Piłkarska reprezentacja Palatynatu Leocji

Tu dyskutujemy na wszystkie tematy związane z mikronacyjnym sportem
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Oswald Baskerville Stempel
Kurator Palatynatu Leocji

Post autor: Oswald Baskerville »

Ostatnia wiadomość z poprzedniej strony wątku

Patrząc na powyższe zdjęcie, to chciałem powiedzieć, E firma Spieler przygotowała leockiej reprezentacji bardzo godne stroje. Zwłaszcza właśnie poszkodowany golkiper ma fajny komplet.
(—) Oswald Baskerville, Kurator Palatynatu Leocji
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
Piotr vel Bocian Stempel
Przybysz

Post autor: Piotr vel Bocian »

Podsumowując: but markowy, rozmiar całkiem spory.. :)
Oberwał bramkarz i to tak mocno, że go zamroczyło, a forma znacznie się obniżyła.
Bramkarz (sam słyszałem, bo stałem obok niego) przed kamerami lokalnej stacji zaprzeczył by dostał w głowę butem, wykluczył by stało się to przeze mnie, a w dodatku zapewnił tak bardzo nie bolało. Uderzył się w pierś i powiedział, że kocha reprezentację i chce dalej w niej grać, a forma mu spadła, bo podczas treningu się nie słuchał swojego trenera, który zna się bardzo dobrze na swojej robocie i nie rzuca butami, a już na pewno nie w głowę.
Awatar użytkownika
Heinz-Werner Grüner Stempel
Obywatel honorowy

Post autor: Heinz-Werner Grüner »

Piotr vel Bocian pisze:
07 gru 2021, 8:53
Podsumowując: but markowy, rozmiar całkiem spory.. :)
Oberwał bramkarz i to tak mocno, że go zamroczyło, a forma znacznie się obniżyła.
Bramkarz (sam słyszałem, bo stałem obok niego) przed kamerami lokalnej stacji zaprzeczył by dostał w głowę butem, wykluczył by stało się to przeze mnie, a w dodatku zapewnił tak bardzo nie bolało. Uderzył się w pierś i powiedział, że kocha reprezentację i chce dalej w niej grać, a forma mu spadła, bo podczas treningu się nie słuchał swojego trenera, który zna się bardzo dobrze na swojej robocie i nie rzuca butami, a już na pewno nie w głowę.
I wszystko było cacy! :)
Obrazek
(-) bk. Heinz-Werner Grüner
Oberhaupt Edelweiss
Obrazek
Awatar użytkownika
Heinz-Werner Grüner Stempel
Obywatel honorowy

Post autor: Heinz-Werner Grüner »

Oswald Baskerville pisze:
07 gru 2021, 7:52
Patrząc na powyższe zdjęcie, to chciałem powiedzieć, E firma Spieler przygotowała leockiej reprezentacji bardzo godne stroje. Zwłaszcza właśnie poszkodowany golkiper ma fajny komplet.
Zawsze możecie się ubierać u nas "novacościarze". ;)
(-) bk. Heinz-Werner Grüner
Oberhaupt Edelweiss
Obrazek
Awatar użytkownika
Piotr vel Bocian Stempel
Przybysz

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Niestety czasu mało, więc teraz trzeba pędzioszkiem uzupełniać informacje.

Nikt chyba nie jest zdziwiony, że mecz rewanżowy z Hasselandem przegraliśmy. Tym razem było trochę lepiej ale i trochę gorzej. Czyli jak? Otóż nasz czas posiadania piłki niewiele był gorszy od przeciwnika, co oznacza, że zespół dobrze sobie radził na polu i nikt z nami nie grał w przysłowiowego dziada. Akcji groźnych pod bramką przeciwnika mieliśmy cztery, czyli tyle samo co Hasseland. To były te dobre strony. Gorsza jest taka, że nie strzeliliśmy żadnego gola, a oni nam dwa. Poprzednim razem napędziliśmy im niezłego stracha, to teraz niestety się lepiej przygotowali m.in. ściągając na boisko piątego obrońcę, doświadczonego 35-letniego Jin Yuan Mui, który strzelił nam dwukrotnie bramkę.

Podsumowując szybko przebieg gry, to w 8 minucie Zdzisek Wilk uderzył ładnie główką, ale bramkarz stał na swoi miejscu i złapał piłkę. To była jedyna ciekawa akcja w całej pierwszej połowie. Drugą znowu my zaczęliśmy od ładnej akcji w 46 minucie po której Czeslaw Leśniak próbował przelobować stojącego w bramce Wen-Jie Jiang ale ten nie dał się zaskoczyć. Również w 64. minucie złapał lob głową wykonany przez Héldera Quintino. Atakowaliśmy i szło nam tak dobrze.. Niestety zawodnicy Hasselandu przeczekali nasz napór i ruszyli do ataku. Już pierwsza akcja w 68. minucie przyniosła im prowadzenie. Po dwóch nieudanych akcjach ponownie trafili do naszej bramki w 88. minucie. Szansę na kontaktowego gola tuż przed końcem mecz miał Micah Langebrunner, ale bramkarz tradycyjnie stał na swoim miejscu.

Wartość pracy zespołowej całej drużyny oraz osobno każdej z trzech formacji była oceniona na 20 punktów. Tu już nic poprawić nie można. Gorzej z umiejętnościami, bo gra zawodników oceniona została na 12 punkt dla Obrony i Pomocy oraz 11 pkt. dla Ataku.

Palatynat Leocji 0 (0 - 0) 2 Hasseland
Posiadanie piłki: 44 - 56 (42-58)
Szanse: 4 - 4 (1-0)

Awatar użytkownika
Oswald Baskerville Stempel
Kurator Palatynatu Leocji

Post autor: Oswald Baskerville »

Ja i tak jestem pełen podziwu dla trenera Bociana i cieszy mnie, że Naród Leocki podziela moje zdanie. Pamiętajmy, że Baridas (na papierze) jest trzecią najmocniejszą drużyną Mundialu, a Leocja zdołała kilka sytuacji sobie stworzyć. Matematyka X11 jest bezlitosna i z mocniejszymi gra się bardzo trudno.

W meczu z Hasselandem Baridas zagra dla Leocji!
(—) Oswald Baskerville, Kurator Palatynatu Leocji
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
Piotr vel Bocian Stempel
Przybysz

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Mecz z Baridasem był meczem o wszystko. I wszystko z siebie zespół dał. Niestety mimo chęci i statystyk z naszej strony takich samych jak w meczu z reprezentacją Hasselandu, nie udało się wywalczyć ani jednego punktu. Co tu ukrywać - poprzednia wygrana była wynikiem braku ustawienia strategii przez trenera przeciwników, więc tym razem przyłożył się dwukrotnie lepiej. A nawet trzykrotnie, bo tyle bramek straciliśmy.

Mecz obfitował w wiele groźnych akcji wyprowadzanych przez obydwie drużyny, chociaż początkowo atakował tylko Baridas, co skończyło się w 31. minucie zdobyciem gola główką przez Ignazio Romea. Zawodnicy bez moich wskazówek wiedzieli co to oznacza i jakie mają zadanie. Ruszyli do ataku. Już w 34. minucie Czesław Leśniak mocnym strzałem z dystansu próbował zaskoczyć bramkarza przeciwnika i... udało sie! Padła wyrównująca bramka, ale zaraz potem przez krzyki kibiców słychać było gwizdek sędziego odgwizdujący wcześniejszy faul - gol nie został uznany. Po wznowieniu gry udało nam się przejąć piłkę i przeprowadzić akcję. W 35. minucie Lucek Parufka otrzymał prostopadłe podanie od Ryszarda Rodziewicza i trafił na 1:1. Przez chwilę na trybunach było cicho, jakby kibice oczekiwali najgorszego. Na szczęście sędzia uznał bramkę, więc do końca pierwszej połowy wszyscy wierzyli, że punkt za remis był w zasięgu.

Tuż po rozpoczęciu drugiej połowy, w 46. minucie, Lisandro Galván wykonał perfekcyjny rzut wolny, że piłka wleciała prosto w okienko i Baridas przejął prowadzenie. W 49. minucie ponownie mieliśmy szansę na wyrównanie, ale Lucek Parufka omijając bramkarza pomylił się i stracił piłkę. Nerwy wszystkim puszczały i za niebezpieczne zagranie Ryszard Rodziewicz otrzymał żółtą kartkę, co ochłodziło naszą drużynę. Do walki ruszyli przeciwnicy raz po raz atakując stojącego w bramce Grzegorza Smarzynskiego. W 80. minucie nieco zasłonięty przez własnych obrońców dał się zaskoczyć strzelającemu z pola karnego Darwinowi Saviola, który ustalił wynik na 1:3.

Obydwa zespoły prace zespołową miały na poziomie 100%. Jej wartość dla całego zespołu jak i poszczególnych trzech formacji również w obydwu zespołach wynosiła po maksymalne 20 punktów. Gorzej z oceną gry, bo wprawdzie Obrona i Pomoc zagrały na 12 punktów, a Atak na 11 pkt. (tyle samo co z Hasselandem), to porównując Obronę Baridasu z 16 punktami widać duże braki.

Baridas 3 (1 - 1) 1 Palatynat Leocji
Posiadanie piłki:57 - 43 (56-44)
Szanse:7 - 4 (3-2)

Gole:
35' Lucek Parufka asystował Ryszard Rodziewicz

Co dalej? Matematycznie mamy jeszcze szanse. Musimy wygrać z Turetią i Muratyką, a w meczu Baridasu z Hasselandem musi paść (bardzo) wysoki wynik dla jednej ze stron i to najlepiej do zera :)
Jeśli wygra Baridas to nam na chwilę obecną brakuje 9 bramek by przeskoczyć Hasseland i wyjść zamiast niego z lepszym bilansem bramkowym. Jeśli Hasseland wygra np. 7:0, to wtedy zrównujemy się bramkowo z Baridasem i o wszystkim zadecyduje ostatnia kolejka.

To wersja optymistyczna. O pesymistycznej nie będę pisał. Staramy się wygrać kolejny mecz, bo bez tego nawet nie ma co gdybać.

Trzymajcie kciuki!
Zapomniałem o to poprosić przed poprzednim meczem, więc może to przez to przegrana? ;)
Awatar użytkownika
Piotr vel Bocian Stempel
Przybysz

Oswald Baskerville pisze:
13 gru 2021, 13:28
Ja i tak jestem pełen podziwu dla trenera Bociana i cieszy mnie, że Naród Leocki podziela moje zdanie. Pamiętajmy, że Baridas (na papierze) jest trzecią najmocniejszą drużyną Mundialu, a Leocja zdołała kilka sytuacji sobie stworzyć. Matematyka X11 jest bezlitosna i z mocniejszymi gra się bardzo trudno.

W meczu z Hasselandem Baridas zagra dla Leocji!
Widzimy się w finale! ;)
Awatar użytkownika
Helwetyk Romański Stempel
Namiestnik Palatynatu Leocji

Post autor: Helwetyk Romański »

Piotr vel Bocian pisze:
13 gru 2021, 13:57
Zapomniałem o to poprosić przed poprzednim meczem, więc może to przez to przegrana? ;)
Jest mi, tak po ludzku, trochę przykro, że Trener zakłada, że nie były trzymane… 😢
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek
(—) prokr. Hweltywk Romański, RkORF · LAN
Namiestnik № 2 Palatynatu Leocji
Dyniowy Padawan
LEOCKA PARTIA FASZYSTÓW JĘZYKOWYCH

Nikogo się nie ściga, ale wszystkich się poprawia, bo tak nakazują
wewnętrzna potrzeba, poczucie sprawiedliwości i wyznawany porządek rzeczy.

IGNATS IK RUTH

Nawet podczas realiozy sprawdzam skrzynkę helwetyk​@​gmail.com
Awatar użytkownika
Piotr vel Bocian Stempel
Przybysz

Helwetyk Romański pisze:
13 gru 2021, 14:09
Piotr vel Bocian pisze:
Jest mi, tak po ludzku, trochę przykro, że Trener zakłada, że nie były trzymane… 😢
Z pewnością kciuki były trzymane, ale może brak mojej prośby wpłynął na jakość szczęścia wytwarzanego przez kciuki Czcigodnego :)
Awatar użytkownika
Helwetyk Romański Stempel
Namiestnik Palatynatu Leocji

Post autor: Helwetyk Romański »

Piotr vel Bocian pisze:
13 gru 2021, 14:13
Helwetyk Romański pisze:
13 gru 2021, 14:09
Piotr vel Bocian pisze:
Z pewnością kciuki były trzymane, ale może brak mojej prośby wpłynął na jakość szczęścia wytwarzanego przez kciuki Czcigodnego :)
To wcale niewykluczone. Jak widać, to szczęście zostało najwyraźniej poddane procedurze odświeżania.
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek
(—) prokr. Hweltywk Romański, RkORF · LAN
Namiestnik № 2 Palatynatu Leocji
Dyniowy Padawan
LEOCKA PARTIA FASZYSTÓW JĘZYKOWYCH

Nikogo się nie ściga, ale wszystkich się poprawia, bo tak nakazują
wewnętrzna potrzeba, poczucie sprawiedliwości i wyznawany porządek rzeczy.

IGNATS IK RUTH

Nawet podczas realiozy sprawdzam skrzynkę helwetyk​@​gmail.com
ODPOWIEDZ

Wróć do „Sport w Leocji”