Ze swojej strony deklaruję pomoc w kwestiach graficznych, gdyby taka potrzeba zaszła. Oczywiście wiem, że doskonale sobie z tym radzisz, pewnie lepiej ode mnie - ale proponuje to dla zaoszczędzenia Twojego cennego czasu. Bo o ile Ty zrobisz również grafikę, to ja nie zrobię tego informatycznie (bo się nie znam) - a więc jakby co to pisz, wezmę dłubaninę na siebie i przynajmniej częściowo odciążę.Helwetyk Romański pisze: ↑02 gru 2021, 15:05Tak, doskonale Cię zrozumiałem. Co więcej, zgadzam się z Tobą, że takie opisy byłyby przydatne. Po prostu nienawidzę pisać na zadany temat. Gdyby ktoś takie opisy sporządził, z przyjemnością opublikuję. 😉
Estymat aktywności polskich mikronacji
- Helwetyk Romański • Stempel
- Namiestnik Palatynatu Leocji
Wasza wiara w ludzkość…Franklin Garamond pisze: ↑02 gru 2021, 15:27To w interesie wszystkich, więc raczej nie byłoby problemu, by wg danego klucza każdy kraj się opisał.
Dzięki, ale tutaj akurat nie przewiduję w zasadzie żadnych grafik, a flagi i herby już mam zgromadzone przy okazji wielu projektów. Prac nad wyglądem będzie tyle, żeby wykazy jakoś wyglądały, czysty CSS. Największym wyzwaniem dla przedsięwzięcia będzie powtórzenie procedury instalacji skryptów ISM we wszystkich krajach, o ile w pierwszej kolejności wyrażą zainteresowanie taką integracją. (Sam kod jest do napisania w ciągu kilku godzin).
(—) prokr. Hweltywk Romański, RkORF · LAN
Namiestnik № 2 Palatynatu Leocji
Dyniowy Padawan
LEOCKA PARTIA FASZYSTÓW JĘZYKOWYCH
Dyniowy Padawan
Nikogo się nie ściga, ale wszystkich się poprawia, bo tak nakazują
wewnętrzna potrzeba, poczucie sprawiedliwości i wyznawany porządek rzeczy.
IGNATS IK RUTH
IGNATS IK RUTH
Nawet podczas realiozy sprawdzam skrzynkę helwetyk@gmail.com
- Franklin Garamond • Stempel
Jaka wiara? Pod rygorem nie bycia zaagregowanymi.Helwetyk Romański pisze: ↑02 gru 2021, 15:48Wasza wiara w ludzkość…Franklin Garamond pisze: ↑02 gru 2021, 15:27To w interesie wszystkich, więc raczej nie byłoby problemu, by wg danego klucza każdy kraj się opisał.
- Oswald Baskerville • Stempel
- Kurator Palatynatu Leocji
Szanuję i podziwiam ten Wasz beznamiętny zamordyzm.Franklin Garamond pisze: ↑02 gru 2021, 16:02Jaka wiara? Pod rygorem nie bycia zaagregowanymi.Helwetyk Romański pisze: ↑02 gru 2021, 15:48Wasza wiara w ludzkość…Franklin Garamond pisze: ↑02 gru 2021, 15:27To w interesie wszystkich, więc raczej nie byłoby problemu, by wg danego klucza każdy kraj się opisał.
(—) Oswald Baskerville, Kurator Palatynatu Leocji

Prędzej bym „Lorem ipsum” wstawił…Franklin Garamond pisze: ↑02 gru 2021, 16:02Jaka wiara? Pod rygorem nie bycia zaagregowanymi.Helwetyk Romański pisze: ↑02 gru 2021, 15:48Wasza wiara w ludzkość…Franklin Garamond pisze: ↑02 gru 2021, 15:27To w interesie wszystkich, więc raczej nie byłoby problemu, by wg danego klucza każdy kraj się opisał.
Dyniowy Padawan
Dyniowy Padawan
IGNATS IK RUTH
IGNATS IK RUTH
- Aleksander • Stempel
- Obywatel
Wracając do głównego wątku, to dostrzegam realizację zasady Pareto. 1/4 Unii robi 3/4 aktywności 🙃
(-) Aleksander, r.s.
Ja tam nie prowokuję do sprawdzenia, czy ta sama reguła dotyczy ogółu mikronacji…Aleksander pisze: ↑02 gru 2021, 18:15Wracając do głównego wątku, to dostrzegam realizację zasady Pareto. 1/4 Unii robi 3/4 aktywności 🙃
Dyniowy Padawan
Dyniowy Padawan
IGNATS IK RUTH
IGNATS IK RUTH
- Heinz-Werner Grüner • Stempel
- Obywatel honorowy
Ja w takim razie mógłbym również pomóc... I to pewnie pozostałoby mi "pisanie", ale jakby co i coś innego mogę pomóc. Znacie mnie, że w "biedzie" nikogo nie zostawię. ;)
W każdym razie jeśli chodzi i teksty, to jak to widzicie? Typowo encyklopedyczna czy bardziej kreatywna?
Jeśli pierwsza, to nie będzie problemu. Z drugim trzeba się więcej zastanawiać nad tym, tak by krótka notk jednak nie "uwłaczała" danej mikronacji, a zachęcała.
W każdym razie jeśli chodzi i teksty, to jak to widzicie? Typowo encyklopedyczna czy bardziej kreatywna?
Jeśli pierwsza, to nie będzie problemu. Z drugim trzeba się więcej zastanawiać nad tym, tak by krótka notk jednak nie "uwłaczała" danej mikronacji, a zachęcała.
Tutaj z przyjemnością i ulgą bym się odezwał. Jak w mikronacjach lubię się zajmować praktycznie wszystkim, także tym, na czym się nie znam (nawet może zwłaszcza…), to w odniesieniu do pisania mam za każdym razem writer’s block, w zasadzie niezależnie od formy. Chwała Matce Prokrastynacji za to, że palatium jest dwuosobowe, ponieważ bez Czcigodnego Kolegi @Franklin Garamond praca leockiej dyplomacji byłaby o wiele trudniejsza. Moja wdzięczność jest tutaj tym większa, że tak, jak ja nie cierpię pisać tekstów, tak Czcigodny Kolega zdecydowanie bardziej jest zainteresowany sprawami wewnętrznymi.Heinz-Werner Grüner pisze: ↑03 gru 2021, 10:44Ja w takim razie mógłbym również pomóc... I to pewnie pozostałoby mi "pisanie", ale jakby co i coś innego mogę pomóc.
Myślę, że zdecydowanie encyklopedyczna. Ustandaryzowana forma, limit znaków.Heinz-Werner Grüner pisze: ↑03 gru 2021, 10:44W każdym razie jeśli chodzi i teksty, to jak to widzicie? Typowo encyklopedyczna czy bardziej kreatywna?
Jeśli pierwsza, to nie będzie problemu.
Dyniowy Padawan
Dyniowy Padawan
IGNATS IK RUTH
IGNATS IK RUTH
- Obywatel honorowy
To pieknię. Jesteśmy zatem umówieni "na randkę". ;)Helwetyk Romański pisze: ↑03 gru 2021, 11:20Myślę, że zdecydowanie encyklopedyczna. Ustandaryzowana forma, limit znaków.Heinz-Werner Grüner pisze: ↑03 gru 2021, 10:44W każdym razie jeśli chodzi i teksty, to jak to widzicie? Typowo encyklopedyczna czy bardziej kreatywna?
- Obywatel honorowy
Helwetyk Romański pisze: ↑03 gru 2021, 11:20To pieknię. Jesteśmy zatem umówieni "na randkę". ;)Heinz-Werner Grüner pisze: ↑03 gru 2021, 12:41Myślę, że zdecydowanie encyklopedyczna. Ustandaryzowana forma, limit znaków.Heinz-Werner Grüner pisze: ↑03 gru 2021, 10:44W każdym razie jeśli chodzi i teksty, to jak to widzicie? Typowo encyklopedyczna czy bardziej kreatywna?