Symbole jednostek i formacji na podstawie opracowania Ronona Dexa

Rejestr zmian:
- usunięto pkt. 43 - 45 ze względu na odjęcie ze sfery planów sił kosmicznych, możliwe do dodania z powrotem w przyszłości. Na ten czas dla przejrzystości usunięte,
- dodano pkt. 43 - moździerz zmechanizowana,
Struktura batalionu zmechanizowanego i czołgów w wyniku planowanych restrukturyzacji

Rejestr zmian:
- kompania zmechanizowana otrzymała drużynę moździerzy zmech. (dwie jednostki),
- każda kompania otrzymała sekcję medyczną,
- dodano kompanię plot. i ppanc.
Batalion dowodzenia
- kompania dowodzenia,
- kompania rozpoznania,
- kompania saperów,
- kompania logistyczna,
- bateria plot.,
- pluton medyczny,
- pluton chemiczny
- 4 Batalion Dowodzenia,
- 1 "Leocki" Batalion Zmechanizowany,
- 2 Batalion Zmechanizowany,
- 1 Batalion Czołgów,
- 8 Kompania Zaopatrzenia,
- 6 Kompania Remontowa,
- 11 Kompania Przeciwlotnicza,
- 5 Kompania Rozpoznania
1. Bazy wojskowe - zakładam 3. Brygada jednak nie stacjonuje w jednej bazie, dlatego zakładam podział rozmieszczenia, wzorując się trochę na lokalnej dla mnie 6 Brygadzie Powietrznodesantowej, która swoje bataliony rozmieściła w 3 bazach:
4 Batalion Dowodzenia i 1 "Leocki" Batalion Zmechanizowany wraz 8 Kompanią Zaopatrzenia i 6 Kompanią Remontową stacjonują w Bazie Wojskowej w Nowym Brzegu tj. na jego peryferiach.
2 Batalion Zmechanizowany i 11 Kompania Przeciwlotnicza stacjonują w Bazie Wojskowej 3495, która jest jednocześnie bazą Marynarki Wojennej. Planowana miała leżeć dosyć blisko NB (15 km w drodze prostej, 25 po linii brzegowej), dlatego ulokowałabym ją trochę dalej. Prosiłabym wszystkich, a zwłaszcza Namiestników @Franklin Garamond i @Helwetyk Romański o wyrażenie swojego zdania w tej kwestii oraz propozycję nowej lokalizacji.
1 Batalion Czołgów wraz z 5 Kompanią Rozpoznania stacjonowałyby w Bazie Wojskowej 2137, która pełni również rolę lotniska wojskowego i tym samym bazy Sił Powietrznych. Podobnie, jak w poprzednim akapicie - prośba o lokalizację.
2. Umowa międzynarodowa o współpracy wojskowej Edelweiss-Leocja. Są chęci zarówno z mojej strony, jak i PO Szefa Sztabu @Piotr Romanow by między naszymi krajami wywiązała się współpraca oraz program szkoleniowy. W ramach niej miałaby przybyć do nas kompania. Oprócz tego... była luźna myśl z mojej strony na głosowym by zawiązać układ wojskowy, który mógłby w przyszłości zrzeszać kolejne państwa, z którymi jesteśmy chętni prowadzić politykę militarną. Układ Nowobrzeski.
3. Data pierwszych manewrów w grach. Dzisiaj utworzyłam pluton w Battlefieldzie 4 [link]. Myślę, że możemy się też chyba umówić na World of Tanks albo War Thundera (tego cholerstwa to ogarnąć nie umiem), jako nasz drugi "symulator manewrów". Kiedy by nam pasował taki multik w BF 4 albo WoT? 3 osoby WoT, 5 BF4 (choć pewnie i więcej może wskoczyć).
Odnośnie samego World of Tanks albo tego drugiego ustrojstwa - cały czas myślę, że nowe konta by pozwoliły nam na lepsze dogranie i takie wspólne połączenie bo oto razem sobie odkrywamy kolejne czołgi w drzewku.
I to chyba tyle z tych rzeczy. Jutro przypałętam się emblematami dla Gwardii, Lądówek, Powietrznych, Morskich i Żandarmów. Podrzucę też propozycje umundurowania realnego (co się pewnie będzie tyczyło nowych wzorów wirtualnych (ale to nie problem)). W niedzielę/poniedziałek wpadną struktury graficzne dla batalionu i brygady, nowe odznaczenia i poprawione stare.
Powstanie też wątek o modernizacji Gwardii, który będzie zawierał jej plan, aktualizacje z wydarzeń oraz być może zdjęcia wyposażenia (chociaż ono myślę wyląduje w osobnym wątku).
Także ponownie zachęcam do podrzucania swoich pomysłów, uwag itd. Przypominam @Oswald Baskerville i @Ignats ik Ruth o tym, że chcieli tutaj zajrzeć - zegar już, że tak powiem odpaliłam i zaczął tykać. Do środy (pewnie się przedłuży do piątku) chciałabym już by wszystko było ustalone i Gwardia mogła zacząć działać.