Nie bardzo rozumiem różnicy jaką Szanowny wskazuje. W Edelweiss w każdym wątku można fabularyzować, dosłownie w każdym.Oswald Baskerville pisze: ↑25 maja 2022, 15:36Przekierowania wyglądają bardzo praktycznie, trzeb pomysł podchwycić. Może to rozwiąże kilka problemów, które ujawniły się w toku dyskusji w niniejszym wątku.
@Heinz-Werner Grüner: czy ja mogę prosić o objaśnienie, co jest czym w wątkach "miejskich" (nie wiem, czy używam tego słowa właściwie) w Edelweiss? Nie do końca rozróżniam czystą narrację i grę wyobraźni, od inicjatyw opakowanych w narrację.
Porządki na forum leockim
- Heinz-Werner Grüner • Stempel
- Obywatel honorowy
- Oswald Baskerville • Stempel
- Kurator Palatynatu Leocji
Hmmm... Coś jakby różnica między historia przed internetowa kraju/miasta a działalnością ligi Piłkarskiej rozgrywanej w X11 - pierwszej jest czysto narracyjne, jest wyłącznie kreacja wyobraźni i istnieje wyłącznie w ramach tekstu/obrazu, a drugie "żyje", jest "prowadzone", a dodatkowo ubiera się to w szaty narracyjne. Inny przykład: przedsiębiorstwo narracyjne vs. przedsiębiorstwo mikronacyjne (trochę brak mi tu odpowiedniejszej nazwy), gdzie pierwsze to np. elektrownia lub słuzba oczyszczania miasta, działającą tylko dla klimatu i istniejąca jedynie za pośrednictwem opisu, a drugie to np. Spieler czy Novacosta, a nawet ILŻO, które w teorii nie robi usług, ale jest czym więcej niż jedynie opisem, bo stanowi narracyjna ozdobę dla klikania.Heinz-Werner Grüner pisze: ↑25 maja 2022, 18:37Nie bardzo rozumiem różnicy jaką Szanowny wskazuje. W Edelweiss w każdym wątku można fabularyzować, dosłownie w każdym.Oswald Baskerville pisze: ↑25 maja 2022, 15:36Przekierowania wyglądają bardzo praktycznie, trzeb pomysł podchwycić. Może to rozwiąże kilka problemów, które ujawniły się w toku dyskusji w niniejszym wątku.
@Heinz-Werner Grüner: czy ja mogę prosić o objaśnienie, co jest czym w wątkach "miejskich" (nie wiem, czy używam tego słowa właściwie) w Edelweiss? Nie do końca rozróżniam czystą narrację i grę wyobraźni, od inicjatyw opakowanych w narrację.
Ogólnie chodzi mi chyba o różnice między tworami czysto opisowymi, a "działalnościami" ubranymi w narrację.
Wybaczcie słowotok xD
(—) Oswald Baskerville, Kurator Palatynatu Leocji

- Heinz-Werner Grüner • Stempel
- Obywatel honorowy
Tylko, że np.elektrownia czy słuzba oczyszczania miasta też może mieć charakter fabularny.
Jestem to nawet w stanie udowodnić. Bo taki był zamysł... Wszystko i wszedzie da się pisać jakąś narracje.
Wiadomym jest, że w niektórych wątkach jest łatwiej, w innych trudniej, ale tak elektrownia jak powstanie to narracja będzie tam prowadzona. I to w zasadzie jest nawet konieczna.
Co ciekawe jednym z pierwszych postów miało być postawienie elektrowni, ale po napisaniu prawie 5500 postów jeszcze nie powstała. Mam opóźnienie. ;)
Jestem to nawet w stanie udowodnić. Bo taki był zamysł... Wszystko i wszedzie da się pisać jakąś narracje.
Wiadomym jest, że w niektórych wątkach jest łatwiej, w innych trudniej, ale tak elektrownia jak powstanie to narracja będzie tam prowadzona. I to w zasadzie jest nawet konieczna.
Co ciekawe jednym z pierwszych postów miało być postawienie elektrowni, ale po napisaniu prawie 5500 postów jeszcze nie powstała. Mam opóźnienie. ;)
- Helwetyk Romański • Stempel
- Namiestnik Palatynatu Leocji
Żadne opóźnienie! Uczciwe, leockie podejście. 🖤🤍❤️Heinz-Werner Grüner pisze: ↑26 maja 2022, 10:02Co ciekawe jednym z pierwszych postów miało być postawienie elektrowni, ale po napisaniu prawie 5500 postów jeszcze nie powstała. Mam opóźnienie. ;)
(—) prokr. Hweltywk Romański, RkORF · LAN
Namiestnik № 2 Palatynatu Leocji
Dyniowy Padawan
LEOCKA PARTIA FASZYSTÓW JĘZYKOWYCH
Namiestnik № 2 Palatynatu Leocji
Dyniowy Padawan
LEOCKA PARTIA FASZYSTÓW JĘZYKOWYCH
Nikogo się nie ściga, ale wszystkich się poprawia, bo tak nakazują
wewnętrzna potrzeba, poczucie sprawiedliwości i wyznawany porządek rzeczy.
IGNATS IK RUTH
wewnętrzna potrzeba, poczucie sprawiedliwości i wyznawany porządek rzeczy.
IGNATS IK RUTH
Nawet podczas realiozy sprawdzam skrzynkę helwetyk@gmail.com
- Oswald Baskerville • Stempel
- Kurator Palatynatu Leocji
To poczekam, aż elektrownia powstanie, bo mam wrażenie, że pomysł na nią wpisuje się w to, jak ja rozumiem aktywności czysto narracyjne :)Heinz-Werner Grüner pisze: ↑26 maja 2022, 10:02Tylko, że np.elektrownia czy słuzba oczyszczania miasta też może mieć charakter fabularny.
(—) Oswald Baskerville, Kurator Palatynatu Leocji