W 2015 r. działał jeszcze sarmacki serwer Minecraft, w ramach którego poprowadzona była kolejka między posiadłością Gauleitera Kakulskiego (do tejże posiadłości prowadziła jeszcze autostrada) a tzw. Terytorium Amadejskim (jeśli dobrze pamiętam nazwę), tam działali głównie Siergiusz Asketil, Markus Arped i Zbyszko. Dojazd tam trwał jakieś 5-10 minut... ;)
Z samego serwera niestety nie uchowało mi się zbyt wiele screenów (jest dział w archiwum Forum Centralnego). Wiem, że chyba JO diuk Levengothon ma kopię, więc może... restart?
W 2015 r. działał jeszcze sarmacki serwer Minecraft, w ramach którego poprowadzona była kolejka między posiadłością Gauleitera Kakulskiego (do tejże posiadłości prowadziła jeszcze autostrada) […]
No proszę, o serwer zahaczyłem, ale widzę, że mnie sporo później ominęło… Dzięki!
(—) prokr. Hweltywk Romański, RkORF · LAN
Namiestnik № 2 Palatynatu Leocji
Dyniowy Padawan LEOCKA PARTIA FASZYSTÓWJĘZYKOWYCH
Nikogo się nie ściga, ale wszystkich się poprawia, bo tak nakazują
wewnętrzna potrzeba, poczucie sprawiedliwości i wyznawany porządek rzeczy. IGNATS IK RUTH
Nawet podczas realiozy sprawdzam skrzynkę helwetyk@gmail.com
Przywołaliście tyle pięknych wspomnień, że nawet nie mam jak się odnieść do wszystkiego! Pamiętam, jak się notorycznie spóźniałam z oddaniem newsów do Televizji Trizondalskiej, później połączonej z pięciopolską TVRP, która chyba została później przemianowana na „Telewizję V” czy jakoś tak.
A do Minecrafta bym chętnie wróciła, ale silnie postuluję, aby na serwerze pojawiło się MCMMO. Pamiętam, że ogólnie na Minecrafta był kiedyś taki szał, że sarmackie miejsca publiczne opustoszały, bo wszyscy układali klocki! :D
Królowa Seniorka Dreamlandu i Scholandii, Królowa Matka Elderlandu, Dama dreamlandzkiego Orderu Czerwonego Orła, Diuczessa-Wspomożycielka Sarmacji, Diuczessa Tysiąclecia, Matka Karmicielka, Patronka Turystyki Pieszej, była Regentka i Kanclerka Księstwa Sarmacji, diuczessa Heidesheim, markiza Vankinner, baronessa Sarmacji, podporucznik w rezerwie Książęcych Sił Zbrojnych, honorowa obywatelka Królestwa Teutonii, Rzeczpospolitej Sclavińskiej, Gellonii i Starosarmacji, prawie została żoną Piotra Abogarda Scholandzkiego
A do Minecrafta bym chętnie wróciła, ale silnie postuluję, aby na serwerze pojawiło się MCMMO. Pamiętam, że ogólnie na Minecrafta był kiedyś taki szał, że sarmackie miejsca publiczne opustoszały, bo wszyscy układali klocki! :D
Ktoś umie w postawienie serwera?
wewnętrzna potrzeba, poczucie sprawiedliwości i wyznawany porządek rzeczy. IGNATS IK RUTH
Są niby darmowe serwery, ale one tak działają, że z tego co się orientuję to max 20 osób na raz może być. Po za tym ktoś taki serwer musi aktywować w razie nieaktywności (gdy nie ma nikogo na serwerze ok. 20 minut to się wyłącza). Myślę więc, że trzebaby było zainwestować w płatny serwer. (Chyba, że ktoś zna jakiś dobry darmowy). A co do płatnego to raczej mało chętnych byłoby do grania więc nie byłoby większego sensu kupowania serwera. (No chyba, że się mylę)
No jak macie miejsce na hostingu (albo pieniądze, krótko mówiąc) to służę pomocą ;)
Benjamin Robingren
To ten typ od wszystkich stanowisk, co Fatima się z niego śmieje. ALFRED FABIAN VON HOHENBURG TEHEN-DŻEK
Myślę więc, że trzebaby było zainwestować w płatny serwer.
Punktem wyjścia, oczywiście, byłaby liczba zainteresowanych, ale myślę, że powyżej pewnego progu (dziesięć osób?) kilkadziesiąt złotych miesięcznie nie powinno stanowić problemu. Tyle, że kupić konto z pierwszego wyniku w wyszukiwarce jest łatwo, a kupić właściwe i administrować nim dobrze to drugie.
Myślę więc, że trzebaby było zainwestować w płatny serwer.
Punktem wyjścia, oczywiście, byłaby liczba zainteresowanych, ale myślę, że powyżej pewnego progu (dziesięć osób?) kilkadziesiąt złotych miesięcznie nie powinno stanowić problemu. Tyle, że kupić konto z pierwszego wyniku w wyszukiwarce jest łatwo, a kupić właściwe i administrować nim dobrze to drugie.