Liga Piłkarska Palatynatu Leocji - sezon 5

Archiwa ligi narodowej w Xpert Eleven
Zablokowany
Awatar użytkownika
Fatima Popow-Chojnacka • Stempel
Przybysz

Post autor: Fatima Popow-Chojnacka »

Ostatnia wiadomość z poprzedniej strony wątku

No ja chcę wyjść tym razem dobrze xD I zaczęłam iść w tą dobrą stronę więc może się uda. Drużynę udało mi się jako to ogarnąć na chwilę obecną. I zostaję na następny sezon :)
( — ) mgr. Fatima Popow-Chojnacka
Obrazek
Awatar użytkownika
Vilarte • Stempel
Przybysz

Post autor: Vilarte »

Z podzieleniem tego na dwie ligi problem jest niezmienny - za mało drużyn. Na ten moment byłoby 2x7, a wówczas liga stałaby się bardziej przypadkowa, bo trudno byłoby połączyć rozwój piłkarzy z wynikami. Znam to na przykładzie Ligi Królewskiej, gdzie jest aktualnie 2x8. Ale po sezonie zrobimy konsultacje wśród trenerów, co by im odpowiadało.
Diana Angemont-dowiedz się więcej:
https://micropedia.fandom.com/wiki/Diana_Angemont
Obrazek
Awatar użytkownika
Oswald Baskerville • Stempel
Kurator Palatynatu Leocji

Post autor: Oswald Baskerville »

Vilarte pisze: ↑
09 kwie 2022, 7:56
Z podzieleniem tego na dwie ligi problem jest niezmienny - za mało drużyn. Na ten moment byłoby 2x7, a wówczas liga stałaby się bardziej przypadkowa, bo trudno byłoby połączyć rozwój piłkarzy z wynikami. Znam to na przykładzie Ligi Królewskiej, gdzie jest aktualnie 2x8. Ale po sezonie zrobimy konsultacje wśród trenerów, co by im odpowiadało.
A czy obecne grono trenerski pozostanie w niezmienionym składzie? Nikt się nie wykruszy?
(—) Oswald Baskerville, Kurator Palatynatu Leocji
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
Franklin Garamond • Stempel
Namiestnik Palatynatu Leocji

Post autor: Franklin Garamond »

Chciałem zauważyć, że żartowałem 😅

Mamy raczej trudności z pozyskaniem trenerów, niż z ich nadmiarem, by móc się dzielić na dywizje.
Obrazek Obrazek Obrazek
(—) Franklin Garamond
Awatar użytkownika
Heinz-Werner Grüner • Stempel
Obywatel honorowy

Post autor: Heinz-Werner Grüner »

Skoro taki doświadczony trener jak Novakowsky vel VAT odpada, to ciężko mówić, że idziemy w rozwój. Ten samym kryzys dodada Erste Klasse. Szkoda, ale wydaje mi się, że zarówno LPPl, jak i Erste Klasse, to ligi mocne i powinny oscylować na granicy 12 drużyn. Wiem, trochę to boli, ale daje to zawsze jakąś rezerwę wymiany trenerów. W obecnej chwili nie ma już kim zastępować, by czerpał z tego radość.
(-) bk. Heinz-Werner Grüner
Oberhaupt Edelweiss
Obrazek
Awatar użytkownika
Oswald Baskerville • Stempel
Kurator Palatynatu Leocji

Post autor: Oswald Baskerville »

Zgadzam się i właśnie dlatego dopytuję o potencjał osobowy na nowy sezon. Bo jeśli mamy się skurczyć do 10-12 drużyn, to nie będzie dobrze, ale źle też nie.
(—) Oswald Baskerville, Kurator Palatynatu Leocji
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
Fatima Popow-Chojnacka • Stempel
Przybysz

Post autor: Fatima Popow-Chojnacka »

Otóż to. Nie ukrywajmy ale powiedzmy sobie szczerze, co już zostało słusznie zauważone – ostatnio co chwilę ktoś odchodzi, później szukanie nowej osoby jest ciężkie a raczej nie chcemy nikogo poza mikro. A wątpię by ktoś chciał prowadzić nie wiadomo ile drużyn w jednym momencie. Szczególnie, że ostatnio real zbiera spore żniwa. A jakoś nie chcę być w dewizji, która jest łatwa bo pół osób nie gra. Dlatego nie jestem za tym by teraz robić dewizje.
( — ) mgr. Fatima Popow-Chojnacka
Obrazek
Awatar użytkownika
Vilarte • Stempel
Przybysz

Jak na razie nie wygląda to źle. Pomijając Wandowiczankę, wszyscy inni trenerzy wpadli tu w ten weekend, w tym prawie połowa dzisiaj. Napisałem dzisiaj do dwóch dalszych osób, które są w mikronacjach, a jak dotąd nie miały związków z x11.
Obrazek
Awatar użytkownika
Vilarte • Stempel
Przybysz

Mamy nowego trenera Wandowiczanki - Konrada von Hippogriffa (Gustaw_F). Prowadzi on m.in. Sambanianę w Lidze Królewskiej.
Obrazek
Awatar użytkownika
Helwetyk Romański • Stempel

Post autor: Helwetyk Romański »

Vilarte pisze: ↑
03 kwie 2022, 10:48
Uwaga: wczoraj trener Wandowiczanki skasował konto bądź je zawiesił […].
Co się stało? Ktoś, coś?

Oswald Baskerville pisze: ↑
03 kwie 2022, 17:11
Skoro nadarza się okazja, to bardzo proszę nie zapraszać i nie przyjmować nikogo spoza mikronacji. Myślę, że nie jestem jedyną osobą, która jest przeciwna obecności niemikronautów w naszej lidze.
Oznaczony, potwierdzam powyższe stanowisko (na tyle, na ile stanowisko OCD się tutaj liczy). Korzystając z okazji podkreślę, że moim zdaniem trenerami nie powinni być również byli mikronauci. (Scenicznym szeptem: trener Hasselandu…).
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek
(—) prokr. Hweltywk Romański, RkORF · LAN
Namiestnik № 2 Palatynatu Leocji
Dyniowy Padawan
LEOCKA PARTIA FASZYSTÓW JĘZYKOWYCH

Nikogo się nie ściga, ale wszystkich się poprawia, bo tak nakazują
wewnętrzna potrzeba, poczucie sprawiedliwości i wyznawany porządek rzeczy.

IGNATS IK RUTH

Nawet podczas realiozy sprawdzam skrzynkę helwetyk​@​gmail.com
Awatar użytkownika
Vilarte • Stempel
Przybysz

Kwestia w tym, że na ten moment dla reprezentacji Hasselandu raczej nie znaleźlibyśmy lepszego i bardziej doświadczonego trenera, ja nie mam czasu do objęcia jeszcze jednej ekipy. Inna rzecz, że gdybyśmy próbowali zmienić trenera gdziekolwiek wbrew jego woli, na podstawie np. decyzji federacji któregoś kraju, to mogłoby się to skończyć banem dla admina danej ligi, bo obsługa x11 raczej nie uznaje takich procedur :b
Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Archiwum LPPL”