(—) prokr. Hweltywk Romański, RkORF · LAN
Namiestnik № 2 Palatynatu Leocji
Dyniowy Padawan LEOCKA PARTIA FASZYSTÓWJĘZYKOWYCH
Nikogo się nie ściga, ale wszystkich się poprawia, bo tak nakazują
wewnętrzna potrzeba, poczucie sprawiedliwości i wyznawany porządek rzeczy. IGNATS IK RUTH
Nawet podczas realiozy sprawdzam skrzynkę helwetyk@gmail.com
wewnętrzna potrzeba, poczucie sprawiedliwości i wyznawany porządek rzeczy. IGNATS IK RUTH
Mnie urzekają stare polskie tablice z nazwami miejscowości. Te białe. Teraz są jakieś zielone i jak to wygląda? Jak gówno w lesie. A ja się na to nie godzę.
Mnie urzekają stare polskie tablice z nazwami miejscowości. Te białe. Teraz są jakieś zielone i jak to wygląda? Jak gówno w lesie. A ja się na to nie godzę.
Swoją drogą umundurowanie i odgórne wymogi tego, co ma się znajdować na odznace milicji czy tam policji, gwardii, czy jak też nazwiemy lub nazywamy służbę porządkową, jest pomysłem dobrym. Np. ustalenie, że wszystko ok, ale ma być korona leocka albo lwy i takie sprawy. Co by też nie tworzyć państwa w państwie. I nie wiem czy to by nie było za dużo, aleeee uznać w jakim promieniu taka jednostka działa. Tak żeby nagle nie było 100 komend bo każdy potrzebuje (no nie, może np. komenda ma zasięg X, komisariat ma zasięg Y (X<Y), a posterunek Z (Z<Y). Wtedy już prędzej posterunek może mieć każdy, komisariat załóżmy 20 obywateli, a komendy już tylko 10 lub mniej z NB, który ma wszystkie 3 i komenda tamtejsza jest główną. A się rozpisałam... Mundury widzę @Ronon Dex nam ogarnął wraz ze stopniami, logotypy również chociaż można by się w ich kontekście jeszcze raz zastanowić jeżeli nogi by nas skierowały w stronę tworzenia lokalnych odznak.
Heraldyka lokalna - przydałby się ogólnie zbiór zasad heraldyki, może jakiś urząd gdyby ktoś nie umiał albo chciał mieć wycackany?
Co tam dalej? Aaaa drogi krajowe i lokalne - no tak, jak Namiestnik Romański powiedział, lokalne z możliwością personalizacji bez większych ograniczeń odnośnie kształtów. Może jedynie czcionkę podać uniwersalną.
Co do drogowskazów... kolorystycznie dla Leocji pasuje, ale przynajmniej mnie ta bielość kuje w oczy. Zielone za bardzo się z Polską kojarzy... Jedynie zgódźmy się, że uniwersalne dla wszystkich z możliwością customizacji pod kątem dodania dwujęzyczności (trzeba by czcionkę wybrać, co wszystkie śmieszne literki obsługuje).
Chyba tyle z takich uwag.
A bo my mieliśmy wybierać wątki, a nie prowadzić debaty
W razie wielkiej potrzeby i zauważalnego braku aktywności - proszę się dobijać na Discorda (ScreamingBlackCat), a z plikami na maila -> anastasiawindsachen@gmail.com