Zgodnie z powyższą zapowiedzią sprzed dwóch tygodni informuję, że dokonałem obliczeń w oparciu o dane w Instytucie Statystyk Międzynarodowych za okres od 1 stycznia 2020 roku do 31 października 2022 roku. Poniższe kwoty to kwoty, jakie poszczególne państwa otrzymałyby z tytułu renty emisyjnej w Międzynarodowym Banku Pollinu, gdyby wszyscy ich mieszkańcy posiadali rachunki w banku. Wszystkie wartości są wyrażone w walutach krajowych. W przypadkach, w których kraje zmieniały fora, zsumowałem dane.Helwetyk Romański pisze: ↑17 paź 2022, 11:27Jednocześnie informuję, że na początek listopada planuję jednorazowy dodruk na rachunki państwowe, według wspólnego dla wszystkich krajów algorytmu, którego celem będzie zapewnienie państwom środków pieniężnych niezbędnych dla realizacji procesów migracji z istniejących rozwiązań bankowych do Międzynarodowego Banku Pollinu.
Proszę państwa zainteresowane dołączeniem do projektu o stosowne deklaracje do końca listopada, w miarę możliwości w tym wątku; emisji na rachunki państwowe będę dokonywał na bieżąco. Pozwalam sobie oznaczyć osoby z poszczególnych krajów, o których wiem, że są obecne na forum Leocji i wiem (lub wydaje mi się, że wiem), że sprawują funkcje publiczne:
- Austro-Węgry: @Franz Joseph von Habsburg
- Bialenia: @Andrzej Płatonowicz Ordyński, @Ametyst Faradobus
- Bornfost: @Piotr Jankowski
- Czesnorad: @Robert Drenin
- Dreamland: @M2.r
- Edelweiss: @Heinz-Werner Grüner
- Hawiland: @Tadeusz I Wielki
- Hirschergia i Weerland: @Ametyst Faradobus
- Insulia: @Aleksander Novak, @Joahim von Ribertrop, @Anastasia Windsachen
- Kiriania: @Bolesław domu Kirianóo
- Muratyka: @Albert Fryderyk de Espada, @Kaspar Waksman-Dëter
- Orientyka: @ASvLP, @Ludwik Tomović