Wiewiórka 🐿️
- Helwetyk Romański • Stempel
- Namiestnik Palatynatu Leocji
Wiewiórka 🐿️
002. Na Nordacie powstaje Zjednoczone Królestwo Brotanii i Arlandii. Król Jerzy I urzęduje w Pałacu Brockingham w Landburgu (Engalia). Do królestwa przynależą także Dukocja i Astralia. Palatium przypomina, że wszystkim obywatelom leockim oraz posiadaczom Czarnej Karty przysługuje pakiet onkologiczny.
(—) prokr. Hweltywk Romański, RkORF · LAN
Namiestnik № 2 Palatynatu Leocji
Dyniowy Padawan
LEOCKA PARTIA FASZYSTÓW JĘZYKOWYCH
Dyniowy Padawan
Nikogo się nie ściga, ale wszystkich się poprawia, bo tak nakazują
wewnętrzna potrzeba, poczucie sprawiedliwości i wyznawany porządek rzeczy.
IGNATS IK RUTH
IGNATS IK RUTH
Nawet podczas realiozy sprawdzam skrzynkę helwetyk@gmail.com
- Ludwik Tomović • Stempel
- Obywatel
Wiewiórka 🐿️
Czy ta Wiewiórka to zapowiedź mikronacyjnego ćwierkacza? ;)
Co do wiadomości 002, zaskakujące jest to właściwie ciągłe tworzenie mikronacji o nazwach realnych, acz lekko przekręconych.
Co do wiadomości 002, zaskakujące jest to właściwie ciągłe tworzenie mikronacji o nazwach realnych, acz lekko przekręconych.
Wiewiórka 🐿️
Na tym etapie jedynym słowem kluczowym jest „wyrób czekoladopodobny”. Nowych frontów nie otwieram, a wbrew pozorom nawet tak prosty, wydawać by się mogło, mechanizm jak Twitter, w niezbędnych szczegółach (wątkowanie, oznaczanie innych użytkowników, grafiki, moderacja, ukrywanie użytkowników, hashtagi, zmiany pseudonimów) potrafi urosnąć do wielotygodniowego projektu.Ludwik Tomović pisze: ↑20 sty 2022, 11:02Czy ta Wiewiórka to zapowiedź mikronacyjnego ćwierkacza? ;)
Moim zdaniem, gdyby po prostu powstało Zjednoczone Królestwo Wielkiej Brytanii i Irlandii, dałoby się to całkowicie obronić. Mamy Monarchię Austro-Węgierską, Cesarstwo Bizantyjskie, Cesarstwo Niemieckie, Rzeczpospolitą Obojga Narodów, mieliśmy Zaporoże. Te zmiany pojedynczych liter wywołują jednak u mnie efekt doliny niesamowitości.Ludwik Tomović pisze: ↑20 sty 2022, 11:02Co do wiadomości 002, zaskakujące jest to właściwie ciągłe tworzenie mikronacji o nazwach realnych, acz lekko przekręconych.
Dyniowy Padawan
Dyniowy Padawan
IGNATS IK RUTH
IGNATS IK RUTH
- Ludwik Tomović • Stempel
- Obywatel
Wiewiórka 🐿️
Dokładnie.....Helwetyk Romański pisze: ↑20 sty 2022, 11:24Moim zdaniem, gdyby po prostu powstało Zjednoczone Królestwo Wielkiej Brytanii i Irlandii, dałoby się to całkowicie obronić. Mamy Monarchię Austro-Węgierską, Cesarstwo Bizantyjskie, Cesarstwo Niemieckie, Rzeczpospolitą Obojga Narodów, mieliśmy Zaporoże. Te zmiany pojedynczych liter wywołują jednak u mnie efekt doliny niesamowitości.Ludwik Tomović pisze: ↑20 sty 2022, 11:02Co do wiadomości 002, zaskakujące jest to właściwie ciągłe tworzenie mikronacji o nazwach realnych, acz lekko przekręconych.
- Karol Medycejski • Stempel
- Przybysz
Wiewiórka 🐿️
W ogóle nigdy wcześniej nie zawitałem do Felencji i jak już tam wszedłem, to akurat się zwijają... A godło mieli takie fajne...
Wiewiórka 🐿️
I w tym momencie nie wiem co myśleć...Karol Medycejski pisze: ↑20 sty 2022, 21:09W ogóle nigdy wcześniej nie zawitałem do Felencji i jak już tam wszedłem, to akurat się zwijają... A godło mieli takie fajne...
Ale na pocieszenie, Herb zostaje taki sam :)
- Karol Medycejski • Stempel
- Przybysz
Wiewiórka 🐿️
Dyniowy Padawan
Dyniowy Padawan
IGNATS IK RUTH
IGNATS IK RUTH
Wiewiórka 🐿️
004. @Federant Rockwell zatrzymany i oskarżony w Księstwie Sarmacji. Postawiono mu zarzut kloningu. W Norwacji zrezygnował z kierowania Felencją.
Dyniowy Padawan
Dyniowy Padawan
IGNATS IK RUTH
IGNATS IK RUTH
- Michał F. Lubomirski-Lisewicz • Stempel
- Rzeczpospolita Obojga Narodów
Wiewiórka 🐿️
Dobrze pamiętam, że niejaki Grutin/Grenin tworzył w taki sposób nazwy? Swoją drogą, Brodria ma trochę takich.Helwetyk Romański pisze: ↑20 sty 2022, 11:24Na tym etapie jedynym słowem kluczowym jest „wyrób czekoladopodobny”. Nowych frontów nie otwieram, a wbrew pozorom nawet tak prosty, wydawać by się mogło, mechanizm jak Twitter, w niezbędnych szczegółach (wątkowanie, oznaczanie innych użytkowników, grafiki, moderacja, ukrywanie użytkowników, hashtagi, zmiany pseudonimów) potrafi urosnąć do wielotygodniowego projektu.Ludwik Tomović pisze: ↑20 sty 2022, 11:02Czy ta Wiewiórka to zapowiedź mikronacyjnego ćwierkacza? ;)
Moim zdaniem, gdyby po prostu powstało Zjednoczone Królestwo Wielkiej Brytanii i Irlandii, dałoby się to całkowicie obronić. Mamy Monarchię Austro-Węgierską, Cesarstwo Bizantyjskie, Cesarstwo Niemieckie, Rzeczpospolitą Obojga Narodów, mieliśmy Zaporoże. Te zmiany pojedynczych liter wywołują jednak u mnie efekt doliny niesamowitości.Ludwik Tomović pisze: ↑20 sty 2022, 11:02Co do wiadomości 002, zaskakujące jest to właściwie ciągłe tworzenie mikronacji o nazwach realnych, acz lekko przekręconych.
Oj... niedobrze...Helwetyk Romański pisze: ↑22 sty 2022, 23:41Helwetyk Romański![]()
@Helwetyk
004. @Federant Rockwell zatrzymany i oskarżony w Księstwie Sarmacji. Postawiono mu zarzut kloningu. W Norwacji zrezygnował z kierowania Felencją.
No cóż.
Michał Franciszek Lubomirski-Lisewicz
Stolnik podlaski
Rector Universitatis Cracoviensis
Regimentarz wojsk litewskich
Stolnik podlaski
Rector Universitatis Cracoviensis
Regimentarz wojsk litewskich
- Sorcha Raven • Stempel
- Przybysz
Wiewiórka 🐿️
Chyba się z nimi skontaktuję, mam wprawę, wykonałam karty i tłumaczenia do Wyroczni Sarmackiej 😀
Dziękuję za informację, będę obserwować.
Sorcha Raven h.Gore
Markiza Ravenspell
Markiza Ravenspell