Zabawnym jest to, że zarówno Krakozja Stepowa jak i Hrabstwo Odwilży, będące moim prywatnym dobrem, zajmują z grubsza to samo miejsce na mapie. Władca Odwilży jest głową tego samego państwa, którego rządowi przewodzi przywódca Krakozji Stepowej. Za to właśnie kocham mirkoświat.Helwetyk Romański pisze: ↑21 lis 2021, 20:06Niech trener nie kusi… Mnie się Krakozja Stepowa szalenie podoba.Piotr vel Bocian pisze: ↑21 lis 2021, 19:58Zaraz okaże się że wstydem jest nie mieć żadnej własnej mikronacji, bo to jest już standard ;)
Badanie stosunków międzynarodowych
- Aleksander • Stempel
- Obywatel
(-) Aleksander, r.s.
- Heinz-Werner Grüner • Stempel
- Obywatel honorowy
Kto by tam się bawił w szczegóły. ;)Aleksander pisze: ↑21 lis 2021, 20:31Zabawnym jest to, że zarówno Krakozja Stepowa jak i Hrabstwo Odwilży, będące moim prywatnym dobrem, zajmują z grubsza to samo miejsce na mapie. Władca Odwilży jest głową tego samego państwa, którego rządowi przewodzi przywódca Krakozji Stepowej. Za to właśnie kocham mirkoświat.Helwetyk Romański pisze: ↑21 lis 2021, 20:06Niech trener nie kusi… Mnie się Krakozja Stepowa szalenie podoba.Piotr vel Bocian pisze: ↑21 lis 2021, 19:58Zaraz okaże się że wstydem jest nie mieć żadnej własnej mikronacji, bo to jest już standard ;)
- Heinrich von Wattzau † • Stempel
- Zmarły obywatel †
Mi też się spodobała.Helwetyk Romański pisze: ↑21 lis 2021, 20:06Niech trener nie kusi… Mnie się Krakozja Stepowa szalenie podoba.Piotr vel Bocian pisze: ↑21 lis 2021, 19:58Zaraz okaże się że wstydem jest nie mieć żadnej własnej mikronacji, bo to jest już standard ;)
(-) Heinrich von Wattzau,
trener DKP Wielkie Oczy
trener DKP Wielkie Oczy
- Helwetyk Romański • Stempel
- Namiestnik Palatynatu Leocji
Dla porządku w dokumentacji…
- Monarchia Austro-Węgierska
- Republika Baridas
- Republika Bialeńska
- Cesarstwo Bizantyjskie
- Brodria (wkrótce stowarzyszona z Republiką Bialeńską)
- Królestwo Dreamlandu
- Konsulat Felencji
- Zjednoczone Socjalistyczne Królestwo Hirschbergii i Weerlandu
- Krakozja Stepowa
- Palatynat Leocji
- Ludowa Republika Magnifikatu
- Republika Muratyki
- Cesarstwo Niemieckie
- Cesarstwo Norweglandu
- Rzeczpospolita Obojga Narodów
- Państwo Kościelne Rotria
- Zjednoczone Królestwo Samundy
- Królestwo Santery
- Księstwo Sarmacji
- Konfederacja Sclavińska
- Królestwo Skarlandu
- Federacja Slawonii
- Republika Suderlandu (stowarzyszona z Republiką Bialeńską)
- Cesarstwo Teutonii
- Królestwo Trizondalu
- Tarjaturunenat Tuolelenkki
- Królestwo Turetii
- Księstwo Urbino
- Zjednoczone Państwo Voxlandu i Westlandu
- Mandragorat Wandystanu
- Pustkowia Winków
- Związek Winkulijski
(—) prokr. Hweltywk Romański, RkORF · LAN
Namiestnik № 2 Palatynatu Leocji
Dyniowy Padawan
LEOCKA PARTIA FASZYSTÓW JĘZYKOWYCH
Dyniowy Padawan
Nikogo się nie ściga, ale wszystkich się poprawia, bo tak nakazują
wewnętrzna potrzeba, poczucie sprawiedliwości i wyznawany porządek rzeczy.
IGNATS IK RUTH
IGNATS IK RUTH
Nawet podczas realiozy sprawdzam skrzynkę helwetyk@gmail.com
Czy my tutaj, coś…?
@Apolinary Montserrat, @Karolina von Lichtenstein, @Wilhelm Orański?
Dyniowy Padawan
Dyniowy Padawan
IGNATS IK RUTH
IGNATS IK RUTH
- Karolina von Lichtenstein • Stempel
- Obywatel honorowy
@Wilhelm Orański chciał robić z tego pracę naukową, więc oddaję palmę decyzyjną ;)
(—) Karolina von Lichtenstein-Roumaine
Królowa Seniorka Dreamlandu i Scholandii, Królowa Matka Elderlandu, Dama dreamlandzkiego Orderu Czerwonego Orła, Diuczessa-Wspomożycielka Sarmacji, Diuczessa Tysiąclecia, Matka Karmicielka, Patronka Turystyki Pieszej, była Regentka i Kanclerka Księstwa Sarmacji, diuczessa Heidesheim, markiza Vankinner, baronessa Sarmacji, podporucznik w rezerwie Książęcych Sił Zbrojnych, honorowa obywatelka Królestwa Teutonii, Rzeczpospolitej Sclavińskiej, Gellonii i Starosarmacji, prawie została żoną Piotra Abogarda Scholandzkiego
Królowa Seniorka Dreamlandu i Scholandii, Królowa Matka Elderlandu, Dama dreamlandzkiego Orderu Czerwonego Orła, Diuczessa-Wspomożycielka Sarmacji, Diuczessa Tysiąclecia, Matka Karmicielka, Patronka Turystyki Pieszej, była Regentka i Kanclerka Księstwa Sarmacji, diuczessa Heidesheim, markiza Vankinner, baronessa Sarmacji, podporucznik w rezerwie Książęcych Sił Zbrojnych, honorowa obywatelka Królestwa Teutonii, Rzeczpospolitej Sclavińskiej, Gellonii i Starosarmacji, prawie została żoną Piotra Abogarda Scholandzkiego
Myślę że możemy działać 🙂 Zgodnie z zapowiedzią JM Montserrata, rekrutacja do Centrum Badań Mikronacyjnych ma zostać otwarta w połowie listopada lub na początku grudnia, ale zanim stworzy się ankietę i pozyska odpowiedzi, trochę czasu minie.
Czy zmieniamy coś w strukturze ankiety, @Karolina von Lichtenstein?
Czy zmieniamy coś w strukturze ankiety, @Karolina von Lichtenstein?
- Karolina von Lichtenstein • Stempel
- Obywatel honorowy
Nie mam większych zastrzeżeń, oprócz tych, które już wygłosiłam w wątku, ale nikt się do nich nie przychylił ;) Na tym etapie zastanawia mnie tylko, czy nie nazbyt wiele osób odpadnie z ankiety przy zbyt dużej liczbie opcji krajów do wyboru, ale myślę, że to w sumie nam podpowie na przyszłość, jak (i czy) optymalizować tego typu badania.
(—) Karolina von Lichtenstein-Roumaine
Wilhelm Orański pisze: ↑28 lis 2021, 18:58Czy zmieniamy coś w strukturze ankiety, @Karolina von Lichtenstein?
Ja tak tylko sygnalizuję, że za merytoryczną zawartość ankiety odpowiadają organizatorzy badania. Jaką finalną wersję zestawu pytań otrzymam, taką ustawię. Pytania wielokrotnego wyboru już mamy. Mój uzupełniany na bieżąco wykaz mikronacji służy jedynie celom informacyjnym i należy go traktować jako źródło pomocnicze, nie jedynie słuszny punkt odniesienia. Skonsultuj się z lekarzem lub farmaceutą, gdyż każdy lek niewłaściwie stosowany zagraża Twojemu życiu lub zdrowiu.Karolina von Lichtenstein pisze: ↑28 lis 2021, 19:26Nie mam większych zastrzeżeń, oprócz tych, które już wygłosiłam w wątku, ale nikt się do nich nie przychylił ;)
Dyniowy Padawan
Dyniowy Padawan
IGNATS IK RUTH
IGNATS IK RUTH
Zastanawiam się, czy faktycznie nie skrócić listy państw, uwzględniając tylko te, które znajdują się w Stemplu, ale z drugiej strony jeżeli ktoś oceni 25 państw, to dodatkowych 7 nie zrobi wielkiej różnicy. Może więc zostańmy przy pełnej liście 😉
Moje nieodniesienie się do którychś z poruszanych kwestii proszę traktować jako aprobatę. Jeżeli mam jakieś uwagi, zazwyczaj je sygnalizuję 🙂Karolina von Lichtenstein pisze: ↑28 lis 2021, 19:26Nie mam większych zastrzeżeń, oprócz tych, które już wygłosiłam w wątku, ale nikt się do nich nie przychylił ;)
Piękna, leocka postawa!Wilhelm Orański pisze: ↑29 lis 2021, 19:09Moje nieodniesienie się do którychś z poruszanych kwestii proszę traktować jako aprobatę. Jeżeli mam jakieś uwagi, zazwyczaj je sygnalizuję 🙂
Dyniowy Padawan
Dyniowy Padawan
IGNATS IK RUTH
IGNATS IK RUTH