Zamordyzm, pierwsze medale, wojsko i monopole

Tu dyskutujemy na wszystkie tematy związane z mikronacjami
Awatar użytkownika
Helwetyk Romański Stempel
Namiestnik Palatynatu Leocji

Post autor: Helwetyk Romański »

§ 1. Przebywanie w przestrzeni publicznej Palatynatu Leocji odbywa się z poszanowaniem rozumu i godności człowieka oraz ogólnie przyjętych zasad współżycia w społeczności, której celem jest wspólne spędzanie czasu w dobrej, życzliwej i płodnej twórczo atmosferze.

§ 2. W szczególności zabronione są zniewagi, zniesławienia, groźby i inne naruszenia dóbr osobistych, w tym prawa do prywatności, prowokacje i krytykanctwo pod adresem innych mieszkańców oraz działania sprzeczne z obowiązującymi przepisami prawa polskiego.

§ 3. Przebywanie w przestrzeni publicznej Palatynatu Leocji jest przywilejem, który w każdej chwili może być, w zależności od stopnia naruszenia obowiązujących zasad, w tym poza przestrzenią publiczną Palatynatu Leocji, ograniczony lub cofnięty przez Namiestników.

§ 4. Palatynat Leocji zachowuje prawo do korzystania z wypowiedzi, treści i danych rozpowszechnionych w przestrzeni publicznej Palatynatu Leocji niezależnie od ograniczenia lub wycofania powyższego przywileju albo usunięcia profilu na wniosek mieszkańca.

§ 5. Sygnalizowanie naruszenia obowiązujących zasad, również pod adresem innych mieszkańców, jest obywatelskim obowiązkiem wszystkich Leotek i Leotów. Namiestnicy mogą, na uzasadniony wniosek obywatela, zarządzić referendum rozstrzygające o ostracyzmie.
Powyższa propozycja jest mocno skondensowaną kompilacją regulaminów forów, na jakie trafiłem wczoraj w internecie. Edykt opiera się na domniemaniu, że każdy, co do zasady, wie, jak powinien się zachowywać w relacjach z innymi. Jestem tutaj jak najdalszy od proponowania wyczerpującej listy kilkudziesięciu czynów zabronionych: wymieniłem wprost jedynie „najpopularniejsze” działania.

Ustanawia się Medal Ofiarodawców Leocji (2019), przyznawany mieszkańcom, którzy wsparli materialnie Palatynat Leocji w roku 2019. Na potrzeby ustalania pierwszeństwa do posiadania tytułów honorowych odznaczenie medalem jest równoważne odznaczeniu Złotym Krzyżem Zasługi.
Powyższa propozycja zakłada technokratyczny system przeliczania odznaczeń na tytuły, w tej czy innej postaci. Medal roczny, ponieważ zbiórki będą przeprowadzane, najprawdopodobniej, co rok, a w profilach będzie wyglądało (moim zdaniem) ciekawiej kilka wersji medalu.

Na odcinku edyktu o Gwardii Palatynatu Leocji będę zobowiązany za propozycję założeń w tej czy innej postaci ze strony @Iwan Koniew.

Na odcinku agencji prasowych, proszę @Apolinary Montserrat o informację, jak widzi formułę Głosu Leocji — czy jako przedsięwzięcie, co do zasady, jednoosobowe, czy jako inicjatywę adresowaną do potencjalnie szerszego grona osób zainteresowanych dziennikarstwem? W tym drugim przypadku nie ukrywam, że kusi mnie przeprowadzenie kolejnego eksperymentu, z przyznaniem przywileju na czasowy, odnawialny monopol, co w praktyce by oznaczało kierowanie nowych mieszkańców zainteresowanych branżą do redakcji.
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek
(—) prokr. Hweltywk Romański, RkORF · LAN
Namiestnik № 2 Palatynatu Leocji
Dyniowy Padawan
LEOCKA PARTIA FASZYSTÓW JĘZYKOWYCH

Nikogo się nie ściga, ale wszystkich się poprawia, bo tak nakazują
wewnętrzna potrzeba, poczucie sprawiedliwości i wyznawany porządek rzeczy.

IGNATS IK RUTH

Nawet podczas realiozy sprawdzam skrzynkę helwetyk​@​gmail.com
Awatar użytkownika
George S. Patton Stempel
Obywatel

Post autor: George S. Patton »

Helwetyk Romański pisze:
22 lis 2019, 7:26
Na odcinku edyktu o Gwardii Palatynatu Leocji będę zobowiązany za propozycję założeń w tej czy innej postaci ze strony @Iwan Koniew.
Tak jest!
(—) George S. Patton
1. Na początku byli Regenci
2. Potem %przyszłem ja
Awatar użytkownika

Iwan Koniew pisze:
22 lis 2019, 10:05
Helwetyk Romański pisze:
Tak jest!
😑😑😑
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek
Dyniowy Padawan

IGNATS IK RUTH

Awatar użytkownika
George S. Patton Stempel
Obywatel

Helwetyk Romański pisze:
22 lis 2019, 10:13
Iwan Koniew pisze:
22 lis 2019, 10:05
Helwetyk Romański pisze:
Tak jest!
😑😑😑
A ja tak entuzjastycznie... :)
(—) George S. Patton
2. Potem %przyszłem ja
Awatar użytkownika
Apolinary Montserrat Stempel
Przewodniczący Leockiej Akademii Nauk
Kontakt:

Post autor: Apolinary Montserrat »

Helwetyk Romański pisze:
Na odcinku agencji prasowych, proszę @Apolinary Montserrat o informację, jak widzi formułę Głosu Leocji — czy jako przedsięwzięcie, co do zasady, jednoosobowe, czy jako inicjatywę adresowaną do potencjalnie szerszego grona osób zainteresowanych dziennikarstwem? W tym drugim przypadku nie ukrywam, że kusi mnie przeprowadzenie kolejnego eksperymentu, z przyznaniem przywileju na czasowy, odnawialny monopol, co w praktyce by oznaczało kierowanie nowych mieszkańców zainteresowanych branżą do redakcji.
Z pewnością chciałbym, aby Głos Leocji nie miał statusu gazety państwowej, bo jednak gazeta jako inicjatywa prywatna może więcej napisać... Nie zamierzam oczywiście działać na szkodę Leocji, wręcz przeciwnie - na rzecz jej chwały i pomyślności, ale jest jakaś taka subtelna różnica w pisaniu jeśli redaktor naczelny jest niezależny od pałacu. ;-) Nie wiem jaka będzie ostateczna polityka w sprawie budowy forum, ale gdyby Najczcigodniejsi rozważyli po ewentualnym sprywatyzowaniu inicjatyw przeniesienie GL z działu Władze i instytucje to też wpłynęłoby na wizerunek gazety.
Natomiast odnosząc się formuły pracy to jak najbardziej pożądany jest zespół w redakcji i jeśli będzie zainteresowanie to będę się z tego szczerze cieszył. Z drugiej strony nie mogę zapewnić, że praca w GL będzie łatwa, prosta i przyjemna, bo chciałbym aby gazeta kojarzyła się z wysoką jakością, tym bardziej, że jej formuła i sposób publikowania są nowatorskie jak na warunki mikronacyjne, a to wymaga i potu i łez. :-)

prof. Apolinary Montserrat OL LAN
Dyrektor Centralnego Szpitala Wojskowego
Redaktor naczelny Głosu Leocji

W Leocji rzeczy niemożliwe robimy od ręki,
na cuda trzeba chwilkę poczekać.
Awatar użytkownika

Apolinary Montserrat pisze:
22 lis 2019, 11:29
Z pewnością chciałbym, aby Głos Leocji nie miał statusu gazety państwowej, bo jednak gazeta jako inicjatywa prywatna może więcej napisać...
To (prywatny charakter inicjatywy) jest oczywistością i poza tematem.

[…] jeśli redaktor naczelny jest niezależny od pałacu. ;-)
Palatium… (Przepraszam, #musiałem 😖).

Nie wiem jaka będzie ostateczna polityka w sprawie budowy forum, ale gdyby Najczcigodniejsi rozważyli po ewentualnym sprywatyzowaniu inicjatyw przeniesienie GL z działu Władze i instytucje to też wpłynęłoby na wizerunek gazety.
Układ forum dopiero się kształtuje. Na razie (ale to jest takie bardzo wczesne i tymczasowe „na razie”) założyłem podział na kategorie ogólną i instytucjonalną. Przy czym wcale nie jest powiedziane, że — w drugą stronę — ten podział na kategorie jest konieczny.

Natomiast odnosząc się formuły pracy to jak najbardziej pożądany jest zespół w redakcji i jeśli będzie zainteresowanie to będę się z tego szczerze cieszył. Z drugiej strony nie mogę zapewnić, że praca w GL będzie łatwa, prosta i przyjemna, bo chciałbym aby gazeta kojarzyła się z wysoką jakością, tym bardziej, że jej formuła i sposób publikowania są nowatorskie jak na warunki mikronacyjne, a to wymaga i potu i łez. :-)
Jestem zatem coraz bliższy koncepcji przywileju na monopol. ;-)
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek
Dyniowy Padawan

IGNATS IK RUTH

Awatar użytkownika
George S. Patton Stempel
Obywatel

Skoro mamy diarchię, to organ prasowy winien być cenzurowany i być monopolistą.
W tak zacnym gronie to nie przeszkadza.
A jak zacznie, to zacznie.
(—) George S. Patton
2. Potem %przyszłem ja
Awatar użytkownika
Apolinary Montserrat Stempel
Kontakt:

Post autor: Apolinary Montserrat »

Iwan Koniew pisze:
22 lis 2019, 12:28
Skoro mamy diarchię, to organ prasowy winien być cenzurowany i być monopolistą.
W tak zacnym gronie to nie przeszkadza.
A jak zacznie, to zacznie.
Albo dwa ośrodki informacyjne, konkurujące ze sobą... ;-))

prof. Apolinary Montserrat OL LAN
Dyrektor Centralnego Szpitala Wojskowego
Redaktor naczelny Głosu Leocji

W Leocji rzeczy niemożliwe robimy od ręki,
na cuda trzeba chwilkę poczekać.
Awatar użytkownika
George S. Patton Stempel
Obywatel

Dobry pomysł, w zasadzie słuszny - dwóch Namiestników, dwa organy.
(—) George S. Patton
2. Potem %przyszłem ja
Awatar użytkownika
Franklin Garamond Stempel

Post autor: Franklin Garamond »

Klasyczny konflikt big endian i little endian?

Pewne rzeczy powinny zajść i zapewnie zajdą, całkowicie naturalnie. Jak dla mnie gazet może być i 6, jeśli będzie tego wymagać dobrostan Leocji i będą prosperować na zadowalającym poziomie.
Obrazek Obrazek Obrazek
(—) Franklin Garamond
ODPOWIEDZ

Wróć do „Rynek w Nowym Brzegu”