Wintadżynat Retrocji — komis wozów kultowych

Tu dyskutujemy na wszystkie tematy związane z posiadanymi przedsiębiorstwami
Awatar użytkownika
Ignats ik Ruth Stempel
Przewodniczący Senatu Palatynatu Leocji

Post autor: Ignats ik Ruth »

Ostatnia wiadomość z poprzedniej strony wątku

Wintadżynat Retrocji — nowy wóz w ofercie

Cena pojazdu — 16 ♇
Pojazd sprzedany

Obrazek

O modelu:
Kukuł 24 „Narew” to jeden z najbardziej kultowych modeli samochodów XX w. w Mikroświecie. Produkowany w latach przez 17 lat (1968–1985) w Fabryce Pojazdów Kołowych imienia Józefa van der Ćwok-Warzywniaka w Krezie (po 4 lutego 1969 przemianowanej na Fabrykę Samochodów Osobowch Krez), a po upadku Sarmckiej Republiki Socjalistycznej — w Winnickich Automotorowych Zakładach im. Gorliwej Młodzieży Socjalistycznej w Winnicy, w Wandystanie.
Samochód produkowany był w dwóch wersjach, kontynuatorach prototypów M–ałpa i M–o, wyposażonych w silniki: czterocylindorwy o pojemności 2,7 litra i ośmiocylindrowy w układzie V o pojemności 5,5 litra.
Od roku 1970 zaczęto produkować „dwaczwórkę” także w wersji kombi co zaowocowało znacznym wzrostem sprzedaży na terenach SRS. Produkcji tego modelu nie przeniesiono do Wandystanu.
„Narew” to konstrukcja znakomita, która na szczyty sławy inżynierskiej wyniosła pierwszego generalnego nadzorcę projektu, Progresa Michnikę Kiełbasę-Krakowskiego.
Najsłynniejszymi użytkownikami „Narwii” byli mandragor Marceli Baldachim Khand i Ojciec Świecki Brawo Bydgoszcz I.
Chcesz dowiedzieć się więcej? Klik i Klik.

O naszym egzemplarzu:
Nasza „Narew” została wyprodukowana w okresie winnickim, najprawdopodobniej w roku 1991 (czego jednak nie możemy potwierdzić). Służyła najprawdopodobniej lokajom mandragora Winnickiego, następnie znalazła się w Republice Południowego Baridasu. To tam nabyliśmy tę wspaniałą karocę do naszej kolekcji. Do Nowego Brzegu przetransportowały ją dla nas Ignacjańskie linie Żeglugi Oceanicznej. Nasz przyjaciel z Ciuad de Bravo zapewnił, że stan techniczny pojazdu jest bez zarzutu. Oczywiście, zweryfikowaliśmy to na własną rękę. Nie kłamał. Samochód nie ma żadnych ubytków, poza jednym drobnym pęknięciem na przedniej szybie — jest ona śladem miłości La Militii El Regulo do poprzedniego właściciela, ale to przecież Kupida warta drobnostka.

Dane techniczne pojazdu:
silnik: „Czarnobór–4” (ośmiocylindrowy o pojemności 5,5 litra)
skrzynia biegów: 4-biegowa manualna
napęd: tylny
długość: 4735 mm
szerokość: 1800 mm
wysokość: 1490 mm
masa własna: 1320 kg
rozstaw osi: 2800 mm
zbiornik paliwa: 55 l
liczba miejsc: 5
stan techniczny (w Pionierze): 85%
ładowność (w Pionierze): 324 kg
kolor karoserii: kość słoniowa

Zdjęcia:
Wiedząc, że pojazd zostanie nam dostarczony w godzinach wieczornych, zamówiliśmy — specjalnie dla Państwa — sesję zdjęciową na ciuadańskiej plaży. Mieliśmy szczęście, już kilka godzin później były tam tylko wojska lumeryjskie. Poniżej efekty sesji.

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek
(—) Ignats Urban ik Ruth
Lᴇᴏᴄᴋᴀ Pᴀʀᴛɪᴀ Fᴀsᴢʏsᴛóᴡ Jᴇ̨ᴢʏᴋᴏᴡʏᴄʜ
Awatar użytkownika
Anastasia Windsachen Stempel
Dowódca Gwardii Palatynatu Leocji

Post autor: Anastasia Windsachen »

Ignats ik Ruth pisze:
27 maja 2022, 0:45
Wintadżynat Retrocji — nowy wóz w ofercie

Cena pojazdu — 16 ♇

Obrazek

O modelu:
Kukuł 24 „Narew” to jeden z najbardziej kultowych modeli samochodów XX w. w Mikroświecie. Produkowany w latach przez 17 lat (1968–1985) w Fabryce Pojazdów Kołowych imienia Józefa van der Ćwok-Warzywniaka w Krezie (po 4 lutego 1969 przemianowanej na Fabrykę Samochodów Osobowch Krez), a po upadku Sarmckiej Republiki Socjalistycznej — w Winnickich Automotorowych Zakładach im. Gorliwej Młodzieży Socjalistycznej w Winnicy, w Wandystanie.
Samochód produkowany był w dwóch wersjach, kontynuatorach prototypów M–ałpa i M–o, wyposażonych w silniki: czterocylindorwy o pojemności 2,7 litra i ośmiocylindrowy w układzie V o pojemności 5,5 litra.
Od roku 1970 zaczęto produkować „dwaczwórkę” także w wersji kombi co zaowocowało znacznym wzrostem sprzedaży na terenach SRS. Produkcji tego modelu nie przeniesiono do Wandystanu.
„Narew” to konstrukcja znakomita, która na szczyty sławy inżynierskiej wyniosła pierwszego generalnego nadzorcę projektu, Progresa Michnikę Kiełbasę-Krakowskiego.
Najsłynniejszymi użytkownikami „Narwii” byli mandragor Marceli Baldachim Khand i Ojciec Świecki Brawo Bydgoszcz I.
Chcesz dowiedzieć się więcej? Klik i Klik.

O naszym egzemplarzu:
Nasza „Narew” została wyprodukowana w okresie winnickim, najprawdopodobniej w roku 1991 (czego jednak nie możemy potwierdzić). Służyła najprawdopodobniej lokajom mandragora Winnickiego, następnie znalazła się w Republice Południowego Baridasu. To tam nabyliśmy tę wspaniałą karocę do naszej kolekcji. Do Nowego Brzegu przetransportowały ją dla nas Ignacjańskie linie Żeglugi Oceanicznej. Nasz przyjaciel z Ciuad de Bravo zapewnił, że stan techniczny pojazdu jest bez zarzutu. Oczywiście, zweryfikowaliśmy to na własną rękę. Nie kłamał. Samochód nie ma żadnych ubytków, poza jednym drobnym pęknięciem na przedniej szybie — jest ona śladem miłości La Militii El Regulo do poprzedniego właściciela, ale to przecież Kupida warta drobnostka.

Dane techniczne pojazdu:
silnik: „Czarnobór–4” (ośmiocylindrowy o pojemności 5,5 litra)
skrzynia biegów: 4-biegowa manualna
napęd: tylny
długość: 4735 mm
szerokość: 1800 mm
wysokość: 1490 mm
masa własna: 1320 kg
rozstaw osi: 2800 mm
zbiornik paliwa: 55 l
liczba miejsc: 5
stan techniczny (w Pionierze): 85%
ładowność (w Pionierze): 324 kg
kolor karoserii: kość słoniowa

Zdjęcia:
Wiedząc, że pojazd zostanie nam dostarczony w godzinach wieczornych, zamówiliśmy — specjalnie dla Państwa — sesję zdjęciową na ciuadańskiej plaży. Mieliśmy szczęście, już kilka godzin później były tam tylko wojska lumeryjskie. Poniżej efekty sesji.

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

CUDO. Cudo opis, cudo wygląd, cudo wszystko ❤️
(—) Anastasia Windsachen, Generalissima Leocji
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
No bo co ludzie powiedzom!?

W razie wielkiej potrzeby i zauważalnego braku aktywności - proszę się dobijać na Discorda (ScreamingBlackCat), a z plikami na maila -> anastasiawindsachen@gmail.com
Awatar użytkownika
Oswald Baskerville Stempel
Kurator Palatynatu Leocji

Post autor: Oswald Baskerville »

Cudny! A co do marek, które muszą w Leocji być, wpadła mi do głowy jedna - Montseratti.
(—) Oswald Baskerville, Kurator Palatynatu Leocji
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
Helwetyk Romański Stempel
Namiestnik Palatynatu Leocji

Post autor: Helwetyk Romański »

Sophie pisze:
26 maja 2022, 21:44
A jakie auta macie? Przydałoby się zakupić w końcu, bo na piechotę do Lewka za daleko ;(
Zważywszy na odległości w Nowym Brzegu, jest to ten poziom lenistwa, który szanuję. ❤️

Ignats ik Ruth pisze:
27 maja 2022, 0:45
Cena pojazdu — 16 ♇
Biorę!

Oswald Baskerville pisze:
27 maja 2022, 8:17
Cudny! A co do marek, które muszą w Leocji być, wpadła mi do głowy jedna - Montseratti.
Tak! 😍 (Przez jedno „t” chyba?). Oraz, z pewną dozą niepewności, jeżeli S(z)koda, to i Piechota.
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek
(—) prokr. Hweltywk Romański, RkORF · LAN
Namiestnik № 2 Palatynatu Leocji
Dyniowy Padawan
LEOCKA PARTIA FASZYSTÓW JĘZYKOWYCH

Nikogo się nie ściga, ale wszystkich się poprawia, bo tak nakazują
wewnętrzna potrzeba, poczucie sprawiedliwości i wyznawany porządek rzeczy.

IGNATS IK RUTH

Nawet podczas realiozy sprawdzam skrzynkę helwetyk​@​gmail.com
Awatar użytkownika
Ignats ik Ruth Stempel

Helwetyk Romański pisze:
27 maja 2022, 8:34
Biorę!
Bardzo mi miło! Samochód został dzisiaj przewieziony na nowobrzeski rynek i zaparkowany pod galerią skrzydła budynku Palatium. Kluczyki do odbioru u portiera. Radzę się spieszyć, lokalni lewkowicze wyrażali się o wozie z uznaniem! A piwko się lalo, bo dzisiaj w Nowym Brzegu 25 stopni. :D
Obrazek

Kukuł 24 Romańskiego pod galerią Palatium.
Obrazek

Ostatnie selfie p. Antykwy Bodoni, menedżerki sprzedaży w Wintadżynacie, z jej pierwszym i ukochanym podopiecznym z komisu. Zdjęcie zrobiono tuz przed przekazaniem kluczy do samochodu portierowi Palatium. Obok klient Baskerville'a.
PS. Czy mogę prosić o dopisanie nad ceną, albo zamiast niej, że samochód już sprzedany? :D
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek
(—) Ignats Urban ik Ruth
Awatar użytkownika

@Helwetyk Romański: racja z tym pojedynczym "t". Wyszło ile mnie auta interesują :D

@Ignats ik Ruth cuda! Nie sądziłem, że jest w Tobie jeszcze tyle zapału, żeby w mikro robić czasochłonne rzeczy xD
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
Ignats ik Ruth Stempel

28 maja 2022, 7:36
@Helwetyk Romański: racja z tym pojedynczym "t". Wyszło ile mnie auta interesują :D
Mnie też prawie wcale, ale ładnie się to da tutaj prowaezić. ;)
28 maja 2022, 7:36
@Ignats ik Ruth cuda! Nie sądziłem, że jest w Tobie jeszcze tyle zapału, żeby w mikro robić czasochłonne rzeczy xD
Ja też nie, ale Leocja okresowo te n zapał wzmaga. Po raz pierwszy wykorzystałem. ;p
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek
(—) Ignats Urban ik Ruth
Awatar użytkownika
Helwetyk Romański Stempel

Post autor: Helwetyk Romański »

Ignats ik Ruth pisze:
27 maja 2022, 21:07
PS. Czy mogę prosić o dopisanie nad ceną, albo zamiast niej, że samochód już sprzedany? :D
Jak Wy coś wymyślicie… Przelew leci! 💸

(Scenicznym szeptem: a mógł sprzedać na aukcji i zarobić prawdopodobnie dziesięć razy tyle…).
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek
(—) prokr. Hweltywk Romański, RkORF · LAN
Namiestnik № 2 Palatynatu Leocji
Dyniowy Padawan
LEOCKA PARTIA FASZYSTÓW JĘZYKOWYCH

Nikogo się nie ściga, ale wszystkich się poprawia, bo tak nakazują
wewnętrzna potrzeba, poczucie sprawiedliwości i wyznawany porządek rzeczy.

IGNATS IK RUTH

Nawet podczas realiozy sprawdzam skrzynkę helwetyk​@​gmail.com
Awatar użytkownika

Kiedy kolejne auta w ofercie? I czy będzie coś dużego, ekskluzywnego? Zarobiłem na sprzedaży sztuki Romańskiemu, mogę szaleć.
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
Franklin Garamond Stempel

Post autor: Franklin Garamond »

30 maja 2022, 9:03
Kiedy kolejne auta w ofercie? I czy będzie coś dużego, ekskluzywnego? Zarobiłem na sprzedaży sztuki Romańskiemu, mogę szaleć.
To może wydajcie to w drukarni na certyfikat?
Obrazek Obrazek Obrazek
(—) Franklin Garamond
Awatar użytkownika

Franklin Garamond pisze:
30 maja 2022, 9:07
30 maja 2022, 9:03
To może wydajcie to w drukarni na certyfikat?
Spokojnie, spokojnie, będzie :D
ObrazekObrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Przedsiębiorstwa w Leocji”