Piłkarska reprezentacja Palatynatu Leocji

Tu dyskutujemy na wszystkie tematy związane z mikronacyjnym sportem
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Oswald Baskerville Stempel
Kurator Palatynatu Leocji

Post autor: Oswald Baskerville »

Ostatnia wiadomość z poprzedniej strony wątku

Piotr vel Bocian pisze:
27 cze 2022, 9:47
@Franklin Garamond @Helwetyk Romański
Czy istnieje możliwość wydłużenia nieco czasu, w którym można edytować wysłany post?
Często jest tak, że piszę coś na raty, ale się spieszę by mi tekst nie zniknął, wysyłam, a potem na spokojnie(-j) czytam i chciałbym poprawić błędy lub dopisać pozjadane wyrazy, ale już za późno bo czas na edycję minął.. Chyba to jest 10 minut?
Zanim Czcigodny odpiszą, to ja zasugeruje zapisywanie wersji roboczej postu :) wtedy można budować wypowiedź etapami.

Ewentualnie może jakieś uprawnienia na jeden wątek...
(—) Oswald Baskerville, Kurator Palatynatu Leocji
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
Piotr vel Bocian Stempel
Przybysz

Post autor: Piotr vel Bocian »

Oswald Baskerville pisze:
27 cze 2022, 10:02
Piotr vel Bocian pisze:
Czy istnieje możliwość wydłużenia nieco czasu, w którym można edytować wysłany post?
Często jest tak, że piszę coś na raty, ale się spieszę by mi tekst nie zniknął, wysyłam, a potem na spokojnie(-j) czytam i chciałbym poprawić błędy lub dopisać pozjadane wyrazy, ale już za późno bo czas na edycję minął.. Chyba to jest 10 minut?
Zanim Czcigodny odpiszą, to ja zasugeruje zapisywanie wersji roboczej postu :) wtedy można budować wypowiedź etapami.

Oo.. to działa.
Nigdy nie korzystałem z takiej możliwości.
A ile czasu przechowywana jest kopia robocza? Można się w międzyczasie wylogować? Ile jest możliwych kopii roboczych do zapisania?
Awatar użytkownika

Piotr vel Bocian pisze:
27 cze 2022, 10:07
27 cze 2022, 10:02
Piotr vel Bocian pisze:

Oo.. to działa.
Nigdy nie korzystałem z takiej możliwości.
A ile czasu przechowywana jest kopia robocza? Można się w międzyczasie wylogować? Ile jest możliwych kopii roboczych do zapisania?
O ile się nie mylę, to w nieskończoność i wylogowanie nie usuwa zapisu.
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
Franklin Garamond Stempel
Namiestnik Palatynatu Leocji

Post autor: Franklin Garamond »

Kopia robocza usuwana jest dopiero jak się ją wczyta i opublikuje.

Co do edycji — domyślnie ustawione jest 10 minut. Można to przedłużyć, ale doklejanie treści godzinę po publikacji mija się z celem, ale większość osób po prostu już tego nie przeczyta, bo nikt nie czyta już raz przeczytanych wypowiedzi. Jest też jakaś opcja edycji wątku dla właściciela, która działa chyba w dzierżawach, ale to pytanie do @Helwetyk Romański
Obrazek Obrazek Obrazek
(—) Franklin Garamond
Namiestnik Palatynatu Leocji
Awatar użytkownika
Piotr vel Bocian Stempel
Przybysz

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Dzięki przetasowaniom w reprezentacjach, Leocja kontynuuje piłkarską przygodę w Diwizji A. Jest to o tyle ważne, że w nadchodzącym v-Mundialu zostaniemy wrzuceni do koszyka odpowiadającemu pozycji w MUP. Zespoły z Dywizji A tafią do koszyków 1-3, a z Dywizji B do 3-5, czyli niezależnie od tego jak nam pójdzie niżej niż w 3 koszyku nie będziemy ;)

W nowym sezonie rozegraliśmy do tej pory trzy spotkania: zaliczyliśmy wygraną, remis i przegraną. Oto jak nam poszło:

Teutonia 1 (0 - 1) 1 Leocja
Kolejka 1 w MUP Sezon 51 Div. A
Sezon 51 w Mikroswiatowa Unia Pilkarska
Srebrny Róg 2022-06-19 19:00
Posiadanie piłki: 44 - 56 (47-53)
Szanse:1 - 4 (0-2)

Bramki:
2' Ryszard Rodziewicz asystował Micah Langebrunner

Najlepszą obroną jest atak. Dlatego w pierwszym meczu 51. sezonu MUP postawiliśmy na ofensywny styl gry. I zaczęło się dobrze, bo już w drugiem minucie prowadziliśmy 1:0. W pierwszej połowie mieliśmy jeszcze jedną szanse, ale się nie udało jej wykorzystać. W drugiej połowie po sześciu minutach padło wyrównanie a my nie potrafiliśmy zebrać się w sobie i mocniej docisnąć przeciwnika. Mieliśmy przewagę w posiadaniu piłki, zorganizowaliśmy cztery groźne akcje, z których wykorzystaliśmy tylko jedną, natomiast przeciwnik postawił na obronę, skonstruował jedną akcję i niestety wywalczył punkt z remisu. Pechowo. Pomoc zagrała na 13 punktów, obrona na 12, Lucek Parufka z ataku na 8. Jak na początek nie jest źle, chociaż mieliśmy szanse na więcej.

Wandystan 3 (1 - 0) 1 Leocja
Kolejka 2 w MUP Sezon 51 Div. A
Stadion Damiana Koniecznego 2022-06-23 19:00
Posiadanie piłki: 52 - 48 (53-47)
Szanse:4 - 3 (2-1)

Bramki:
73' Maksim Zaikov asystował Hélder Quintino

Wandystan miał w meczu niewielką przewagę, niestety to wystarczyło by groźne akcje przekuć na bramki. Pierwszą bramkę straciliśmy w 35 minucie, drugą - podobnie jak w poprzednim meczu - w 51. minucie. Walki nie odpuściliśmy i mieliśmy kilka podbramkowych sytuacji, ale jedynie w 73. minucie udało nam się strzelić honorowego gola. Pięć minut później reprezentacja Wandystanu strzeliła trzecią bramkę ustalając końcowy wynik. Drużyna zagrała poprawnie, tak samo jak wcześniej, jednak to nie jest to samo co stwierdzenie, ze graliśmy dobrze. Coś jeszcze w zespole szwankuje - możliwe że osamotniony napastnik nie jest w stanie sam pociągnąć ofensywy.

Leocja 3 (2 - 0) 0 Trizondal
Kolejka 3 w MUP Sezon 51 Div. A
Stadion Narodowy 2022-06-26 19:00
Posiadanie piłki: 60 - 40 (67-33)
Szanse:13 - 0 (7-0)

Bramki:
32' Dariusz Prokop asystował Czeslaw Lesniak
44' Hélder Quintino asystował Dariusz Prokop
69' Czesław Leśniak asystował Szczepan Drej

To było jedno z tych spotkań, których zespół potrzebuje co jakiś czas- by poprawić statystyki, by pokazać innym i sobie, że coś jednak w piłce wychodzi i jest sens starać się dalej. W ataku ponownie osamotniony Lucek Parufka, ale tym razem linia pomocy zagrała skuteczniej. Może wynikało to z gorszego dnia przeciwników? Trudno powiedzieć, najważniejsze, że mieliśmy dużą przewagę w posiadaniu piłki, a trzynaście groźnych akcji wobec zerowej aktywności reprezentacji Trizondalu doprowadziło nas do pierwszego w tym sezonie zwycięstwa. Pierwszego gola w 32 minucie zdobył główką Dariusz Prokop, dwanaście minut później trafienie dołożył Hélder Quintino strzałem z dystansu, a wynik ustalił w 69. minucie Czesław Leśniak trafiając głową w okienko bramki. Pomoc zagrała na 13 punktów, obrona na 12, a atak tradycyjnie ostatnio na 8. Jako menadżer dostałem za ten mecz pięć gwiazdek - nie pamiętam czy (a jeśli tak to kiedy) dostałem najwyższą ocenę za przygotowanie się do meczu.

Obrazek

W tabeli poszybowaliśmy na 4. pozycję. To dopiero 1/6 sezonu, ale każdy - nawet najmniejszy - sukces cieszy. Trzeba podkreślić, że w Dywizji A wszystkie zespoły są groźnymi przeciwnikami. Na końcu tabeli w chwili obecnej jest reprezentacja Slawonii - czy to oznacza, że są najsłabsi? Wszystkie mecze z nimi do tej pory przegraliśmy a bilans bramkowy wynosi -10. Jeśli to oni są najsłabsi to co czeka nas z innymi?

W międzyczasie z zespołem pożegnało się kilku zawodników:
2022-06-24 Dane Kranjcar 20 N
2022-06-24 Waclaw Feliszewski 20 P
2022-06-24 Zygmunt Sobczak 20 N

Powyższych zawodników nikt nie chciał kupić od dłuższego czasu, a mi trudno było wizualnie ogarniać kto ma grać w pierwszym składzie a kto jako rezerwowy. Zostali więc wyrzuceni w trybie natychmiastowym.

Do zespołu w międzyczasie nikt nie dołączył.
Awatar użytkownika
Piotr vel Bocian Stempel
Przybysz

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Niestety ten sezon wypadł tak niefortunnie, że realioza nie pozwoliła mi być aktywnym i na bieżąco opisywać rozegranych spotkań. Pozostało więc krótkie podsumowanie rozegranych meczów:

Leocja 3 (0 - 1) 1 Austro-Wegry
Kolejka 4 w MUP Sezon 51 Div. A
Stadion Narodowy 2022-06-30 19:00
Posiadanie piłki: 59 - 41 (54-46)
Szanse:8 - 2 (3-1)

Leocja 0 (0 - 3) 3 Dreamland
Kolejka 5 w MUP Sezon 51 Div. A
Stadion Narodowy 2022-07-03 19:00
Posiadanie piłki: 39 - 61 (43-57)
Szanse:1 - 6 (0-4)

Sclavinia 4 (2 - 1) 1 Leocja
Kolejka 6 w MUP Sezon 51 Div. A
SZPN Stadium 2022-07-07 19:00
Posiadanie piłki: 55 - 45 (52-48)
Szanse:8 - 4 (5-2)

Hasseland 2 (2 - 0) 0 Leocja
Kolejka 7 w MUP Sezon 51 Div. A
P. Morthensena w Angemont 2022-07-10 19:00
Posiadanie piłki: 56 - 44 (57-43)
Szanse:5 - 2 (5-0)

Leocja 2 (0 - 0) 0 Winkulia
Kolejka 8 w MUP Sezon 51 Div. A
Stadion Narodowy 2022-07-14 19:00
Posiadanie piłki: 42 - 58 (42-58)
Szanse:6 - 1 (2-0)

Leocja 1 (1 - 0) 2 Slawonia
Kolejka 9 w MUP Sezon 51 Div. A
Stadion Narodowy 2022-07-17 19:00
Posiadanie piłki: 60 - 40 (67-33)
Szanse:5 - 3 (3-0)

Slawonia 0 (0 - 1) 2 Leocja
Kolejka 10 w MUP Sezon 51 Div. A
Njiticka Arena 2022-07-21 19:00
Posiadanie piłki: 48 - 52 (45-55)
Szanse:6 - 3 (3-1)

Winkulia 2 (1 - 1) 1 Leocja
Kolejka 11 w MUP Sezon 51 Div. A
Stadion Kanugard 2022-07-24 19:00
Posiadanie piłki:52 - 48 (51-49)
Szanse:7 - 6 (4-3)

Leocja 0 (0 - 1) 2 Hasseland
Kolejka 12 w MUP Sezon 51 Div. A
Stadion Narodowy 2022-07-28 19:00
Posiadanie piłki: 48 - 52 (45-55)
Szanse:0 - 6 (0-2)

Leocja 2 (0 - 0) 0 Sclavinia
Kolejka 13 w MUP Sezon 51 Div. A
Stadion Narodowy 2022-07-31 19:00
Posiadanie piłki: 48 - 52 (44-56)
Szanse: 7 - 0 (1-0)

Dreamland 2 (0 - 0) 0 Leocja
Kolejka 14 w MUP Sezon 51 Div. A
Morland Arena 2022-08-04 19:00
Posiadanie piłki: 58 - 42 (62-38)
Szanse:7 - 5 (3-0)

Austro-Wegry 2 (0 - 0) 0 Leocja
Kolejka 15 w MUP Sezon 51 Div. A
Praterstadion 2022-08-07 19:00
Posiadanie piłki: 54 - 46 (64-36)
Szanse:7 - 4 (4-0)

Trizondal 4 (1 - 0) 2 Leocja
Kolejka 16 w MUP Sezon 51 Div. A
TrizoArena 2022-08-11 19:00
Posiadanie piłki:49 - 51 (47-53)
Szanse:8 - 8 (1-4)

Leocja 2 (1 - 1) 2 Wandystan
Kolejka 17 w MUP Sezon 51 Div. A
Stadion Narodowy 2022-08-14 19:00
Posiadanie piłki: 58 - 42 (55-45)
Szanse:7 - 4 (2-2)

Leocja 1 (0 - 1) 1 Teutonia
Kolejka 18 w MUP Sezon 51 Div. A
Stadion Narodowy 2022-08-18 19:00
Posiadanie piłki: 42 - 58 (42-58)
Szanse:6 - 2 (2-1)

Podsumowując wygraliśmy 5 spotkań w sezonie zdobywając 22 gole. Niestety razem z tym idzie 10 przegranych i 31 straconych bramek.
Obrazek

Z czego jestem zadowolony?
Przede wszystkim z osiągniętego planu jakim było utrzymanie się w drugim koszyku (czyli miejsca 5-8), co pod koniec rozgrywek okazało się nie lada wyczynem. Tym bardziej, że niezmiennie byliśmy i jesteśmy na szarym końcu zestawienia drużyn pod kątem siły. Cieszą mnie dwa remisy z Teutonią i wygrany mecz ze Sclavinią i Trizondalem. Zdobycie 3 punktów w walce z Austro-Węgrami także nie było kaszką z mleczkiem. Dobrze, że tak jak lubię utrzymywała się wysoka forma wszystkim, którzy systematycznie grali, dzięki czemu na koniec sezonu wzrosły ich umiejętności, a w kilku przypadkach miało to wpływ na dodanie cegieł. Czeslaw Lesniak i Ryszard Rodziewicz wytypowani byli trzykrotnie do Jedenastki Kolejki, Zdzisek Wilk i Hélder Quintino po jednym razie.

Z czego zadowolony nie jestem?
Z przegranej z zespołami, które znalazły się niżej w tabeli, a z którymi po razie udało się pokonać - mowa o Slawonii i Winkulii. Nie udało mi się nawet bramki strzelić reprezentacji Hasselandu oraz Dreamlandu, a w spotkaniu z Wandystanem wygraną wyszarpnął nam Czeslaw Lesniak trafiając do własnej bramki. Oprócz niego w sezonie samobójczego gola strzelił też Esteban Villareal. W kasie jest pusto - mniej od nas ze wszystkich drużyn MUP ma tylko Wandystan, a przez to forma z którą wystartowaliśmy jest na prawie zerowej pozycji i zostanie tak pewnie na dłużej, bo za darmo treningów przeprowadzać nie chcą. Bez pieniędzy nie ma wyników, bez wyników nie ma pieniędzy. Błędne koło, które przerwać może jakiś rodzynek ze szkółki, którego będzie można sprzedać za parę milionów :)

W międzyczasie z zespołem pożegnał się:
2022-08-05 Fahrudin Botica 18 N

Do zespołu w międzyczasie ze szkółki dołączyli:
2022-08-23 Neno Rivic 19 N
2022-08-21 Slobodan Svorinic 17 N
2022-07-31 Jere Klakocer 17 N

Reprezentacja Leocji została zaproszona jako gość do rozgrywek w ramach Małego Pucharu Nordaty, który rozpocznie się czwartego września. Już 24 sierpnia odbędzie się losowanie par pucharowych. Mecze te będą prawdopodobnie jedynymi spotkaniami towarzyskimi, które rozegram pomiędzy rozgrywkami MUP.
Awatar użytkownika
Samuel Radziwiłł Stempel
Obywatel

Post autor: Samuel Radziwiłł »

Jesteś świetny, @Piotr vel Bocian, skoro udało się Leocji utrzymać w miarę dobre miejsce. Gratuluję serdecznie.
(-)Samuel książe Radziwiłł
Książe Urbino
Rzeczpospolita Obojga Narodów
Obrazek
Awatar użytkownika
Piotr vel Bocian Stempel
Przybysz

No i stało się. Kasa została ogołocona.

Zespół zaangażował się w zbieranie butelek wokół stadionu i zarobił taką kwotę, że po zrzutce całego sztabu klubu udało się zebrać brakującą kwotę i wysłać jednego z zawodników na trening. Nie będę mówił którego, żeby w zespole nie powstał konflikt. Część zebranych butelek udało się nam sprzedać, dlatego w kasie jest 2012 econ(!). Tym samym staliśmy się najbiedniejszym zespołem w ramach całych rozgrywek MUP.

Co teraz ? Kilka spotkań w ramach Małego Pucharu Nordaty, a potem czekamy na kolejną akcję sponsorską i wysyłamy najbardziej potrzebujących piłkarzy na treningi.

Pięknym gestem wykazał się nasz napastnik Tomcio Serdelek, który w ramach ratowania całego klubu postanowił zmienić barwy. Z wielkim żalem przyjęliśmy tę decyzję, ale nie ukrywajmy ratuje ona klub przed bankructwem.
Serdelek grał u nas przez pięć sezonów i rozegrał w barwach reprezentacji 76 spotkań w ramach których strzelił 29 bramek i zaliczył 11 asyst. Trzykrotnie w karierze znalazł się w Jedenastce Kolejki.
Z klubu odejdzie on 25 sierpnia o 12:00.

Poniżej wrzucam piłkarskie zestawienia. Biorąc pod uwagę "statystyczne możliwości", to zespół i tak sobie nieźle radzi nawet z dużo silniejszymi zespołami :)

Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Ignats ik Ruth Stempel
Przewodniczący Senatu Palatynatu Leocji

Post autor: Ignats ik Ruth »

Teutonia jest 4? O szlag!
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek
(—) Ignats Urban ik Ruth
Lᴇᴏᴄᴋᴀ Pᴀʀᴛɪᴀ Fᴀsᴢʏsᴛóᴡ Jᴇ̨ᴢʏᴋᴏᴡʏᴄʜ
Awatar użytkownika

We dnie, wieczór i nad raaaanem!
Wszyscy murem za Bociaaaanem!
Wszystko idzie zgodnie z plaaaanem!
La la la la! La la la la! La la la la! La la la!
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
Heinz-Werner Grüner Stempel
Obywatel honorowy

Post autor: Heinz-Werner Grüner »

25 sie 2022, 9:24
We dnie, wieczór i nad raaaanem!
Wszystko idzie zgodnie z plaaaanem!
La la la la! La la la la! La la la la! La la la!
Hej Leocjo, gdzie przyjaciel wasz skrzydlaty?
Przecież to jasne, że i tak dostaniecie baty!

:D
(-) bk. Heinz-Werner Grüner
Oberhaupt Edelweiss
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Sport w Leocji”