Gdzie odbędzie się kolejny V-Mundial?
- Heinz-Werner Grüner • Stempel
- Obywatel honorowy
Szanowni Państwo,
Do 20 czerwca czekamy na zgłoszenia kandydatur do organizacji następnego v-Mundialu. Termin oczywiście jest odległy i nie jest jeszcze znany, ale chcemy dać organizatorowi sporo czasu na przygotowanie.
Jak na razie chęć organizacji złożył Voxland. Czy stawi sie kontrkandydatura?
Czekam na zgłoszenia w tym temacie, w X11 lub poprzez pw. Wszystkie opcje zostaną przedstawione trenerom Ligi MUP, którzy to wybiorą ostatecznego organizatora.
Do 20 czerwca czekamy na zgłoszenia kandydatur do organizacji następnego v-Mundialu. Termin oczywiście jest odległy i nie jest jeszcze znany, ale chcemy dać organizatorowi sporo czasu na przygotowanie.
Jak na razie chęć organizacji złożył Voxland. Czy stawi sie kontrkandydatura?
Czekam na zgłoszenia w tym temacie, w X11 lub poprzez pw. Wszystkie opcje zostaną przedstawione trenerom Ligi MUP, którzy to wybiorą ostatecznego organizatora.
- Oswald Baskerville • Stempel
- Kurator Palatynatu Leocji
A w przybliżeniu jaki to termin?Heinz-Werner Grüner pisze: ↑14 cze 2021, 9:48Termin oczywiście jest odległy i nie jest jeszcze znany.
(—) Oswald Baskerville, Kurator Palatynatu Leocji

- Obywatel honorowy
Mamy do dokończenia jeszcze obecny sezon (ok.6,5 tygodnia). Po nim jest kolejny (ok.8 tygodni), a później to już mundial... Wychodzi gdzieś przełom września i października...
Umówiliśmy się jednak, że wcześniej coś w końcu wybierzemy, a nie na ostatnią chwilę.
Umówiliśmy się jednak, że wcześniej coś w końcu wybierzemy, a nie na ostatnią chwilę.
Dzięki za odpowiedź. Słuszne podejście, chociaż wiadomo jak jest w mikronacjach, dziś się ktoś zgłosi, we wrześniu może go już w mikro nie być :PHeinz-Werner Grüner pisze: ↑14 cze 2021, 13:59Mamy do dokończenia jeszcze obecny sezon (ok.6,5 tygodnia). Po nim jest kolejny (ok.8 tygodni), a później to już mundial... Wychodzi gdzieś przełom września i października...

- Obywatel honorowy
Jasne. Natomiast po to są czynione wcześniejsze "podchody" by kto inny w kraju mógł w razie czego "pociągnąć".Oswald Baskerville pisze: ↑14 cze 2021, 14:01Dzięki za odpowiedź. Słuszne podejście, chociaż wiadomo jak jest w mikronacjach, dziś się ktoś zgłosi, we wrześniu może go już w mikro nie być :PHeinz-Werner Grüner pisze: ↑14 cze 2021, 13:59Mamy do dokończenia jeszcze obecny sezon (ok.6,5 tygodnia). Po nim jest kolejny (ok.8 tygodni), a później to już mundial... Wychodzi gdzieś przełom września i października...
Dla przykładu biorąc właśnie Voxland. Tam już trwają wstępne ustalenia, co i jak zrobić.
Nikt nie będzie wymagał powtórki aktywności z ostatniego mundialu w MAW czy jakiegokolwiek innego mega przygotowanego, ale minimalne atrakcje w stylu - logo, stadiony i ogólna aktywność jest mile widziana. Trenerzy w X11 raczej nie oczekują tej otoczki, ale ostatnim razem dostałem kilka ciepłych słów na pw, choćby i dlatego uważam, że warto się postarać.
Taka np. Leocja sama się nasuwa, że dałaby radę organizacyjnie. "Sztab ludzi z zapleczem" zawsze w cenie i nawet jak "wymięka" jeden to jest kto inny kto to może lekko pociągnąć.
- Samuel Radziwiłł • Stempel
- Obywatel
Fakt, też pomyślałem o Leocji. Jest nas tu trochę osób, więc można pomyśleć o organizacji. Co na to Namiestnicy?
- Obywatel honorowy
Z tego co widziałem to Skarland chętnie by również organizował.
- Franklin Garamond • Stempel
- Namiestnik Palatynatu Leocji
Myślę, że Czcigodny Namiestnik Romański zasługuje po długim urlopie na mundial do zorganizowania.
- Obywatel honorowy
Ha ha! Na pewno już w zaciszu swojego mieszkanka zakasa rękawy i bierze się do pracy. Tej ma przecież ostatnio strasznie mało. ;)Franklin Garamond pisze: ↑15 cze 2021, 0:31Myślę, że Czcigodny Namiestnik Romański zasługuje po długim urlopie na mundial do zorganizowania.
Warto jednak dodać, że do Voxlandu i Skarlandu dołaczyła Unia...
No to ja powiem, że mógłbym się zaangażować - nawet jeśli zabraknie mnie na jesieni. Jeśli sformujemy komitet organizacyjny liczący 3 czy 4 osoby, przygotujemy maskotki, grafiki, strategię publikacji tekstów o turnieju itp., to podczas samego turnieju pójdzie to sprawnie, nawet jeśli na jesieni zabraknie 1 czy 2 osób. Czasu na przygotowanie jest sporo, doświadczenie mamy, a można też poświęcić chwilę na obczajkę organizacji przeszłych turniejów, na to też jest czas.
Ktoś chętny? :)
Ktoś chętny? :)