Kurier Portowy

Dyskusje związane z systemem gospodarczym Palatynatu Leocji
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Ronon Dex Stempel

Kurier Portowy

Post autor: Ronon Dex »

Ostatnia wiadomość z poprzedniej strony wątku

Orjon Surma pisze:
23 sty 2022, 15:24
Nadal można obejrzeć na YouTube, mowa o Janie Pietrzaku (swoją drogą polecam obejrzeć cały kabareton!).
No cóż... kabarety pod Egidą czy Dudek to czasy mojej młodości, ale polecam również - choć współcześni mogą wielu rzeczy nie zrozumieć.

Inna sprawa, że to były czasy gdy kabaret polityczny funkcjonował i miał się dobrze - dzisiaj nie ma już racji bytu, bo żaden kabaret nie będzie śmieszniejszy od tego cyrku, który wyprawiają politycy realni. Oryginał jest teraz najlepszym kabaretem... Teraz nie trzeba "podrabiać" i "przerabiać" - teraz wystarczy tylko zacytować...
Helwetyk Romański pisze:
23 sty 2022, 15:25
Mój ulubiony antykomunista niezłomny wyklęty!
Przyznam, że nie cenie go zanadto... słaby w tej robocie tak naprawdę był. Nie sztuka było robić kabaret, w czasach gdy przemycając byle aluzję "do władzy" powodowało się churalny śmiech publiki. W czasasch gdy już było można facet się szybko skończył...

Zdecydowanie bardzie lubię np. Daukszewicza... bo jego "Listy do Pana Hrabiego" śmieszyły równie dobrze w PRL, jak i po PRL. Inna sprawa, że taki kabaret Dudek jest nieśmiertelny... dalej to śmieszy i o zgrozo jest aktualne czasami.
Obrazek
Ronon Dex
Archont Rodecji oraz Gubernator Oceanii Leockiej
Awatar użytkownika
Helwetyk Romański Stempel
Namiestnik Palatynatu Leocji

Kurier Portowy

Post autor: Helwetyk Romański »

Ronon Dex pisze:
23 sty 2022, 17:17
Orjon Surma pisze:
Nadal można obejrzeć na YouTube, mowa o Janie Pietrzaku (swoją drogą polecam obejrzeć cały kabareton!).
No cóż… kabarety pod Egidą czy Dudek to czasy mojej młodości, ale polecam również — choć współcześni mogą wielu rzeczy nie zrozumieć.
Od siebie dorzuciłbym kabaret Tey. W sumie ciekawe, czy jeszcze śmieszy młodsze pokolenie… 🍄
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek
(—) prokr. Hweltywk Romański, RkORF · LAN
Namiestnik № 2 Palatynatu Leocji
Dyniowy Padawan
LEOCKA PARTIA FASZYSTÓW JĘZYKOWYCH

Nikogo się nie ściga, ale wszystkich się poprawia, bo tak nakazują
wewnętrzna potrzeba, poczucie sprawiedliwości i wyznawany porządek rzeczy.

IGNATS IK RUTH

Nawet podczas realiozy sprawdzam skrzynkę helwetyk​@​gmail.com
Awatar użytkownika
Karolina von Lichtenstein Stempel
Obywatel honorowy

Kurier Portowy

Post autor: Karolina von Lichtenstein »

Głupio wchodzić mi w rozmowę, ale mam okrągłą sumę 265 000 guldenów i muszę się tym pochwalić.
(—) Karolina von Lichtenstein-Roumaine

Królowa Seniorka Dreamlandu i Scholandii, Królowa Matka Elderlandu, Dama dreamlandzkiego Orderu Czerwonego Orła, Diuczessa-Wspomożycielka Sarmacji, Diuczessa Tysiąclecia, Matka Karmicielka, Patronka Turystyki Pieszej, była Regentka i Kanclerka Księstwa Sarmacji, diuczessa Heidesheim, markiza Vankinner, baronessa Sarmacji, podporucznik w rezerwie Książęcych Sił Zbrojnych, honorowa obywatelka Królestwa Teutonii, Rzeczpospolitej Sclavińskiej, Gellonii i Starosarmacji, prawie została żoną Piotra Abogarda Scholandzkiego
Awatar użytkownika
Helwetyk Romański Stempel
Namiestnik Palatynatu Leocji

Kurier Portowy

Post autor: Helwetyk Romański »

Karolina von Lichtenstein pisze:
23 sty 2022, 23:19
Głupio wchodzić mi w rozmowę, ale mam okrągłą sumę 265 000 guldenów i muszę się tym pochwalić.
W zasadzie to my się wcięliśmy w kurier portowy… 😜 Gratuluję i czekam na kolejny statek!
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek
(—) prokr. Hweltywk Romański, RkORF · LAN
Namiestnik № 2 Palatynatu Leocji
Dyniowy Padawan
LEOCKA PARTIA FASZYSTÓW JĘZYKOWYCH

Nikogo się nie ściga, ale wszystkich się poprawia, bo tak nakazują
wewnętrzna potrzeba, poczucie sprawiedliwości i wyznawany porządek rzeczy.

IGNATS IK RUTH

Nawet podczas realiozy sprawdzam skrzynkę helwetyk​@​gmail.com
Awatar użytkownika
Obywatel honorowy

Kurier Portowy

Helwetyk Romański pisze:
23 sty 2022, 23:26
W zasadzie to my się wcięliśmy w kurier portowy… 😜 Gratuluję i czekam na kolejny statek!
Do kolejnego statku jeszcze daleko. Ostatnio puszczam praktycznie tylko Neocity. Oficjalna wersja: wspinamy się po szczeblach rankingu wg przepłyniętych kilometrów. Nieoficjalna: nie kce mi się.

Królowa Seniorka Dreamlandu i Scholandii, Królowa Matka Elderlandu, Dama dreamlandzkiego Orderu Czerwonego Orła, Diuczessa-Wspomożycielka Sarmacji, Diuczessa Tysiąclecia, Matka Karmicielka, Patronka Turystyki Pieszej, była Regentka i Kanclerka Księstwa Sarmacji, diuczessa Heidesheim, markiza Vankinner, baronessa Sarmacji, podporucznik w rezerwie Książęcych Sił Zbrojnych, honorowa obywatelka Królestwa Teutonii, Rzeczpospolitej Sclavińskiej, Gellonii i Starosarmacji, prawie została żoną Piotra Abogarda Scholandzkiego
Awatar użytkownika
Anastasia Windsachen Stempel
Dowódca Gwardii Palatynatu Leocji

Kurier Portowy

Post autor: Anastasia Windsachen »

Helwetyk Romański pisze:
23 sty 2022, 23:17
Ronon Dex pisze:
Orjon Surma pisze:
No cóż… kabarety pod Egidą czy Dudek to czasy mojej młodości, ale polecam również — choć współcześni mogą wielu rzeczy nie zrozumieć.
Od siebie dorzuciłbym kabaret Tey. W sumie ciekawe, czy jeszcze śmieszy młodsze pokolenie… 🍄
Namiestniku oczywiście, że śmieszy! Rocznik 03, odkryłam to przed kilkoma miesiącami, jak jeszcze Aria z kaszlem, Z tyłu sklepu, Szkoła z Rewińskim czy Ucz się Jasiu... humor stukrotnie lepszy niż obecne kabarety. Chyba, że wyjdą starzy wyjadacze typu Gajos.
(—) Anastasia Windsachen, Generalissima Leocji
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
No bo co ludzie powiedzom!?

W razie wielkiej potrzeby i zauważalnego braku aktywności - proszę się dobijać na Discorda (ScreamingBlackCat), a z plikami na maila -> anastasiawindsachen@gmail.com
Awatar użytkownika
Samuel Radziwiłł Stempel
Obywatel

Kurier Portowy

Post autor: Samuel Radziwiłł »

Moja flota powiększyła się o nowy statek- Czereje, który wyruszył w swój dziewiczy rejs.
(-)Samuel książe Radziwiłł
Książe Urbino
Rzeczpospolita Obojga Narodów
Obrazek
Awatar użytkownika
Obywatel honorowy

Kurier Portowy

Powinszowania!

Awatar użytkownika
Samuel Radziwiłł Stempel
Obywatel

Kurier Portowy

Post autor: Samuel Radziwiłł »

02 lut 2022, 20:02
Powinszowania!
Dziękuję WKW
(-)Samuel książe Radziwiłł
Książe Urbino
Obrazek
Awatar użytkownika
Ignats ik Ruth Stempel
Przewodniczący Senatu Palatynatu Leocji

Kurier Portowy

Post autor: Ignats ik Ruth »

Posejdon ma nas dzisiaj w d... :D

Obrazek
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek
(—) Ignats Urban ik Ruth
Lᴇᴏᴄᴋᴀ Pᴀʀᴛɪᴀ Fᴀsᴢʏsᴛóᴡ Jᴇ̨ᴢʏᴋᴏᴡʏᴄʜ
Awatar użytkownika
Michał F. Lubomirski-Lisewicz Stempel

Kurier Portowy

Post autor: Michał F. Lubomirski-Lisewicz »

Helwetyk Romański pisze:
23 sty 2022, 23:17
Ronon Dex pisze:
Orjon Surma pisze:
Bez kozery powiem: pińćset [tysięcy] guldenów!
Michał Franciszek Lubomirski-Lisewicz
Stolnik podlaski
Rector Universitatis Cracoviensis
Regimentarz wojsk litewskich
ODPOWIEDZ

Wróć do „Port w Nowym Brzegu”