Oznakowanie statków powietrznych Palatynatu Leocji
Zrobię lekką poprawkę... znaki na górnej powierzchni płata lekko przesunę w stronę końców płata - będzie chyba lepiej.

- Helwetyk Romański • Stempel
- Namiestnik Palatynatu Leocji
Żeby nie zawracać głowy, machnę na bazie powyższej wizualizacji zgrubne wizualizacje reszty (z pominięciem znaku na kadłubie). Przesunięcie znaku, istotnie, moim zdaniem lepsze, ale to już korekty w ramach tego, co wygląda dobrze. 😉
Edycja: machnąłem. Można kliknąć w celu powiększenia, celowo daję w dwóch kolumnach, aby porównać znaki w większym oddaleniu.
* * *
(—) prokr. Hweltywk Romański, RkORF · LAN
Namiestnik № 2 Palatynatu Leocji
Dyniowy Padawan
LEOCKA PARTIA FASZYSTÓW JĘZYKOWYCH
Dyniowy Padawan
Nikogo się nie ściga, ale wszystkich się poprawia, bo tak nakazują
wewnętrzna potrzeba, poczucie sprawiedliwości i wyznawany porządek rzeczy.
IGNATS IK RUTH
IGNATS IK RUTH
Nawet podczas realiozy sprawdzam skrzynkę helwetyk@gmail.com
Gdyby miał wejść znak 4 lub 6 to trzeba by je lekko powiększyć, dla lepszej czytelności... ale to nie problem.
Jeśli chodzi o mnie to podoba mi się 1, 2, 4 i 5 - ale to Wasz wybór.
Jeśli chodzi o mnie to podoba mi się 1, 2, 4 i 5 - ale to Wasz wybór.
Myślę, że bez ankiety wielokrotnego wyboru się nie obędzie — sam mam zagwozdkę, bo numer 2 (czyli najprostszy kwadrat) nie jest może w najmniejszym stopniu oryginalny, ale jakoś mi dobrze siedzi w tym miejscu. Z kolei czwórka, czyli „niemiecki krzyż”, ma ten pierwiastek złowrogości… 😉
Dyniowy Padawan
Dyniowy Padawan
IGNATS IK RUTH
IGNATS IK RUTH
- Ametyst Faradobus • Stempel
- Przybysz
Armie zazwyczaj mają pierwiastek złowrogości.
Mi się najbardziej podoba drugi i przedostatni.
Mi się najbardziej podoba drugi i przedostatni.
PROCESOR DOKTÓR NAUK NET. MAGISTER
Ametyst z rodu Faradobusów
Urlopowany Król Hirschbergii i Weerlandu,
Ponownie Prezydent Republiki Bialeńskiej

Ametyst z rodu Faradobusów
Urlopowany Król Hirschbergii i Weerlandu,
Ponownie Prezydent Republiki Bialeńskiej

- Franklin Garamond • Stempel
Przekrzywiony krzyż grecki za bardzo przypomina mi etykietę domestosu, prosty kwadrat jest dziwny... nie potrafię tego wyjaśnić, ale powoduje u mnie negatywne odczucia. Nie wiem czy chodzi o formę zaburzenia percepcji linii skrzydła czy co... po prostu tam nie pasuje.
Prosty krzyż grecki bardzo, krzyż czwarty (nie "niemiecki" a kawalerski lub maltański) to piękno, pokój i dobro. Romb też bardzo. Ostatni - jakoś nie.
Prosty krzyż grecki bardzo, krzyż czwarty (nie "niemiecki" a kawalerski lub maltański) to piękno, pokój i dobro. Romb też bardzo. Ostatni - jakoś nie.
Prawdę powiedziawszy to taki kwadrat jest dość oryginalny, bo znaków opartych na kwadracie praktycznie nie mają te które są - to jakoś nie mają formy "prostokątnej kokardy".Helwetyk Romański pisze: ↑03 kwie 2020, 21:02sam mam zagwozdkę, bo numer 2 (czyli najprostszy kwadrat) nie jest może w najmniejszym stopniu oryginalny, ale jakoś mi dobrze siedzi w tym miejscu.
Podobnie oryginalny jest nr 5 - też niby taki "kokardowy", ale kokarda w tej formie stosowana nie była w realu... czyli tez oryginalny.
Nr 1 jest bardzo oryginalny... pewnie dlatego mi się spodobał od razu...
A ten pruski krzyż? No cóż ma swój urok, choć jak napisałem - w razie przyjęcia będzie musiał być nieco większy...
Znowu najczytelniejsze są 2 i 5, ale mnie się podoba akurat nr 1 - dlatego na nim zrobiłem pierwsze testy.
Tak czy inaczej podejmijcie decyzję... bo się maszyny w hangarach RAT "grzeją" i nie wiadomo jak je pomalować, a niektóre naprawdę są "fajne".
Takie np. "latające jajko"...

...aż się prosi by je pomalować w barwy Leocji.
W nawiązaniu do powyższego: czy powinienem zakładać dalsze propozycje (niezmiennie, przy założeniu symetrii względem obu osi), czy robić jutro ankietę z tymi sześcioma?
@Franklin Garamond, @Ametyst Faradobus, @Apolinary Montserrat, @Ludwik Tomović, @Ronon Dex (a jakże ;-)).
Dyniowy Padawan
Dyniowy Padawan
IGNATS IK RUTH
IGNATS IK RUTH
Moim osobistym zdaniem propozycji jest dość... należy wybrać znak z tych przedstawionych. Bo co w tej kolorystyce można dodać?
- Klasyczną kokardę? Okrągłą. Oklepana... w wirtualu i realu do bólu (wręcz do "obrzygania")
- Pięciokąt? Takowy ma Bialenia i Dreamland... chyba starczy, w realu też występuje.
- Trójkąt - w sumie w skali makro niezbyt stosowany, ale takowe mają gwardie lenne w Bialenii na półwyspie Lisewskim, w tym moja, a ponadto to też popularne w realu, na drugim miejscu po typowej, okrągłej kokardzie.
Proponuje głosowanie na tymi 6-cioma (najbardziej trafnymi, moim zdaniem) propozycjami.
- Klasyczną kokardę? Okrągłą. Oklepana... w wirtualu i realu do bólu (wręcz do "obrzygania")
- Pięciokąt? Takowy ma Bialenia i Dreamland... chyba starczy, w realu też występuje.
- Trójkąt - w sumie w skali makro niezbyt stosowany, ale takowe mają gwardie lenne w Bialenii na półwyspie Lisewskim, w tym moja, a ponadto to też popularne w realu, na drugim miejscu po typowej, okrągłej kokardzie.
Proponuje głosowanie na tymi 6-cioma (najbardziej trafnymi, moim zdaniem) propozycjami.
Test śmigłowca RAT HO-2M (realowy MDD 530) - próba dobrania pożądanego koloru maszyny. W tym przypadku oparłem się na zdjęciu z Leockiej Akademii Nauk, które przedstawia roślinność.
Testowo naniosłem znak w kształcie rombu... pierwsze dwa screeny to sceneria wybrana przeze mnie już jakiś czas temu dla ilustrowania lotniska fabrycznego Ronon Air Tech, dwa kolejne to próba pokazania maszyny nad terenem o roślinności kolorystycznie zbliżonej do tej ze zdjęć w akademii. Na razie jeszcze nie wybrałem (wyszukałem, zainstalowałem) scenerii, które będą obrazować w przyszłości latanie and Leocją. Do tego potrzebuję nieco więcej danych o wyglądzie Leocji i trochę czasu by coś wyszukać i dopasować.

PS. @Helwetyk Romański czy mogę prosić o wrzucenie tego znaku przypominającego "niemiecki krzyż", przetestowałbym go na jakiejś maszynie.
Testowo naniosłem znak w kształcie rombu... pierwsze dwa screeny to sceneria wybrana przeze mnie już jakiś czas temu dla ilustrowania lotniska fabrycznego Ronon Air Tech, dwa kolejne to próba pokazania maszyny nad terenem o roślinności kolorystycznie zbliżonej do tej ze zdjęć w akademii. Na razie jeszcze nie wybrałem (wyszukałem, zainstalowałem) scenerii, które będą obrazować w przyszłości latanie and Leocją. Do tego potrzebuję nieco więcej danych o wyglądzie Leocji i trochę czasu by coś wyszukać i dopasować.

PS. @Helwetyk Romański czy mogę prosić o wrzucenie tego znaku przypominającego "niemiecki krzyż", przetestowałbym go na jakiejś maszynie.
Najlepszym punktem odniesienia będzie Gotlandia jeżeli chodzi o ukształtowanie terenu i kształt wyspy. W przedmiocie roślinności, barwy i głębokości oceanu… @Apolinary Montserrat?
Leci!

Dyniowy Padawan
Dyniowy Padawan
IGNATS IK RUTH
IGNATS IK RUTH