Zupełnie poważnie pisząc, „okienko czasowe” algorytmu zapewne można byłoby przesunąć. Z tym, że „problemem” nie jest tutaj sam pik w godzinach nocnych, a to, że w tych godzinach dostępna jest największa liczba armatorów.Heinz-Werner Grüner pisze: ↑14 gru 2021, 10:53No właśnie... Gdyby ten "pik" był np. ok.22, a nie o 5:30 to ja bym klikał aż miło. Tak mi sie przynajmniej wydaje. :)
Kurier Portowy
- Helwetyk Romański • Stempel
- Namiestnik Palatynatu Leocji
Kurier Portowy
(—) prokr. Hweltywk Romański, RkORF · LAN
Namiestnik № 2 Palatynatu Leocji
Dyniowy Padawan
LEOCKA PARTIA FASZYSTÓW JĘZYKOWYCH
Dyniowy Padawan
Nikogo się nie ściga, ale wszystkich się poprawia, bo tak nakazują
wewnętrzna potrzeba, poczucie sprawiedliwości i wyznawany porządek rzeczy.
IGNATS IK RUTH
IGNATS IK RUTH
Nawet podczas realiozy sprawdzam skrzynkę helwetyk@gmail.com
- Heinz-Werner Grüner • Stempel
- Obywatel honorowy
Kurier Portowy
No ja czysto teoretyzuje. Klikać co 10 minut dla kilknastu guldenów mi się nie chce, ale za kilka setek już owszem. ;)Helwetyk Romański pisze: ↑14 gru 2021, 11:09Zupełnie poważnie pisząc, „okienko czasowe” algorytmu zapewne można byłoby przesunąć. Z tym, że „problemem” nie jest tutaj sam pik w godzinach nocnych, a to, że w tych godzinach dostępna jest największa liczba armatorów.Heinz-Werner Grüner pisze: ↑14 gru 2021, 10:53No właśnie... Gdyby ten "pik" był np. ok.22, a nie o 5:30 to ja bym klikał aż miło. Tak mi sie przynajmniej wydaje. :)
Kurier Portowy
Jak każdy, jak każdy… 😉Heinz-Werner Grüner pisze: ↑14 gru 2021, 11:16No ja czysto teoretyzuje. Klikać co 10 minut dla kilknastu guldenów mi się nie chce, ale za kilka setek już owszem. ;)
Dyniowy Padawan
Dyniowy Padawan
IGNATS IK RUTH
IGNATS IK RUTH
- Oswald Baskerville • Stempel
- Kurator Palatynatu Leocji
Kurier Portowy
Tak na marginesie, czy Czcigodny rozważał kiedykolwiek oparcie Portu o model typu "idle"? Klikanie, jakim znamy je obecnie, dawałoby bonus do zysku. Tak mi przyszło do głowy po prostu, jako uatrakcyjnienie dla nieco mniej aktywnych, ale jednak działających.Helwetyk Romański pisze: ↑14 gru 2021, 11:33Jak każdy, jak każdy… 😉Heinz-Werner Grüner pisze: ↑14 gru 2021, 11:16No ja czysto teoretyzuje. Klikać co 10 minut dla kilknastu guldenów mi się nie chce, ale za kilka setek już owszem. ;)
(—) Oswald Baskerville, Kurator Palatynatu Leocji

Kurier Portowy
W zasadzie to tym modelem poniekąd są kursy 24-godzinne…Oswald Baskerville pisze: ↑14 gru 2021, 11:41Tak na marginesie, czy Czcigodny rozważał kiedykolwiek oparcie Portu o model typu "idle"?
Dyniowy Padawan
Dyniowy Padawan
IGNATS IK RUTH
IGNATS IK RUTH
Kurier Portowy
Idle w którymś momencie kręci się sam ;) Ja wiem, że to niby wbrew polityce inspirowania aktywności, ale są wśród nas tacy (w tym ja), którzy do Portu zaglądają rzadziej niż codziennie. Widok czegoś rosnącego cieszyły oko, a przecież nie musi to być jakiś wielce korzystny zysk, po prostu żeby coś się działo :)Helwetyk Romański pisze: ↑14 gru 2021, 11:44W zasadzie to tym modelem poniekąd są kursy 24-godzinne…Oswald Baskerville pisze: ↑14 gru 2021, 11:41Tak na marginesie, czy Czcigodny rozważał kiedykolwiek oparcie Portu o model typu "idle"?

Kurier Portowy
To już byłby nowy system, więc, prawda… Co mogę jednak zaproponować, to jeszcze dłuższe kursy (oczywiście, jeszcze bardziej nieopłacalne…).Oswald Baskerville pisze: ↑14 gru 2021, 11:47Widok czegoś rosnącego cieszyły oko, a przecież nie musi to być jakiś wielce korzystny zysk, po prostu żeby coś się działo :)
Dyniowy Padawan
Dyniowy Padawan
IGNATS IK RUTH
IGNATS IK RUTH
Kurier Portowy
Nie no, ja nie oczekuję żadnych zmian, to było jedynie pytanie. Dużo chętniej zobaczyłbym drobne poprawki w interfejsie, quality of life ;)Helwetyk Romański pisze: ↑14 gru 2021, 11:56To już byłby nowy system, więc, prawda… Co mogę jednak zaproponować, to jeszcze dłuższe kursy (oczywiście, jeszcze bardziej nieopłacalne…).Oswald Baskerville pisze: ↑14 gru 2021, 11:47Widok czegoś rosnącego cieszyły oko, a przecież nie musi to być jakiś wielce korzystny zysk, po prostu żeby coś się działo :)

Kurier Portowy
Można dopisać do listy. Niechętnie i nieprędko, ale część mógłbym wykonać. 😉Oswald Baskerville pisze: ↑14 gru 2021, 12:00Dużo chętniej zobaczyłbym drobne poprawki w interfejsie, quality of life ;)
Dyniowy Padawan
Dyniowy Padawan
IGNATS IK RUTH
IGNATS IK RUTH
- Karolina von Lichtenstein • Stempel
- Obywatel honorowy
Kurier Portowy
Posejdon dziś łaskaw, szczęście po dwóch dniach ostrego szorowania po dnie wróciło do +16 procent. Będzie pływane.
(—) Karolina von Lichtenstein-Roumaine
Królowa Seniorka Dreamlandu i Scholandii, Królowa Matka Elderlandu, Dama dreamlandzkiego Orderu Czerwonego Orła, Diuczessa-Wspomożycielka Sarmacji, Diuczessa Tysiąclecia, Matka Karmicielka, Patronka Turystyki Pieszej, była Regentka i Kanclerka Księstwa Sarmacji, diuczessa Heidesheim, markiza Vankinner, baronessa Sarmacji, podporucznik w rezerwie Książęcych Sił Zbrojnych, honorowa obywatelka Królestwa Teutonii, Rzeczpospolitej Sclavińskiej, Gellonii i Starosarmacji, prawie została żoną Piotra Abogarda Scholandzkiego
Królowa Seniorka Dreamlandu i Scholandii, Królowa Matka Elderlandu, Dama dreamlandzkiego Orderu Czerwonego Orła, Diuczessa-Wspomożycielka Sarmacji, Diuczessa Tysiąclecia, Matka Karmicielka, Patronka Turystyki Pieszej, była Regentka i Kanclerka Księstwa Sarmacji, diuczessa Heidesheim, markiza Vankinner, baronessa Sarmacji, podporucznik w rezerwie Książęcych Sił Zbrojnych, honorowa obywatelka Królestwa Teutonii, Rzeczpospolitej Sclavińskiej, Gellonii i Starosarmacji, prawie została żoną Piotra Abogarda Scholandzkiego
Kurier Portowy
Czy ktoś zablokował możliwość wycofania rejsu przy pomyłkowym kliknięciu? Kurcze, chyba wyślę chłopaków z 1 GB MGR do pilnowania moich statków, bo ktoś mi "pod górę robi"... 😉😉😉