Nawet nie wiedziałam, że stosuję od lat optymalizację podatkową.Helwetyk Romański pisze: ↑21 gru 2021, 15:10Urząd Skarbowy go NIENAWIDZI! Znalazł jeden prosty sposób na to, jak nie płacić podatków:
Avril von Levengothon, radca NIA pisze: Kilka błędów znalazłem powinny być poprawione.
Za to jest jedna zasadnicza dziura w tych podatkach. One dotyczą osób które gdzieś mieszkają. Jeżeli mieszkaniec jest bezdomny to go obejmują tylko podatki od instytucji na której nie musi mieć pieniędzy, a główne konto jest nietykane. Nie wiem czy sobie wysoka izba z tego zdaję sprawę.
Jedyny podatek wtedy tylko ten książęcy jest pobierany z konta głównego.
Mikronacje uznawane przez Palatynat Leocji
- Karolina von Lichtenstein • Stempel
- Obywatel honorowy
(—) Karolina von Lichtenstein-Roumaine
Królowa Seniorka Dreamlandu i Scholandii, Królowa Matka Elderlandu, Dama dreamlandzkiego Orderu Czerwonego Orła, Diuczessa-Wspomożycielka Sarmacji, Diuczessa Tysiąclecia, Matka Karmicielka, Patronka Turystyki Pieszej, była Regentka i Kanclerka Księstwa Sarmacji, diuczessa Heidesheim, markiza Vankinner, baronessa Sarmacji, podporucznik w rezerwie Książęcych Sił Zbrojnych, honorowa obywatelka Królestwa Teutonii, Rzeczpospolitej Sclavińskiej, Gellonii i Starosarmacji, prawie została żoną Piotra Abogarda Scholandzkiego
Królowa Seniorka Dreamlandu i Scholandii, Królowa Matka Elderlandu, Dama dreamlandzkiego Orderu Czerwonego Orła, Diuczessa-Wspomożycielka Sarmacji, Diuczessa Tysiąclecia, Matka Karmicielka, Patronka Turystyki Pieszej, była Regentka i Kanclerka Księstwa Sarmacji, diuczessa Heidesheim, markiza Vankinner, baronessa Sarmacji, podporucznik w rezerwie Książęcych Sił Zbrojnych, honorowa obywatelka Królestwa Teutonii, Rzeczpospolitej Sclavińskiej, Gellonii i Starosarmacji, prawie została żoną Piotra Abogarda Scholandzkiego
- Karolina von Lichtenstein • Stempel
- Obywatel honorowy
Skoro wątek ten zmienił się w zbiorczy wątek „wieści zza v-granicy”, to dorzucam, że 16 grudnia br. JCM Cesarz Marcus Lebenciusz Augustus Wspaniały odwiedził Akademię Wojskową Cesarstwa Leblandii.
(—) Karolina von Lichtenstein-Roumaine
- Ametyst Faradobus • Stempel
- Przybysz
PROCESOR DOKTÓR NAUK NET. MAGISTER
Ametyst z rodu Faradobusów
Urlopowany Król Hirschbergii i Weerlandu,
Ponownie Prezydent Republiki Bialeńskiej

Ametyst z rodu Faradobusów
Urlopowany Król Hirschbergii i Weerlandu,
Ponownie Prezydent Republiki Bialeńskiej

- Helwetyk Romański • Stempel
- Namiestnik Palatynatu Leocji
Karolina von Lichtenstein pisze: ↑27 gru 2021, 0:55Skoro wątek ten zmienił się w zbiorczy wątek „wieści zza v-granicy”, to dorzucam, że 16 grudnia br. JCM Cesarz Marcus Lebenciusz Augustus Wspaniały odwiedził Akademię Wojskową Cesarstwa Leblandii.
Abstrahując od fenomenu Cesarstwa Leblandii jako jednej z najstarszych i najbardziej wytrwałych mikronacji — co budzi, przynajmniej moje, uznanie — do tego pozostających poza uniwersum Pollinu z uwagi na cytowaną wyżej doktrynę, zawsze podobały mi się tego rodzaju narracyjne informacje o działaniach władz. Chyba tylko Rotria prowadzi, mniej lub bardziej konsekwentnie, stosowny wątek.
(—) prokr. Hweltywk Romański, RkORF · LAN
Namiestnik № 2 Palatynatu Leocji
Dyniowy Padawan
LEOCKA PARTIA FASZYSTÓW JĘZYKOWYCH
Dyniowy Padawan
Nikogo się nie ściga, ale wszystkich się poprawia, bo tak nakazują
wewnętrzna potrzeba, poczucie sprawiedliwości i wyznawany porządek rzeczy.
IGNATS IK RUTH
IGNATS IK RUTH
Nawet podczas realiozy sprawdzam skrzynkę helwetyk@gmail.com
- Oswald Baskerville • Stempel
- Kurator Palatynatu Leocji
A ja o fenomenie Leblandii słyszałem jedynie pobieżnie. Przybliży ktoś temat?
(—) Oswald Baskerville, Kurator Palatynatu Leocji

- Michał F. Lubomirski-Lisewicz • Stempel
- Rzeczpospolita Obojga Narodów
W Księstwie Sarmacji jeszcze przy Dworze Książęcym powstał taki wątek: https://fc.sarmacja.org/viewtopic.php?f=1028&t=32428Helwetyk Romański pisze: ↑27 gru 2021, 9:09Karolina von Lichtenstein pisze: ↑27 gru 2021, 0:55Skoro wątek ten zmienił się w zbiorczy wątek „wieści zza v-granicy”, to dorzucam, że 16 grudnia br. JCM Cesarz Marcus Lebenciusz Augustus Wspaniały odwiedził Akademię Wojskową Cesarstwa Leblandii.Abstrahując od fenomenu Cesarstwa Leblandii jako jednej z najstarszych i najbardziej wytrwałych mikronacji — co budzi, przynajmniej moje, uznanie — do tego pozostających poza uniwersum Pollinu z uwagi na cytowaną wyżej doktrynę, zawsze podobały mi się tego rodzaju narracyjne informacje o działaniach władz. Chyba tylko Rotria prowadzi, mniej lub bardziej konsekwentnie, stosowny wątek.
Natomiast ja, wzorując się na tych wcześniejszych (choć możliwe, że wyszło trochę coś innego), zacząłem coś takiego przy moim Dworze: http://www.rzeczpospolitaobojganarodow. ... f=4&t=6489
Michał Franciszek Lubomirski-Lisewicz
Stolnik podlaski
Rector Universitatis Cracoviensis
Regimentarz wojsk litewskich
Stolnik podlaski
Rector Universitatis Cracoviensis
Regimentarz wojsk litewskich
- Fatima Popow-Chojnacka • Stempel
- Przybysz
Polecam. Bardzo fajna forma narracyjna. Sama lubię taką aktywność, nie tylko pisać ale i czytać ;pMichał F. Lubomirski-Lisewicz pisze: ↑27 gru 2021, 10:42W Księstwie Sarmacji jeszcze przy Dworze Książęcym powstał taki wątek: https://fc.sarmacja.org/viewtopic.php?f=1028&t=32428
Dziękuję! Kusi…Michał F. Lubomirski-Lisewicz pisze: ↑27 gru 2021, 10:42W Księstwie Sarmacji […]. Natomiast ja […].
Dyniowy Padawan
Dyniowy Padawan
IGNATS IK RUTH
IGNATS IK RUTH
- Fatima Popow-Chojnacka • Stempel
- Przybysz
A zapraszamy zrobić taki wątek, by zobaczyć co tam Czcigodni porabiają ;pHelwetyk Romański pisze: ↑27 gru 2021, 14:35Dziękuję! Kusi…Michał F. Lubomirski-Lisewicz pisze: ↑27 gru 2021, 10:42W Księstwie Sarmacji […]. Natomiast ja […].
Poniedziałek, 27 grudnia 2021. Namiestnik Romański w końcu się ogolił. 😜Fatima Marcjan-Chojnacka pisze: ↑27 gru 2021, 14:53A zapraszamy zrobić taki wątek, by zobaczyć co tam Czcigodni porabiają ;pHelwetyk Romański pisze: ↑27 gru 2021, 14:35Dziękuję! Kusi…Michał F. Lubomirski-Lisewicz pisze: ↑27 gru 2021, 10:42W Księstwie Sarmacji […]. Natomiast ja […].
Dyniowy Padawan
Dyniowy Padawan
IGNATS IK RUTH
IGNATS IK RUTH
- Heinz-Werner Grüner • Stempel
- Obywatel honorowy
Namiestnik się ogolił, ale gdzie, bo broda cała. ;)Helwetyk Romański pisze: ↑27 gru 2021, 14:58Poniedziałek, 27 grudnia 2021. Namiestnik Romański w końcu się ogolił. 😜Fatima Marcjan-Chojnacka pisze: ↑27 gru 2021, 14:53A zapraszamy zrobić taki wątek, by zobaczyć co tam Czcigodni porabiają ;p