Liga Piłkarska Palatynatu Leocji - sezon 3.

Archiwa ligi narodowej w Xpert Eleven
Zablokowany
Awatar użytkownika
Heinz-Werner Grüner Stempel
Obywatel honorowy

Liga Piłkarska Palatynatu Leocji

Post autor: Heinz-Werner Grüner »

Ostatnia wiadomość z poprzedniej strony wątku

A chceta Szanowny? :)
(-) bk. Heinz-Werner Grüner
Oberhaupt Edelweiss
Obrazek
Awatar użytkownika
Oswald Baskerville Stempel
Kurator Palatynatu Leocji

Post autor: Oswald Baskerville »

No raczej! Wręcz czuję się urażony brakiem zaproszenia na inauguracyjny sezon. :P
(—) Oswald Baskerville, Kurator Palatynatu Leocji
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
Heinz-Werner Grüner Stempel
Obywatel honorowy

Post autor: Heinz-Werner Grüner »

Oswald Baskerville pisze:
12 maja 2021, 19:43
No raczej! Wręcz czuję się urażony brakiem zaproszenia na inauguracyjny sezon. :P
Ach ta biurokracja ze strony Palatynatu. ;)
(-) bk. Heinz-Werner Grüner
Oberhaupt Edelweiss
Obrazek
Awatar użytkownika
Piotr vel Bocian Stempel
Przybysz

Post autor: Piotr vel Bocian »

Vilarte pisze:
06 maja 2021, 21:04

A następna kolejka zapowiada się niezwykle ciekawie. Grają ze sobą drużyny:
1 z 2, 3 z 4, 5 z 6, 7 z 8. Na dole KPN-OCD a KHR podejmie Liszyno w meczu widm.
Nie wiem czy dobrze na wszystko spojrzałem, ale chyba w każdym spotkaniu drużyna będąca wyżej w tabeli nie wygrała swojego meczu ze "słabszym" przeciwnikiem.
Awatar użytkownika
Franklin Garamond Stempel
Namiestnik Palatynatu Leocji

Post autor: Franklin Garamond »

Piotr vel Bocian pisze:
13 maja 2021, 22:10
Vilarte pisze:
06 maja 2021, 21:04

A następna kolejka zapowiada się niezwykle ciekawie. Grają ze sobą drużyny:
1 z 2, 3 z 4, 5 z 6, 7 z 8. Na dole KPN-OCD a KHR podejmie Liszyno w meczu widm.
Nie wiem czy dobrze na wszystko spojrzałem, ale chyba w każdym spotkaniu drużyna będąca wyżej w tabeli nie wygrała swojego meczu ze "słabszym" przeciwnikiem.
Aż spojrzałem w wyniki. Udało się Dianie ukraść punkty! 😎
Obrazek Obrazek Obrazek
(—) Franklin Garamond
Awatar użytkownika
Piotr vel Bocian Stempel
Przybysz

Post autor: Piotr vel Bocian »

Franklin Garamond pisze:
13 maja 2021, 23:59
Aż spojrzałem w wyniki. Udało się Dianie ukraść punkty! 😎
Przyszło mi do głowy pewne przysłowie.
Oto słowa kluczowe:
😎🐔🌾
Awatar użytkownika
Vilarte Stempel
Przybysz

Post autor: Vilarte »

17. kolejka LPPL za nami:
> Diana - LTF 0-1
Algorytm okazał się w 100% konsekwentny. We wszystkich meczach tych drużyn w tym sezonie zwyciężali goście, tak było też i tym razem. Cały mecz był raczej toczony pod uważną taktykę, bez ostrych szarż ani murowania bramki. Rozstrzygająca bramka padła w 19. min po dośrodkowaniu spoza pola karnego. Dzięki zwycięstwu LTF zmniejsza dystans do lidera do 2 pktów i ucieka Terinie, z którą też za tydzień zagra.
> Terina - Wilki 1-2

Po ostrym meczu Wilki dopięły swego i pokonały Terinę. Gospodarze po drodze stracili z kontuzją jednego z napastników, a goście kończyli w dziesiątkę. Mecz był wyrównany, ale para napastników Wilków okazała się wg wskaźników decydująco efektywna. Dzięki temu mogą oni jeszcze teoretycznie myśleć o przeskoczeniu Teriny, tym bardziej gdyby za tydzień nie dała rady LTFowi.
> OCD - KPN 2-0
W OCD święto - pierwsze zwycięstwo w sezonie i odbicie z dna. KPN wystawił częściowo rezerwowy skład, ale przyniosło to porażkę, po drodze jeszcze nie uznano im strzelonej bramki. Oba gole padły w końcówce, i równie dobrze to spotkanie mogło się zakończyć remisem.
> KHR - Liszyno 0-0
Na ten mecz wszyscy oczekiwali. Żadna z drużyn nie wykorzystała szansy, żeby wygrać i podtrzymać przewagę nad OCD. Przewagę w okazjach mieli goście, ale brakowało wszelkiej precyzji przy wykończeniu. W dodatku stracili z trudną kontuzją pomocnika. Tym samym obie ekipy osunęły się na dno.
> Kaduki - Tropikana 3-2
Bój o środek tabeli również był zacięty. Kaduki zaczęły mocno, bo już w 52. minucie prowadziły 3-0. W tym momencie zaczęli się bawić piłką, co wykorzystali goście, strzelając w 2 minuty 2 gole, ale więcej nie dali rady. Patrząc na formacje i wskaźniki, gospodarze w tym meczu postawili na głębszą obronę i przyniosło to skutek. Przeskakują tym samym wczorajszego rywala w tabeli, a za tydzień jadą do Radzivonu, który jest teraz oczko ponad nimi.
> Radzivon - Wandowiczanka 2-1
Radzivon zakończył serię 5 ligowych zwycięstw z rzędu przeciwnika. Już na początku, w 5. minucie, kontuzji doznał napastnik gości, ale grał dalej. Wydawało się, że i w tym meczu skończy się zgodnym remisem.
https://www.youtube.com/watch?v=_24skr1DhxU
Pomocnik Radzivonu przedarł się tam, gdzie nikt się go nie spodziewał, i dał 3 punkty swojemu klubowi:
https://www.youtube.com/watch?v=k0eCML8A7BQ
Diana Angemont-dowiedz się więcej:
https://micropedia.fandom.com/wiki/Diana_Angemont
Obrazek
Awatar użytkownika
Ludwik Tomović Stempel
Obywatel

Post autor: Ludwik Tomović »

Chętnie dołączę, tylko nie wiem co lepiej czy przejąć wolną drużynę czy budować od nowa.
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

/-/
dr net. ppor. Ludwik Wilhelm diuk Tomović

Gubernator Konfederacji Sclavińskiej
Ana - Konstanz 28
25-257 Ana - Konstanz

Obrazek
Awatar użytkownika
Franklin Garamond Stempel

Post autor: Franklin Garamond »

Nie mamy żadnych zabytkowych drużyn, które warto trzymać, więc chyba można nową, ale to pytanie do @Vilarte .

Ja ze swojej strony mogę tylko powiedzieć, że w LPPL sensacja. LTF pierwszy w tabeli 😎 To się nawet fizjologom nie śniło.
Obrazek Obrazek Obrazek
(—) Franklin Garamond
Awatar użytkownika
Samuel Radziwiłł Stempel
Obywatel

Post autor: Samuel Radziwiłł »

Gratuluję zwycięstwa i pierwszego miejsca w tabeli.
(-)Samuel książe Radziwiłł
Książe Urbino
Rzeczpospolita Obojga Narodów
Obrazek
Awatar użytkownika
Vilarte Stempel
Przybysz

Post autor: Vilarte »

Nie było mnie tu tydzień, rozesłałem pw tam, gdzie miałem rozesłać, a teraz zbiorczo podsumowanie dwóch ostatnich kolejek LPPL:
Kolejka 18
> Liszyno - Wandowiczanka 0-3
> KPN - KHR 3-0

Jako że obie przegrane tu ekipy są od dłuższego czasu nieaktywne, trudno o inny komentarz poza tym, że nie było niespodzianek.

> LTF - Terina 3-0

LTF dominował nad gośćmi zarówno w skuteczności, jak i w efektywności poszczególnych formacji. Goście już na początku stracili z kontuzją napastnika, co dodatkowo obniżyło im siłę ognia. U gospodarzy nadal zdobywanie bramek rozkłada się między wielu zawodników, co dodatkowo pomaga w przygotowaniu skutecznej taktyki. Jednocześnie dzięki remisowi Diany LTF po tej kolejce wskoczył na fotel lidera, z lepszym bilansem bramek.

> OCD - Diana 1-1

Spora niespodzianka, choć udział w tym miał też fakt, że kolejny raz angemontczycy wystawili kilku rezerwowych. Mimo umiarkowanej dominacji na boisku, zakończyło się to tylko podziałem punktów. Tym wynikiem Diana mocno skomplikowała sobie życie, bo resztę terminarza ma nieznacznie trudniejszą niż LTF.

> Tropikana - Wilki 0-1

Wilki wyszły na wyjeździe śmiało w 3-5-2 i po żmudnym, wyrównanym meczu wygrały. Było to już ich trzecie zwycięstwo z rzędu, i nadal realna pozostaje perspektywa 3. miejsca. Tropikana na odwrót - cztery porażki pod rząd.

> Radzivon - Kaduki 3-1

Goście pierwsi trafili, ale potem nastąpiła kanonada na ich bramkę, której nie mogli się oprzeć. Łącznie 10-2 w bramkach. Radzivon po serii porażek z marca i kwietnia odbudował formę i było to ich 5 z rzędu zwycięstwo z serii nad ekipami ze środka i dołu tabeli.
Diana Angemont-dowiedz się więcej:
https://micropedia.fandom.com/wiki/Diana_Angemont
Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Archiwum LPPL”