Dokładnie tak. To nieskończenie więcej, niż nie napisać nic.Fatima Marcjan-Chojnacka pisze: ↑09 maja 2022, 11:56Wystarczy nawet jedno słowo napisać i już będzie sukces. ;)
Liga Piłkarska Palatynatu Leocji - oficjalny wątek ogólny
- Franklin Garamond • Stempel
- Namiestnik Palatynatu Leocji
- Helwetyk Romański • Stempel
…zburzyliśmy? 🤔Franklin Garamond pisze: ↑09 maja 2022, 11:54Co do Stadionów, to ja też nie wiem, bo graliśmy na Miejskim, a teraz...
Wbrew statystycznym pozorom, ja naprawdę nie znoszę pisać na zadany temat. 😉 (Druga na liście jest szeroko rozumiana archiwistyka).Franklin Garamond pisze: ↑09 maja 2022, 11:58Dokładnie tak. To nieskończenie więcej, niż nie napisać nic.Fatima Marcjan-Chojnacka pisze: ↑09 maja 2022, 11:56Wystarczy nawet jedno słowo napisać i już będzie sukces. ;)
(—) prokr. Hweltywk Romański, RkORF · LAN
Namiestnik № 2 Palatynatu Leocji
Dyniowy Padawan
LEOCKA PARTIA FASZYSTÓW JĘZYKOWYCH
Dyniowy Padawan
Nikogo się nie ściga, ale wszystkich się poprawia, bo tak nakazują
wewnętrzna potrzeba, poczucie sprawiedliwości i wyznawany porządek rzeczy.
IGNATS IK RUTH
IGNATS IK RUTH
Nawet podczas realiozy sprawdzam skrzynkę helwetyk@gmail.com
- Piotr vel Bocian • Stempel
- Przybysz
Patrząc na ilość drużyn grających w LPPL to chyba kilku jeszcze osób brakuje, ale niech Czcigodny się nie przejmuje - z pewnością ominięte były osoby, które komentują wzorowo i nie było potrzeby ich odrywać od obowiązków.Franklin Garamond pisze: ↑09 maja 2022, 11:54Niby wszystkich, a jakby kogoś brakuje... 🙄Oswald Baskerville pisze: ↑09 maja 2022, 11:01Chętnie poznam opinie pozostałych trenerów w tym zakresie, więc oznaczam wszystkich: @Zbyszko Gustolúpulo @Ignats ik Ruth @Helwetyk Romański @Frank Rühl @Vilarte @Heinz-Werner Grüner @Fatima Marcjan-Chojnacka @Ludwik Tomović @Piotr vel Bocian @Samuel Radziwiłł @Anastasia Windsachen.
- Oswald Baskerville • Stempel
- Kurator Palatynatu Leocji
Czcigodny miał być wywołany, ale coś źle kliknąłem, później nie sprawdziłem, przez pomyłkę oznaczyłem Franka Ruhla. Wybaczcie :* Co do reszty się zgadzam :) Nawet może jakiś poradnik z luźnymi tipami w zakresie prowadzenia narracji klubu się napisze...Franklin Garamond pisze: ↑09 maja 2022, 11:54Niby wszystkich, a jakby kogoś brakuje... 🙄Oswald Baskerville pisze: ↑09 maja 2022, 11:01Chętnie poznam opinie pozostałych trenerów w tym zakresie, więc oznaczam wszystkich: @Zbyszko Gustolúpulo @Ignats ik Ruth @Helwetyk Romański @Frank Rühl @Vilarte @Heinz-Werner Grüner @Fatima Marcjan-Chojnacka @Ludwik Tomović @Piotr vel Bocian @Samuel Radziwiłł @Anastasia Windsachen.
No ale wypowiem się, nawet nieproszony.
Więcej narracji zawsze w cenie, a podśmiechujki są dobre, gdyż są dobre.
Myślę, że przede wszystkim nie każdy się „czuje”, by coś skrobnąć. Warto więc, choćby przez taką dyskusję, którą oto zaczęto, uzmysłowić wszystkim, żeby się nie bali, bo cokolwiek uczynią, cokolwiek napiszą, to będzie dobre. Nie trzeba się krygować. A że tu jeszcze padają „pomysły na...”, to już w ogóle 😊
Co do Stadionów, to ja też nie wiem, bo graliśmy na Miejskim, a teraz...
Co do stadionów, to w sumie nie ustaliliśmy tego konkretnie. Widzę obecnie 3 drużyny w Nowym Brzegu (Impact, LTF, OCD, jeśli kogoś zabrakło, to mnie poprawcie) na 2 stadiony. Przepych :D Ja to widzę tak: LTF to drużyna "portowa", ma bliżej na Narodowy, gra na Narodowym, sprawa prosta. W przypadku Impactu i OCD już gorzej, bo w sumie nie wiadomo, w której części miasta mają kibiców. Przemysłowa część miasta jest na zachodzie (dobrze zgaduję?), więc tam niby powinna kierować się uwaga klubów "poligraficznych" i ich kibiców. Niestety to by sprawiło, że Olmpijski pozostałby bez drużyny. Co Czcigodny @Helwetyk Romański myśli? Bo my w zasadzie powinniśmy mieć albo zgodę albo kosę na tym naszym gruncie "poligraficznym", więc musimy się jakoś dogadać :)
Nie no, aż tak nie nawaliłem. Mamy 14 drużyn, oznaczyłem 12 osób. Siebie nie oznaczałem, wiadomo, więc zostaje 13 osób, z czego 12 oznaczyłem, w tym Czcigodnego Garamonda z błędem. Nie wiem, kto trenuje Astrę Bazylea, stąd jedna brakująca osoba.Piotr vel Bocian pisze: ↑09 maja 2022, 12:20Patrząc na ilość drużyn grających w LPPL to chyba kilku jeszcze osób brakuje, ale niech Czcigodny się nie przejmuje - z pewnością ominięte były osoby, które komentują wzorowo i nie było potrzeby ich odrywać od obowiązków.
(—) Oswald Baskerville, Kurator Palatynatu Leocji

Jestem prawie że pewny, że również @Ignats ik Ruth i jego Futbólfeaán Ástishuser (pomimo nazwy). Chyba że coś mnie ominęło…Oswald Baskerville pisze: ↑09 maja 2022, 12:22Co do stadionów, to w sumie nie ustaliliśmy tego konkretnie. Widzę obecnie 3 drużyny w Nowym Brzegu (Impact, LTF, OCD, jeśli kogoś zabrakło, to mnie poprawcie) na 2 stadiony.
Dolna Brama? W zasadzie nie ustaliliśmy. Ze swojej strony „przemysłowo” kieruję się w stronę starohuckiego NOP na wschodzie…Oswald Baskerville pisze: ↑09 maja 2022, 12:22Przemysłowa część miasta jest na zachodzie (dobrze zgaduję?), więc tam niby powinna kierować się uwaga klubów „poligraficznych” i ich kibiców.
Odważna teza zawarta w pytaniu, odważna.
Dyniowy Padawan
Dyniowy Padawan
IGNATS IK RUTH
IGNATS IK RUTH
To niech się @Ignats ik Ruth wypowie, bo być może rozwiąże nam problem i Impact się na chama wepchnie na Narodowy :DHelwetyk Romański pisze: ↑09 maja 2022, 12:31Jestem prawie że pewny, że również @Ignats ik Ruth i jego Futbólfeaán Ástishuser (pomimo nazwy). Chyba że coś mnie ominęło…Oswald Baskerville pisze: ↑09 maja 2022, 12:22Co do stadionów, to w sumie nie ustaliliśmy tego konkretnie. Widzę obecnie 3 drużyny w Nowym Brzegu (Impact, LTF, OCD, jeśli kogoś zabrakło, to mnie poprawcie) na 2 stadiony.
Wygląda na to, że Olimpijski Wam przeznaczon. Teraz pytanie, czy ma tam z Wami grać Impact, Astishuser czy żadne z dwojga. Czekamy na Ignatsa.Helwetyk Romański pisze: ↑09 maja 2022, 12:31Dolna Brama? W zasadzie nie ustaliliśmy. Ze swojej strony „przemysłowo” kieruję się w stronę starohuckiego NOP na wschodzie…Oswald Baskerville pisze: ↑09 maja 2022, 12:22Przemysłowa część miasta jest na zachodzie (dobrze zgaduję?), więc tam niby powinna kierować się uwaga klubów „poligraficznych” i ich kibiców.
Dobrze Wam życzę.
A co do munduru Czcigodnego, to wcześniej przeoczyłem dywagacje na jego temat. Nie widziałem takich w magazynach Novacosty, więc musi być Spieler. Mocny sznyt kultury niemieckojęzycznej widać na pierwszy rzut oka.

- Franklin Garamond • Stempel
Wam to chyba bliżej będzie na treningi z Zamurza po imprezkach? A Ignac zaraz koło Narodowego wynajął działkę...Oswald Baskerville pisze: ↑09 maja 2022, 12:40Wygląda na to, że Olimpijski Wam przeznaczon. Teraz pytanie, czy ma tam z Wami grać Impact, Astishuser czy żadne z dwojga. Czekamy na Ignatsa.
Gdy jest dzień meczowy, to wstaję rano, przygryzam rogalika, popijając go kawką, następnie wychodzę na dach posiadłości, śmigłowiec już czeka na lądowisku. Po dwóch minutach lotu wysiadam na środku murawy stadionu. Dowolnego. Jeśli komuś się wydaje, że w opisie pominąłem ubieranie się, to jest w błędzie, wszystko się zgadza.Franklin Garamond pisze: ↑09 maja 2022, 13:33Wam to chyba bliżej będzie na treningi z Zamurza po imprezkach? A Ignac zaraz koło Narodowego wynajął działkę...Oswald Baskerville pisze: ↑09 maja 2022, 12:40Wygląda na to, że Olimpijski Wam przeznaczon. Teraz pytanie, czy ma tam z Wami grać Impact, Astishuser czy żadne z dwojga. Czekamy na Ignatsa.
Tak więc to nie dla mnie, to dla kibiców <3 Tłumy ciągną z zakładów poligraficznych. A ta hala na ziemniaki, co ją Ignac wziął, to się nie liczy! :D

Jeżeli Wasz śmigłowiec lata ze średnią prędkością 14–19 km/h, to może lepiej wybierzcie rower…?Oswald Baskerville pisze: ↑09 maja 2022, 13:39Po dwóch minutach lotu wysiadam na środku murawy stadionu.
Dyniowy Padawan
Dyniowy Padawan
IGNATS IK RUTH
IGNATS IK RUTH
Jeżeli rowerem pokonam drogę z dachu stadionu na środek murawy, to może skończyć się niezbyt dobrze dla mojego kręgosłupa.Helwetyk Romański pisze: ↑09 maja 2022, 14:19Jeżeli Wasz śmigłowiec lata ze średnią prędkością 14–19 km/h, to może lepiej wybierzcie rower…?Oswald Baskerville pisze: ↑09 maja 2022, 13:39Po dwóch minutach lotu wysiadam na środku murawy stadionu.

Taki bogol, a windy nie ma…Oswald Baskerville pisze: ↑09 maja 2022, 14:30Jeżeli rowerem pokonam drogę z dachu stadionu na środek murawy, to może skończyć się niezbyt dobrze dla mojego kręgosłupa.Helwetyk Romański pisze: ↑09 maja 2022, 14:19Jeżeli Wasz śmigłowiec lata ze średnią prędkością 14–19 km/h, to może lepiej wybierzcie rower…?Oswald Baskerville pisze: ↑09 maja 2022, 13:39Po dwóch minutach lotu wysiadam na środku murawy stadionu.
Dyniowy Padawan
Dyniowy Padawan
IGNATS IK RUTH
IGNATS IK RUTH