„2 dni w Sztumie”

Filateliści wszystkich krajów, wymieniajcie się!
Zablokowany
Awatar użytkownika
Jezus Ipanienko Stempel
Przybysz
Kontakt:

„2 dni w Sztumie”

Post autor: Jezus Ipanienko »

Ostatnia wiadomość z poprzedniej strony wątku

W imieniu Krakozji Stepowej:
  • Opcja 1. - 4 pkt.,
  • Opcja 2. - 3 pkt.,
  • Opcja 3. - 2 pkt.,
  • Opcja 4. - 1 pkt.
Ýezus İpanýenko, Krakozə Aútəz İßtrana Raß'señ
Jezus Ipanienko, Głowa Państwa Krakozji Stepowej
Awatar użytkownika
Alfred Fabian von Tehen-Dżek Stempel
Przybysz

„2 dni w Sztumie”

Post autor: Alfred Fabian von Tehen-Dżek »

1. Pozostawienie znaczka „2 dni w Sztumie” w systemie Światowego Związku Filatelistycznego. - 1 pkt
2. Uniemożliwiające identyfikację rozmycie banana na znaczku „2 dni w Sztumie”. - 2 pkt
3. Uniemożliwiające identyfikację rozmycie znaczka „2 dni w Sztumie”. - 3 pkt
4. Wycofanie znaczka „2 dni w Sztumie” z systemu Światowego Związku Filatelistycznego. 4 pkt
Awatar użytkownika
Caladea Cousine
Przybysz

„2 dni w Sztumie”

Post autor: Caladea Cousine »

Michał Jerzy Potocki pisze:
02 mar 2021, 17:21
Lecz już Banan, w Internecie jednoznacznie kojarzący się z męskim narządem
Nie mogę uwierzyć w to, co czytam.

Znaczek ma być usunięty tylko dlatego, że wam się wszystko brzydko kojarzy, jak w dowcipie o psychiatrze co same świństwa pokazywał? Wychodzi z tego, że za całą tą aferą stoi nie żadna wiara, a zwyczajna świętoszkowatość, mająca przykryć to, że oburzonym wszystko się z zegzem kojarzy – jednemu banany z benizami, a drugi fantazjuje o, cytuję (tow. Romański nie bijcie), ruchaniu psów. Dzizys prostytutka ja fiskusa i złodziei z Wiejskiej.

Wiecie z kolei, z czym mi się w naszym kontekście banan kojarzy? Z Republiką Południowego Baridasu, El Militia de Regulo oraz bananami i słodkościami. Ale niektórym to tylko benizy w głowie.
Awatar użytkownika
Joanna Izabela
Cesarstwo Teutonii

„2 dni w Sztumie”

Post autor: Joanna Izabela »

A jak wszyscy to i ja:

Wariant 1. 4 pkt
Wariant 2. 3 pkt
Wariant 3. 2 pkt
Wariant 4. 1 pkt
Awatar użytkownika
Helwetyk Romański Stempel
Namiestnik Palatynatu Leocji

„2 dni w Sztumie”

Post autor: Helwetyk Romański »

Ludwik Tomović pisze:
02 mar 2021, 19:13
Dodatkowo mam pytanie jak to: „Jeżeli żaden z wariantów nie uzyska jednoznacznej większości (takiej, która nie będzie mogła ulec zmianie w następstwie oddania dalszych głosów), głosowanie zostanie podsumowane po upływie 168 godzin (7 dni). Głos oddany po terminie, a przed podsumowaniem głosowania, będzie ważny” ma się do terminu emisji znaczka zaplanowanego już na pojutrze?
W skrócie — nie ma się. Zdążymy z głosowaniem to zdążymy, nie zdążymy to nie. Zgromadzenie Ogólne sprawuje demokratyczną władzę absolutną w związku.
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek
(—) prokr. Hweltywk Romański, RkORF · LAN
Namiestnik № 2 Palatynatu Leocji
Dyniowy Padawan
LEOCKA PARTIA FASZYSTÓW JĘZYKOWYCH

Nikogo się nie ściga, ale wszystkich się poprawia, bo tak nakazują
wewnętrzna potrzeba, poczucie sprawiedliwości i wyznawany porządek rzeczy.

IGNATS IK RUTH

Nawet podczas realiozy sprawdzam skrzynkę helwetyk​@​gmail.com
Awatar użytkownika
Józef Wilhelm Potocki Stempel
Obywatel
Kontakt:

„2 dni w Sztumie”

Post autor: Józef Wilhelm Potocki »

Caladea Cousine pisze:
02 mar 2021, 19:56
a drugi fantazjuje o, cytuję (tow. Romański nie bijcie), ruchaniu psów.
Nieco, może nawet bardzo zmanipulowana wiadomość, gdyż było to pytanie retoryczne do jednego z panów. Jak wielokrotnie zaznaczyłem nie interesuje mnie kto kogo woli, szanuje, mimo że się nie zgadzam, ale tego szacunku również wymagam (nie oczekuje, że każdy zacznie lubić i zgadzać się z tym co lubię i wyznaje), zarówno do mnie, jak i moich poglądów i wierzeń.
/-/ Józef Wilhelm Potocki h. Pilawa
Ambasador Rzeczypospolitej Obojga Narodów w Palatynie Leocji i Pustkowiach Winków
Przewodniczący Generalitatu Królestwa Skarlandu

Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Cillian Stempel
Przybysz

„2 dni w Sztumie”

Post autor: Cillian »

Cze.

1. 4 pkt
2. 3 pkt
3. 2 pkt
4. 1 pkt
Obrazek
/-/ Cillian Saerucaeg, Ostatni Romantyk
Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Helwetyk Romański Stempel
Namiestnik Palatynatu Leocji

„2 dni w Sztumie”

Post autor: Helwetyk Romański »

Polskie piekiełko w pełnej krasie. Po raz kolejny proszę o zachowanie zasad współżycia społecznego — przypominając o tym, jakie są cele Światowego Związku Filatelistycznego. Korzystając z okazji, informuję, że podział związku na dwie organizacje ze wspólną bazą egzemplarzy znaczków (umożliwiającą wymiany), ale odrębnymi katalogami, planami emisyjnymi i państwami członkowskimi jest od strony technicznej najzupełniej możliwe. Nie takie przykłady historia widziała, tak realna, jak i mikroświata. Serwer przyjmie.
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek
(—) prokr. Hweltywk Romański, RkORF · LAN
Namiestnik № 2 Palatynatu Leocji
Dyniowy Padawan
LEOCKA PARTIA FASZYSTÓW JĘZYKOWYCH

Nikogo się nie ściga, ale wszystkich się poprawia, bo tak nakazują
wewnętrzna potrzeba, poczucie sprawiedliwości i wyznawany porządek rzeczy.

IGNATS IK RUTH

Nawet podczas realiozy sprawdzam skrzynkę helwetyk​@​gmail.com
Awatar użytkownika
Jezus Ipanienko Stempel
Przybysz
Kontakt:

„2 dni w Sztumie”

Post autor: Jezus Ipanienko »

Kończąc z mojej strony dyskusję nt. słynnego znaczka z Dreamlandu, przypomniała mi się taka oto tęga rozkmina:

Łechtaczka zawiera aż 8000 zakończeń nerwowych, czyli najwięcej w ludzkim ciele i niemalże dwa razy więcej niż w penisie — a wciąż nie jest tak wrażliwa jak prawicowiec na widok tęczy. XD
Ýezus İpanýenko, Krakozə Aútəz İßtrana Raß'señ
Jezus Ipanienko, Głowa Państwa Krakozji Stepowej
Awatar użytkownika
Joahim von Ribertrop Stempel
Przybysz

„2 dni w Sztumie”

Post autor: Joahim von Ribertrop »

Z tego co rozumiem osoby prywatne mogą wyrazić w ten sposób swoją opinię, to skorzystam.

1. 4 pkt
2. 3 pkt
3. 2 pkt
4. 1 pkt
Awatar użytkownika
Bruno Petrowicz Catalan Stempel
Królestwo Santery

„2 dni w Sztumie”

Post autor: Bruno Petrowicz Catalan »

Halabanacha pisze:
02 mar 2021, 22:14
Łechtaczka zawiera aż 8000 zakończeń nerwowych, czyli najwięcej w ludzkim ciele i niemalże dwa razy więcej niż w penisie — a wciąż nie jest tak wrażliwa jak prawicowiec na widok tęczy. XD
Bardzo śmieszne, no przezabawne. Moja lewa połowa jest uraczona tak umiejętnym wbijaniem szpil ludziom o odmiennych poglądach, prawa już mniej. Ale obie zgodnie uradziły że za tak poważne "odkrycie naukowe" bezwzględnie należy się przyznać szanownemu autorowi jakiś tytuł naukowy.

Względem głosowania, miałem nie brać udziału, bo cała ta dyskusja i głosownie to jak rozmowa ze ścianą. Można długo mówić i tłumaczyć swoje racje, a ona i tak stoi niewzruszona. Nie byłem za tak drastycznym działaniem jak usuniecie znaczka z emisji, a jedynie jego bojkotom i nie pobieraniem do swych kolekcji. Jednak przy takich wypowiedziach jak powyżej i takim przebiegu głosowania jak widzę, popieram opcje 4.

1. 1 pkt
2. 2 pkt
3. 3 pkt
4. 4 pkt

Informuję również, że rozważam wycofanie się ze Światowego Związku Filatelistycznego. Po prosty przestaje mnie to bawić. Czytając sąsiedni watek ręce opadają. Nikt nie zważa że jest na terytorium Palatynatu Leocji. Głowy państw, ambasadorowie, niby znane osobistości świata wirtualnego docinają sobie jak mogą, wyzywając się od najgorszych, tu już nikt nikogo nie szanuje. Powstały dwa bloki które się zaczynają zwalczać i proponują eliminację części rozmówców bo nie odpowiada im to co mówią. Zdaje się że wiele osób zapomniało już o co tu w tym wszystkim chodzi, a idzie właśnie o poszanowanie drugiego człowieka, o poszanowanie jego poglądów i to co czuje. Niestety znamienne są tu słowa Cilliana Saeurucaego "Dobra zabawa to taka, w której dobrze się bawię. Szczerze, nie obchodzi mnie jak bawi się reszta :) Dopóki ja się śmieję to jest fajnie" i to pozostawiam jako puentę. Dla wielu osób liczy się tylko to co sami uznają za dobre i Ci którzy popierają jego poglądy, a reszta nie ma znaczenia. Zupełny brak empatii.
(-) Bruno Petrowicz Catalan
Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Światowy Związek Filatelistyczny”