A DIANA SIĘ BAŁA, Z ZIELONKĄ PRZEGRAŁA!
Liga Piłkarska Palatynatu Leocji - sezon 5
- Franklin Garamond • Stempel
- Namiestnik Palatynatu Leocji
TYLKO ZIELONKA NIE MA OGONKA!
A DIANA SIĘ BAŁA, Z ZIELONKĄ PRZEGRAŁA!
- Fatima Popow-Chojnacka • Stempel
- Przybysz
- Heinz-Werner Grüner • Stempel
- Obywatel honorowy
Dodam tylko od siebie, że w drugim meczu-tym dzisiejszym "Ci bez ogonka" też wygrali z Dianą!
Łi ar de Majster!
znaczy się mamy puchar!
- Przybysz
To Santi nie skomentował porażki bo się schował z rozpaczy xD
Oj, Diance coś nie idzie.. A liczyłam, że będzie znów najlepsza ;p
Gratuluję zwycięzcy!
Gratuluję zwycięzcy!
- Obywatel honorowy
Jak tak można? Liczyć na angemontyczków! W Leocji? Teraz tylko Zielonka bez ogonka! :)Fatima Marcjan-Chojnacka pisze: ↑20 mar 2022, 16:04To Santi nie skomentował porażki bo się schował z rozpaczy xD
Gratuluję zwycięzcy!
- Przybysz
Zastępstwo za @Vilarte. Mały komentarz do wczorajszych meczów.
Prosty i lekki meczyk dla Any. Niestety OCD zdobył dwie żółte kartki zamiast goli i nadal pozostaje na samym dole tabeli. Ten sezon zdecydowanie nie jest szczęśliwy. Ana bez zmian na szóstej pozycji.
Fenomenalny występ Zielonki! Coraz bardziej utwierdzamy się w tym, że prawdopodobnie Zielonka wygra ligę. Mimo, że pod koniec grali w dziesiątkę,to jednak Astra nie miała szans na strzelenie "honorowego" gola.
Co to był za mecz.. Już w pierwszej minucie LTF Nowy Brzeg strzelił gola. Później gole, żółte kartki i kontuzja. Duża dominacja Diany, aczkolwiek znów traci gole. Czy uda się jej się awansować na pierwsze miejsce i obronić tytuł?
Niespodziewana wygrana Korony. Tropikana była mocniejsza i nie dawała Koronie dojścia do piłki. Ale pech chciał, że mały błąd sprawił nieoczekiwany zwrot akcji. Korona wygrywa i awansuje na ósme miejsce. Czy to znak, że ten sezon skończy się dla niej lepiej niż poprzedni?
Po serii bolesnych porażek Cesarz zalicza kolejną wygraną. Radzivon pozostaje na szóstym meczu ale konkurencja powoli depcze po piętach. Trener musi się obudzić.
Słabiutki mecz Wilków, dzięki czemu Wandowiczanka awansuje na trzecie miejsce. Czy Czarni w końcu odbudują się na nowo?
Kolejny mecz z kontuzjami oraz żółtymi kartkami. Gole strzelone na samym początku meczu więc potem było trochę nudno. Impact pozostaje na piątym miejscu z ładnymi statystykami. Być może będzie atak na podium. Ástishuser jest kolejną drużyną która spada więc jest ciekawie w tabeli.
15. kolejka LPPL za nami!
OCD Nowy Brzeg 0-1 NK Ana - Konstanz
Prosty i lekki meczyk dla Any. Niestety OCD zdobył dwie żółte kartki zamiast goli i nadal pozostaje na samym dole tabeli. Ten sezon zdecydowanie nie jest szczęśliwy. Ana bez zmian na szóstej pozycji.
FC Terina Zielonka 4-0 Astra Bazylea
Fenomenalny występ Zielonki! Coraz bardziej utwierdzamy się w tym, że prawdopodobnie Zielonka wygra ligę. Mimo, że pod koniec grali w dziesiątkę,to jednak Astra nie miała szans na strzelenie "honorowego" gola.
LTF Nowy Brzeg 1-3 Diana Angemont
Co to był za mecz.. Już w pierwszej minucie LTF Nowy Brzeg strzelił gola. Później gole, żółte kartki i kontuzja. Duża dominacja Diany, aczkolwiek znów traci gole. Czy uda się jej się awansować na pierwsze miejsce i obronić tytuł?
Korona Angemont 1-0 Tropikana Złote Piaski
Niespodziewana wygrana Korony. Tropikana była mocniejsza i nie dawała Koronie dojścia do piłki. Ale pech chciał, że mały błąd sprawił nieoczekiwany zwrot akcji. Korona wygrywa i awansuje na ósme miejsce. Czy to znak, że ten sezon skończy się dla niej lepiej niż poprzedni?
KPK Radzivon Wilno 1-2 Cesarz Fer
Po serii bolesnych porażek Cesarz zalicza kolejną wygraną. Radzivon pozostaje na szóstym meczu ale konkurencja powoli depcze po piętach. Trener musi się obudzić.
Czarne Wilki 0-3 Wandowiczanka
Słabiutki mecz Wilków, dzięki czemu Wandowiczanka awansuje na trzecie miejsce. Czy Czarni w końcu odbudują się na nowo?
Futbólfeaán Ástishuser 0-2 Impact Nowy Brzeg
Kolejny mecz z kontuzjami oraz żółtymi kartkami. Gole strzelone na samym początku meczu więc potem było trochę nudno. Impact pozostaje na piątym miejscu z ładnymi statystykami. Być może będzie atak na podium. Ástishuser jest kolejną drużyną która spada więc jest ciekawie w tabeli.

- Helwetyk Romański • Stempel
- Namiestnik Palatynatu Leocji
A któryś był? 😜Fatima Marcjan-Chojnacka pisze: ↑28 mar 2022, 12:18Niestety OCD zdobył dwie żółte kartki zamiast goli i nadal pozostaje na samym dole tabeli. Ten sezon zdecydowanie nie jest szczęśliwy.
(—) prokr. Hweltywk Romański, RkORF · LAN
Namiestnik № 2 Palatynatu Leocji
Dyniowy Padawan
LEOCKA PARTIA FASZYSTÓW JĘZYKOWYCH
Namiestnik № 2 Palatynatu Leocji
Dyniowy Padawan
LEOCKA PARTIA FASZYSTÓW JĘZYKOWYCH
Nikogo się nie ściga, ale wszystkich się poprawia, bo tak nakazują
wewnętrzna potrzeba, poczucie sprawiedliwości i wyznawany porządek rzeczy.
IGNATS IK RUTH
wewnętrzna potrzeba, poczucie sprawiedliwości i wyznawany porządek rzeczy.
IGNATS IK RUTH
Nawet podczas realiozy sprawdzam skrzynkę helwetyk@gmail.com
- Przybysz
No zdecydowanie poprzedni sezon lepszy był niż mój bo ja byłam na samym dole xDHelwetyk Romański pisze: ↑28 mar 2022, 12:50A któryś był? 😜Fatima Marcjan-Chojnacka pisze: ↑28 mar 2022, 12:18Niestety OCD zdobył dwie żółte kartki zamiast goli i nadal pozostaje na samym dole tabeli. Ten sezon zdecydowanie nie jest szczęśliwy.
- Obywatel honorowy
Największym zaskoczeniem dla mnie jest prowadzenie w lidze. :D
I jeszcze bym sam siebie nie widział w roli głównego pretendenta. Diana traci zaledwie jeden punkt i gdyby tak z nimi wygrać 4:0 to bym nie oponował. :)
I jeszcze bym sam siebie nie widział w roli głównego pretendenta. Diana traci zaledwie jeden punkt i gdyby tak z nimi wygrać 4:0 to bym nie oponował. :)
- Przybysz
Niby tak, aczkolwiek Santi teraz ma mało czasu więc jeśli tak dalej pójdzie to chyba nie będzie wygranej :D A szkoda trochę bo myślałam, że znów będzie triumf.Heinz-Werner Grüner pisze: ↑28 mar 2022, 13:44Największym zaskoczeniem dla mnie jest prowadzenie w lidze. :D
- Oswald Baskerville • Stempel
- Kurator Palatynatu Leocji
Nawet nie wiesz jak mocno ściskam kciuki za Zielonkę! Kibicuję Wam goręcej niż reprezentacji Polski xDHeinz-Werner Grüner pisze: ↑28 mar 2022, 13:44Największym zaskoczeniem dla mnie jest prowadzenie w lidze. :D
A co do OCD i @Helwetyk Romański: OCD jest jednym z kluczowych zespołów LPPL. Ma jedną z najciekawszych narracji (powstałą organicznie, co cenniejsze), jest bardzo ważny dla folkloru i kolorytu ligi. Marzeniem byłyby jakieś wpisy forumowe od Czcigodnego, jakiś wątek poświęcony drużynie :) Wiem, że Czcigodny powie, że się na piłce nie zna, ale to właśnie jest atutem :D
(—) Oswald Baskerville, Kurator Palatynatu Leocji