Instytut Kultury Osieckiej

Tu dyskutujemy na wszystkie tematy związane z posiadanymi przedsiębiorstwami
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Fatima Popow-Chojnacka Stempel
Przybysz

Post autor: Fatima Popow-Chojnacka »

Ostatnia wiadomość z poprzedniej strony wątku

Helwetyk Romański pisze:
18 lis 2022, 14:32
Fatima Popow-Chojnacka pisze:
18 lis 2022, 14:22
Helwetyk Romański pisze:
18 lis 2022, 13:29
piwski pisze:
17 lis 2022, 20:13
Po wyznaczeniu terminu przyjdzie czas na wybór dzieła, które wystąpi na nadzwyczajnej, wyjazdowej licytacji Antykwariatu Templum, ale o to się Państwo nie musicie martwić, gwarantujemy, że mamy wiele do zaoferowania miłośnikom sztuki. Może także i na tym polu przeprowadzimy konsultacje z zainteresowanymi.
Dlaczego tylko jednego… Ze swojej strony, w związku z rozstrzygnięciem konkursu w Księstwie Sarmacji, chętnie zobaczyłbym na licytacji „Autumnę Osiekiensis”.
Ponownie zapraszam Czcigodnego do Koronowa. Obraz wisi w moim gabinecie w rezydencji książęcej, więc można odwiedzić i obejrzeć. Na licytację nie oddam :D
Ale tam przecież wisi zwycięski obraz diuka Torpeda…? 🤔
Mam osobny wątek dla siebie xD :D
https://fc.sarmacja.org/viewtopic.php?f ... 92#p374692
( — ) mgr. Fatima Popow-Chojnacka
Obrazek
Awatar użytkownika
Helwetyk Romański Stempel
Namiestnik Palatynatu Leocji

Post autor: Helwetyk Romański »

18 lis 2022, 14:49
Dobra Matko Prokrastynacjo, takiej lokalizacji wątku się nie spodziewałem. Pozostaje mi tylko smutno westchnąć oraz pogratulować pozyskania do kolekcji bezapelacyjnie najpiękniejszej pracy w konkursie. Poniższy obrazek, oczywiście, zupełnie niepowiązany.
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek
(—) prokr. Hweltywk Romański, RkORF · LAN
Namiestnik № 2 Palatynatu Leocji
Dyniowy Padawan
LEOCKA PARTIA FASZYSTÓW JĘZYKOWYCH

Nikogo się nie ściga, ale wszystkich się poprawia, bo tak nakazują
wewnętrzna potrzeba, poczucie sprawiedliwości i wyznawany porządek rzeczy.

IGNATS IK RUTH

Nawet podczas realiozy sprawdzam skrzynkę helwetyk​@​gmail.com
Awatar użytkownika
Anastasia Windsachen Stempel
Generalissima Palatynatu Leocji

Post autor: Anastasia Windsachen »

Helwetyk Romański pisze:
piwski pisze:
17 lis 2022, 20:13
Po wyznaczeniu terminu przyjdzie czas na wybór dzieła, które wystąpi na nadzwyczajnej, wyjazdowej licytacji Antykwariatu Templum, ale o to się Państwo nie musicie martwić, gwarantujemy, że mamy wiele do zaoferowania miłośnikom sztuki. Może także i na tym polu przeprowadzimy konsultacje z zainteresowanymi.
Dlaczego tylko jednego… Ze swojej strony, w związku z rozstrzygnięciem konkursu w Księstwie Sarmacji, chętnie zobaczyłbym na licytacji „Autumnę Osiekiensis”.
Ja to bym zobaczyła jakąś stałą wystawę, płatną oczywiście. W tym miejscu coś mnie tak kusi oddolnie, że jakaś strona i tam takowa wystawa. Forum oczywiście warstwą narracyjną, jednak tą wizualną ucztę i zarobek dla m.in. Pana @piwski zapewniłaby strona. Oczywiście ktoś musiałby napisać takową... nieśmiało mogę podnieść rękę, że mogłabym się postarać, ale mechanizm zakupu i autoryzacji ze Stempla łącznie z dostępem do panelu dodawania już kto inny by musiał...
Anyways, stała wystawa Instytutu to by było coś...
(—) Anastasia Windsachen, Generalissima Leocji
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
No bo co ludzie powiedzom!?

W razie wielkiej potrzeby i zauważalnego braku aktywności - proszę się dobijać na Discorda (ScreamingBlackCat), a z plikami na maila -> anastasiawindsachen@gmail.com
Awatar użytkownika

Anastasia Windsachen pisze:
18 lis 2022, 17:47
Oczywiście ktoś musiałby napisać takową... nieśmiało mogę podnieść rękę, że mogłabym się postarać, ale mechanizm zakupu i autoryzacji ze Stempla łącznie z dostępem do panelu dodawania już kto inny by musiał...
Chciałbym ogarnąć wystawy na bazie Kustosza. To rozwiązanie posiada następujące zalety:
  • obraz do wystawy mógłby dodać wyłącznie aktualny posiadacz obrazu,
  • Kustosz już posiada wszystkie niezbędne integracje ze Stemplem,
  • prezes MBP ma pełne zaufanie do kustosza Kustosza i w żadne zabezpieczenia bawić się nie będzie,
  • będzie można toczyć spory międzynarodowe o zwrot wypożyczonych obrazów.
Do załatwienia w wersji podstawowej zostaje trochę punktów (logo instytucji, tytuł wystawy, opis wystawy, kolejność prac, tytuły i opisy prac, cena biletu, rachunek docelowy, podstawowe możliwości dostosowania liternictwa i kolorów), ale i tak o wiele mniej niż w przypadku tworzenia całego systemu od zera.

W skrócie, wziąłbym na tapet jakieś dobrze ogarnięty Wordpressowy moduł prezentacji portfolio i ograniczyłbym go do absolutnego minimum tak, aby był możliwie wszechstronny.

Sam interfejs zarządzania wystawą nie musi być przesadnie przyjazny. (I nie będzie 😈).
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek
Dyniowy Padawan

IGNATS IK RUTH

Awatar użytkownika
Anastasia Windsachen Stempel
Generalissima Palatynatu Leocji

Post autor: Anastasia Windsachen »

Czy też trzeba Wordpressa... Ale jak tak już macie "zaplecze" ogarnięte to mogę szablon, a Wy sobie to dorobicie :)
(—) Anastasia Windsachen, Generalissima Leocji
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
No bo co ludzie powiedzom!?

W razie wielkiej potrzeby i zauważalnego braku aktywności - proszę się dobijać na Discorda (ScreamingBlackCat), a z plikami na maila -> anastasiawindsachen@gmail.com
Awatar użytkownika

18 lis 2022, 19:20
Czy też trzeba Wordpressa... Ale jak tak już macie "zaplecze" ogarnięte to mogę szablon, a Wy sobie to dorobicie :)
Żadnego Wordpressa w tle. Tylko dobry szablon portfolio jako punkt odniesienia. Precyzja mi siada, dobranoc.
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek
Dyniowy Padawan

IGNATS IK RUTH

Awatar użytkownika
Fatima Popow-Chojnacka Stempel
Przybysz

Post autor: Fatima Popow-Chojnacka »

Helwetyk Romański pisze:
18 lis 2022, 16:56
18 lis 2022, 14:49
Dobra Matko Prokrastynacjo, takiej lokalizacji wątku się nie spodziewałem. Pozostaje mi tylko smutno westchnąć oraz pogratulować pozyskania do kolekcji bezapelacyjnie najpiękniejszej pracy w konkursie. Poniższy obrazek, oczywiście, zupełnie niepowiązany.
Obrazek
Czcigodny pozwoli, że ukradnę obrazek na czarną godzinę...
( — ) mgr. Fatima Popow-Chojnacka
Obrazek
Awatar użytkownika
piwski Stempel
Przybysz

Post autor: piwski »

Miał człowiek realowy odczyt w swoim dawnym liceum i musiał trochę podregulować zegar dobowy, chwilę go nie ma... a na forum Palatynatu, widzę, że wątek Instytutu żyje znacznie bardziej intensywnie, niż bym się spodziewał 😂. Cóż, pozostaje się tylko cieszyć. Przepraszam za opóźnienie, ale postaram się do odnieść do poruszonych kwestii. Najpierw pozwolę sobie jednak umieścić tutaj przedruk Oświadczenia Instytutu Kultury Osieckiej przed chwilą opublikowany za pośrednictwem angemonckiego oddziału. Oświadczenie, dotyczy losu "Autumny" i jeszcze jednego przypadku, w którym chcielibyśmy zastosować podobną ścieżkę.
Piwski Sroczyński
Awatar użytkownika
piwski Stempel
Przybysz

Obrazek

OGŁOSZENIE INSTYTUTU KULTURY OSIECKIEJ
Mamy przyjemność poinformować, że w ostatnich dniach, jedno z dzieł znajdujących się w rękach Instytutu Kultury Osieckiej, a mianowicie "Autumna Osiekiensis", wystawiona wcześniej w książęcym konkursie na obraz o tematyce jesiennej, została przekazana Jej Książęcej Wysokości @Fatimie Popow-Chojnackiej w uznaniu jej zasług dla Instytutu Kultury Osieckiej. Już jakiś czas temu zapowiadaliśmy, że jeśli obraz w ramach konkursu nie stanie się własnością Jego Książęcej Mości Arkadiusza Maksymiliana, to chcielibyśmy, żeby trafił w ręce naszej patronki - jego małżonki.

To otrzymane z Jej rąk liberty, pozwoliły nam znacznie wcześniej podjąć kroki o rejestrację instytucji. Koniec, końców, kiedy podjęliśmy już kroki zmierzające ku temu, swoją nieaktywną instytucję przekazał nam Poważany
Bazyli Izaak von Hohenburg M-C, a dotacja weszła w skład budżetu IKO.

Skoro wspomnieliśmy już o drugim w kolejności, wielkim darczyńcy Instytutu, to chcielibyśmy równiej i jemu podziękować za to ogromne wsparcie. Jego niezwykle hojny gest pozwolił nam oszczędzić 30 tysięcy libertów. Stąd nie chcemy, żeby to podziękowanie pozostawało jedynie w sferze słów i deklaracji. W najbliższym czasie skontaktujemy z Poważnym @Bazylim Izaakiem von Hohenburg i spróbujemy, jak najlepiej możemy się mu odwdzięczyć.

Niejako na marginesie, chcieliśmy dodać informację, że "Autumna Osiekiensis" zdobyła na tyle szerokie uznanie, że wielu chciało mieć ją w swojej kolekcji. Zainteresowany był między innymi innymi Czcigodny Naczelnik Palatynatu Leocji @Helwetyk Romański, wyraził zainteresowanie jej nabyciem obrazu w oddziale nowobrzeskim oddziale IKO. Za obraz zapłacić chciała również, jej Książęca Wysokość, jednak w podziękowaniu za hojne wsparcie, postanowiliśmy, przekazać go jako prezent.

Mamy nadzieję, że już wkrótce uda się nam wynagrodzić zasługi dla Instytutu także i Poważnemu Bazylemu Izaakowi von Hohenburg M-C, a także choć w części zaspokoić panujący w Sarmacji i Leocji, deficyt prac twórców osieckich w prywatnych kolekcjach Sarmatów, Hasselandczyków i Leotów.
Vivat! Crescat! Floreat!
Z wielkimi wyrazami szacunku
(-) Piwski Sroczyński
Prezes IKO
Piwski Sroczyński
Awatar użytkownika
piwski Stempel
Przybysz

Helwetyk Romański pisze:
18 lis 2022, 0:06
Myślę, że na zakończenie rajdu w niedzielę licytacja byłaby jak znalazł. Zwłaszcza, że spora część kierowców będzie miała zweryfikowane rachunki bankowe w Leocji, więc będą też i od razu środki na udział…
To bez wątpienia duża zaleta, im więcej potencjalnych członków licytacji tym większy uśmiech pod moim wąsem.
Helwetyk Romański pisze:

Widzimy, że na obraz cieszył się sporym zainteresowaniem. Nie żeby to mnie jakoś dziwiło 😂. Była to perełka w naszych zbiorach, ale tak jak wspomniała Jej Książęca Wysokość @Fatima, zdobi on już ściany jej gabinetu w Koronowie. Uznaliśmy, że trzeba się jakoś odwdzięczyć, za wsparcie, którego nam udzieliła, nie mogąc liczyć na nic w zamian.
Piwski Sroczyński
Awatar użytkownika
piwski Stempel
Przybysz

Ja to bym zobaczyła jakąś stałą wystawę, płatną oczywiście. W tym miejscu coś mnie tak kusi oddolnie, że jakaś strona i tam takowa wystawa. Forum oczywiście warstwą narracyjną, jednak tą wizualną ucztę i zarobek dla m.in. Pana @piwski zapewniłaby strona. Oczywiście ktoś musiałby napisać takową... nieśmiało mogę podnieść rękę, że mogłabym się postarać, ale mechanizm zakupu i autoryzacji ze Stempla łącznie z dostępem do panelu dodawania już kto inny by musiał...
Helwetyk Romański pisze:
18 lis 2022, 18:17
Chciałbym ogarnąć wystawy na bazie Kustosza.
Wydaje mi się, że kiedy wspominałem o możliwości wypożyczenia, części zbiorów Instytutu, przez jego członków, to Czcigodny @Helwetyk Romański powiedział kilka słów na temat planów stworzenia systemu tego typu. Dowidzi to tylko, że wielkie umysły myślą podobnie.

Stała wystawa Instytutu piękny pomysł. Ale mam nadzieję, że w ramach tego systemu, nasze prace, mogłyby też gościnnie występować w innych galeriach. Nie chcielibyśmy zamykać piękna, jako wartości uniwersalnej, w czterech ścianach galerii w Angemoncie czy (proszę trzymać kciuki) Nowym Osieku.
Piwski Sroczyński
ODPOWIEDZ

Wróć do „Przedsiębiorstwa w Leocji”