W miarę możliwości chciałbym uniknąć nadmiernej liczby szczegółów, w szczególności — posługiwania się herbem, choćby w wersji z samą tarczą.

Moje pierwsze skojarzenie było, niestety, nieco mniej fortunne; aczkolwiek znak do otworzenia z poziomu Unicode to zawsze dodatkowa zaleta. Przy czym z Trójkątów Sierpińskiego trzymałbym się, w razie czego, wersji jednobarwnej, z czernią.
Ma się rozumieć, ale podobno najlepiej w internecie wywołać dyskusję nie zadając pytanie, a przedstawiając błędne rozwiązanie. 😉 Na motywach bardzo daleko posuniętej stylizacji herbu myślę też o nawiązaniu do tego symbolu, z tym, że może się niektórym źle kojarzyć…

Skojarzenia to jedno... swego czasu w realu była g...burza, bo się jakimś oszołomom międzynarodowy znak ratownictwa medycznego ze znakiem 6 Dywizji Górskiej SS kojarzył. Na skojarzenia rady nie ma... niektórym to np. się wszystko kojarzy z... no 4 literami.Helwetyk Romański pisze: ↑01 kwie 2020, 1:52Na motywach bardzo daleko posuniętej stylizacji herbu myślę też o nawiązaniu do tego symbolu, z tym, że może się niektórym źle kojarzyć…
To bardzo odważne kojarzenie… Inna rzecz, że nazistowskie Niemcy w warstwie wizualnej symbolikę miały, co tu dużo mówić, fenomenalną. Przez te konotacje posługiwanie się np. runami od razu wywołuje mniej lub bardziej uzasadnione kontrowersje.Ronon Dex pisze: ↑01 kwie 2020, 6:51Skojarzenia to jedno... swego czasu w realu była g...burza, bo się jakimś oszołomom międzynarodowy znak ratownictwa medycznego ze znakiem 6 Dywizji Górskiej SS kojarzył.Helwetyk Romański pisze: ↑01 kwie 2020, 1:52Na motywach bardzo daleko posuniętej stylizacji herbu myślę też o nawiązaniu do tego symbolu, z tym, że może się niektórym źle kojarzyć…
już, niestety, nie przeskoczę. Wycofuję. 😉
Wrzucam, ale zaznaczam, że zdecydowanie nie chciałbym zawracać głowy przed czasem — decyzja co do znaku zapadnie sprawnie, ale trochę jeszcze podebatujemy. 😉