezon będą juz bardziej przygotowani. Pozbierać kaskę w tygodniach, kiedy już odpadną z turnieju, a inni dalej grają...
emeryt i rencista,
Zbyszko Gustolúpulo
🏴‍☠️ Tropikańska Rewolucja 🏴‍☠️
⚽️ Tropikana Zlote Piaski ☀️
Awatar użytkownika
Obywatel honorowy

Owszem, ale przy braku wyjścia z grupy o rozwój piłkarzy będzie ciężko. Mimo to liczę, że Leocja zaskoczy wszystkich! Serio! Taki ambitny trener da radę! :)
Oberhaupt Edelweiss
Obrazek
Awatar użytkownika
Zbyszko Gustolúpulo Stempel
Obywatel

Post autor: Zbyszko Gustolúpulo »

26 sty 2021, 10:25
Owszem, ale przy braku wyjścia z grupy o rozwój piłkarzy będzie ciężko. Mimo to liczę, że Leocja zaskoczy wszystkich! Serio! Taki ambitny trener da radę! :)
No tak, to mnie w sumie zastanawiało jak X11 to liczy. Nawet dla zespołów, które grają dalej - grasz wtedy najsilniejszym składem, więc też nie bardzo.
emeryt i rencista,
Zbyszko Gustolúpulo
🏴‍☠️ Tropikańska Rewolucja 🏴‍☠️
⚽️ Tropikana Zlote Piaski ☀️
Awatar użytkownika
Obywatel honorowy

Zbyszko Gustolúpulo pisze:
26 sty 2021, 10:36
26 sty 2021, 10:25
No tak, to mnie w sumie zastanawiało jak X11 to liczy. Nawet dla zespołów, które grają dalej - grasz wtedy najsilniejszym składem, więc też nie bardzo.
Dlatego ten sezon jest stracony dla słabszych. Natomiast następny będzie z ogromną ilością gier i można testować ustawienia i wszystko co się zechce... :)
Oberhaupt Edelweiss
Obrazek
Awatar użytkownika
Piotr vel Bocian Stempel
Przybysz

[quote="Piotr vel Bocian" post_id=11068 time=1611616921 user_id=146]
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Starosarmacja 5 (5 - 0) 1 Palatynat Leocji
27.01.2021 - mecz towarzyski
Posiadanie piłki: 58 - 42 (59-41)
Szanse: 7 - 2 (7-1)

Bramkę strzelilł:
Varei Farrag asystował Zdzisek Wilk

Niestety kolejna przegrana w towarzyskim meczu, tym razem z reprezentacją Starosarmacji. Zagraliśmy w "tradycyjnym" ustawieniu 4-4-2. W ataku zagrał Varei Farrag, a partnerował mu Zdzisek Wilk, który jeszcze niedawno tkwił na liście transferowej. Zmiany jednak na niewiele do się zdały. Wystarczyło 27 minut, aby przeciwnicy strzelili nam 5 bramek i tym samym ustanowić niechlubny rekors w naszej kilkutygodniowej historii piłkarskiej.

W meczu byliśmy przy piłce przez 42% czasu gry, więc teoretycznie nie było tragedii. Mieliśmy natomiast jedynie dwie groźne akcje (na szczęście udało się jedną z nich wykorzystać przy wspólnej akcji napastników), a Starosarmacja w tym czasie miało aż 7 strzałów w światło bramki, z czego wykorzystali pięć. Przeciwnicy, podobnie jak ostatnio Królestwo Teutonii, ma siłę na poziomie 12 punktów, więc przewyższają nas o 4. W meczu zarówno obrona jak i pomoc zagrali na poziomie 8 punktów (Starosarmacja oceniona została na 11). W meczu najlepiej spisywali się napastnicy, chociaż oczywiście w innej skali. Nasi atakujący zagrali na 9 punktów, a przeciwnicy dostali ich 13. Starosarmacja nie pozwoliła naszym graczom rozwinąć skrzydeł kontrolując grę przez praktycznie cały mecz.

Naszym największym problemem w defensywie jest bramkarz, którego niski poziom umiejętności jest łatwo zauważalny w starciu z zespołami, którzy mają dobrych napastników. Niestety póki co poszukiwania odpowiedniego golkipera zakończyły się bez pożądanego efektu. Brakuje przede wszystkim pieniędzy, a pośrednio czasu na ich zebranie. Przed nami ostatnie spotkanie towarzyskie - z reprezentacją Skarlandu, który jak mi się wydaje prezentuje zbliżony do nas poziom.
Awatar użytkownika
Helwetyk Romański Stempel
Namiestnik Palatynatu Leocji

Post autor: Helwetyk Romański »

Honorowy gol był… 🙃
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek
(—) prokr. Hweltywk Romański, RkORF · LAN
Namiestnik № 2 Palatynatu Leocji
Dyniowy Padawan
LEOCKA PARTIA FASZYSTÓW JĘZYKOWYCH

Nikogo się nie ściga, ale wszystkich się poprawia, bo tak nakazują
wewnętrzna potrzeba, poczucie sprawiedliwości i wyznawany porządek rzeczy.

IGNATS IK RUTH

Nawet podczas realiozy sprawdzam skrzynkę helwetyk​@​gmail.com
ODPOWIEDZ

Wróć do „Sport w Leocji”