Ostatnia wiadomość z poprzedniej strony wątku

O ile będą utrzymane w klimacie i ogólnym nazewnictwie lotniczym. Sam jestem ciekaw jak wykombinujesz nazewnictwo czegoś co ma w zamyśle przypominać to z RAF. Jesli chodzi o wizerunek to chciałbym by nawiązywało to jednak do takiego gdzie np. oznaczenia stopni oficerskich pasują na mankiety mundurów oczywiście moga być na naramiennikach (i na wielu mundurach tak będzie), ale w takiej formie by dało się te oficerskie ładnie przedstawić w systemie umieszczania ich na mankietach... czyli coś z lotniczej tradycji.Piotr Romanow pisze: ↑05 lip 2022, 21:50Teraz będę siedział nad stopniami dla Lotnictwa na życzenie Herr @Ronon Dex, mam nadzieję, że zaopiniuje w miarę odrealizowane stopnie. :)
Zobaczymy na ile będę w stanie to wykombinować, bo jednak nie chciał bym zerżnąć wszystkiego z RAF-u. Pomyślę co mogę zrobić by je przypominały, a nie był nimi 1 do 1. :DRonon Dex pisze: ↑05 lip 2022, 22:00
O ile będą utrzymane w klimacie i ogólnym nazewnictwie lotniczym. Sam jestem ciekaw jak wykombinujesz nazewnictwo czegoś co ma w zamyśle przypominać to z RAF. Jesli chodzi o wizerunek to chciałbym by nawiązywało to jednak do takiego gdzie np. oznaczenia stopni oficerskich pasują na mankiety mundurów oczywiście moga być na naramiennikach (i na wielu mundurach tak będzie), ale w takiej formie by dało się te oficerskie ładnie przedstawić w systemie umieszczania ich na mankietach... czyli coś z lotniczej tradycji.
Zerżnąc się nie da... bo część byłaby nazwą funcji np. Wing Commander = Dowódca Skrzydła, a cześc wyszłaby po polsku bez sensu, w styli "oficer pilot" czy "latający oficer". Masz więc pole do popisu - ja pozostanę przy kombinowaniu grafikami sprzętu itd. To i tak sporo czasu zajmuje.
Propo mundurów to będę musiał się i tak odezwać, bo moje grafikowanie okazało się, że kończy się na w miarę wyglądających naszywkach, ale to i tak w wolnym czasie, bo pewnie masz teraz wiele na głowie po powrocie do Pollinu.

Właśnie próbuję coś wymyślić zobaczymy co to wyjdzie. Wyglądajmy update'u niedługo. Może lwy...Franklin Garamond pisze: ↑14 lip 2022, 15:49Pięknie! Przy czym w krzyżach brakuje mi czegoś w centralnym okręgu.. jakiś symbol GPL by się przydał, żeby można było go nadużywać 😅