Instytut Kultury Osieckiej

Tu dyskutujemy na wszystkie tematy związane z posiadanymi przedsiębiorstwami
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Michał F. Lubomirski-Lisewicz Stempel
Rzeczpospolita Obojga Narodów

Post autor: Michał F. Lubomirski-Lisewicz »

Ostatnia wiadomość z poprzedniej strony wątku

Ignats ik Ruth pisze:
21 lis 2022, 22:33
Michał F. Lubomirski-Lisewicz pisze:
21 lis 2022, 22:28
Ja wprawdzie sobie wypłaciłem 10 palatynów, ale przez pomyłkę wpłaciłem Wam 11,39 libertów.
A nie jest jednak tak, że przelaliście 10 palatynów z konta w palatynach na konto w libertach, więc bank przeliczył po aktualnym kursie? :D

Dokładnie tak właśnie było (widać pomyliłem konta). ;)
Może niejasno napisałem. :D

A zatem zamiast 12 lt wpłaciłem 11,39 lt.
piwski pisze:
21 lis 2022, 22:38
Prosiłem o wysłanie 12 Libertów NBP, albo równowartości 10 Palatynów [w libertach MBP], a po dzisiejszym kursie to tyle, ile jest wpisane pod Zielonym Naczelnikiem. Wszystko jest okej, nie trzeba niczego dopłacać.
No dobrze, rozumiem. ;)
piwski pisze:
A właściwie to teraz się zastanawiam czy Panom "z podium" jeszcze jakoś nie nie podziękować za zaufanie do Osieckiej Kasy Kredytowej. Może rzeczywiście jakieś ładne numery seryjne do wyboru (@M2.r ) (to będę musiał przedyskutować z szefem OKK i przemyśleć).
Może to będą po prostu pierwsze 4 numery seryjne? ;) Chyba że jeszcze jakiś bonusik jest obmyślany?
piwski pisze:
Jeśli będą Panowie chcieli brać udział w aukcjach organizowanych przez Antykwariat Templum, na przykład tej, którą planujemy w siedzibie Instytutu w Nowym Brzegu, to będę zachęcał do zakupu Dukatów w większej ilości.
Rozumiem, czyli będą mogły być do wykorzystania w związanych z Instytutem akcjach i miejscach?
Michał Franciszek Lubomirski-Lisewicz
Stolnik podlaski
Rector Universitatis Cracoviensis
Regimentarz wojsk litewskich
Awatar użytkownika
piwski Stempel
Przybysz

Post autor: piwski »

Helwetyk Romański pisze:
Zlecone. Wolałem, żeby Wam lepiej kurs wyszedł (przynajmniej na tu i teraz…). 😂
Dodane na konto, teraz tylko trzymać kciuki, że system informatyczny ruszy szybciej niż później. Jak pisałem, zachęcam też do zastanowienia się nad zakupem większej ilości Dukata, będzie to waluta w której używać będzie Antykwariat, więc zachęcam szczególnie mocno, przypominając o bezimiennej piękności na kolejnej aukcji
Piwski Sroczyński
Awatar użytkownika
Michał F. Lubomirski-Lisewicz Stempel
Rzeczpospolita Obojga Narodów

Post autor: Michał F. Lubomirski-Lisewicz »

piwski pisze:
21 lis 2022, 22:42
Helwetyk Romański pisze:
Dodane na konto, teraz tylko trzymać kciuki, że system informatyczny ruszy szybciej niż później. Jak pisałem, zachęcam też do zastanowienia się nad zakupem większej ilości Dukata, będzie to waluta w której używać będzie Antykwariat, więc zachęcam szczególnie mocno, przypominając o bezimiennej piękności na kolejnej aukcji
Mógłbym się spytać, w jaki sposób Wasze obrazy powstały? Czy są to już istniejące obrazy, czy może sztuczna inteligencja, czy może czyjeś autorskie?
Michał Franciszek Lubomirski-Lisewicz
Stolnik podlaski
Rector Universitatis Cracoviensis
Regimentarz wojsk litewskich
Awatar użytkownika
Anastasia Windsachen Stempel
Dowódca Gwardii Palatynatu Leocji

Post autor: Anastasia Windsachen »

21 lis 2022, 22:41
Konto IKO jest w lt więc Pańskie 10 palatynów, które były należne się przeliczyły po kursie na 11,39 lt. Jakby to chciał @piwski przelewać na konto leockie to przelałby 10 palatynów = wszystko gra.
(—) Anastasia Windsachen, Generalissima Leocji
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
No bo co ludzie powiedzom!?

W razie wielkiej potrzeby i zauważalnego braku aktywności - proszę się dobijać na Discorda (ScreamingBlackCat), a z plikami na maila -> anastasiawindsachen@gmail.com
Awatar użytkownika
piwski Stempel
Przybysz

Rozumiem, czyli będą mogły być do wykorzystania w związanych z Instytutem akcjach i miejscach?
Dokładnie, będzie można je spożytkować w Antykwariacie Templum. A niedługo, mam taką nadzieję, będzie można kupić za nią nieruchomość w (Nowym)Osieku. Każda z nich jest pięknie zbudowana z dbałością o szczegóły w minecrafcie na serwerze, który będziemy chcieli uczynić międzynarodowym serwerem dla Pollinu, gdzie będzie się można pointegrować. Zresztą piękne są nie tylko pojedyncze nieruchomości, ale cały układ przestrzenny miasta.

Nawet jeśli ktoś nie włączy gry, to i tak będę zachęcał do zakupu, ładna (chociaż kanciasta) wizualizacja budynku i całego otaczającego go miasta, może się przydać również forumowej narracji.
Piwski Sroczyński
Awatar użytkownika
Ignats ik Ruth Stempel
Przewodniczący Senatu Palatynatu Leocji

Post autor: Ignats ik Ruth »

Ignats ik Ruth pisze:
21 lis 2022, 22:33
21 lis 2022, 22:28
Ja wprawdzie sobie wypłaciłem 10 palatynów, ale przez pomyłkę wpłaciłem Wam 11,39 libertów.
A nie jest jednak tak, że przelaliście 10 palatynów z konta w palatynach na konto w libertach, więc bank przeliczył po aktualnym kursie? :D
Dokładnie tak właśnie było (widać pomyliłem konta). ;)
Może niejasno napisałem. :D

Nie no, jak. Miało być (1) albo 12 lt, (2) albo 10 P w libertach, czyli właśnie 11,39 lt. xD
piwski pisze:
Jak pisałem, zachęcam też do zastanowienia się nad zakupem większej ilości Dukata, będzie to waluta w której używać będzie Antykwariat,
A to poproszę od razu 5 dukatów. (Przepraszam za upierdliwość, ale dukata to chyba większej liczby, nie ilości?). ;P
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek
(—) Ignats Urban ik Ruth
Lᴇᴏᴄᴋᴀ Pᴀʀᴛɪᴀ Fᴀsᴢʏsᴛóᴡ Jᴇ̨ᴢʏᴋᴏᴡʏᴄʜ
Awatar użytkownika
piwski Stempel
Przybysz

Anastasia Windsachen pisze:
21 lis 2022, 22:45
Konto IKO jest w lt więc Pańskie 10 palatynów, które były należne się przeliczyły po kursie na 11,39 lt. Jakby to chciał @piwski przelewać na konto leockie to przelałby 10 palatynów = wszystko gra.
Nie mam problemu z takim przewalutowaniem, można wysłać na konto libertowe. Warto byłoby założyć jednak konto IKO na palatyny... oddział w Nowym Brzegu jest. Dobrze dywersyfikować rezerwy walutowe, a na moim prywatnym koncie jeszcze zginie i to przepiję 🍻
Piwski Sroczyński
Awatar użytkownika
Ignats ik Ruth Stempel

Ignats ik Ruth pisze:
21 lis 2022, 22:47
piwski pisze:
Jak pisałem, zachęcam też do zastanowienia się nad zakupem większej ilości Dukata, będzie to waluta w której używać będzie Antykwariat,
A to poproszę od razu 5 dukatów. (przepraszam za upierdliwość, ale dukata to chyba większej liczby, nie ilości?). ;P
Obrazek
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek
(—) Ignats Urban ik Ruth
Awatar użytkownika
Helwetyk Romański Stempel
Namiestnik Palatynatu Leocji

Post autor: Helwetyk Romański »

Ignats ik Ruth pisze:
piwski pisze:
A to poproszę od razu 5 dukatów. (przepraszam za upierdliwość, ale dukata to chyba większej liczby, nie ilości?). ;P
Dopisałem do poprzedniej wiadomości, ale wątek zbyt szybko uciekł. „Dukaty [kupuję] kolekcjonersko. Licytację proponowałbym zorganizować w oparciu o pieniądz obiegowy, bo tak to możemy nie wyrobić z wymianami…”. Co jeśli będę chciał przelicytować @Ignats ik Ruth, który będzie miał 2500 dukatów, ale nie będę miał aktualnie tyle na podorędziu? Strata dla IKO będzie, o!

piwski pisze:
21 lis 2022, 22:49
Nie mam problemu z takim przewalutowaniem, można wysłać na konto libertowe. Może warto byłoby założyć jednak konto na palatyny... oddział w Nowym Brzegu jest, warto dywersyfikować rezerwy walutowe, a na moim prywatnym koncie jeszcze zginie i to przepiję 🍻
Jak najbardziej można. Proponuję tylko wtedy dodać nazwę miasta do nazwy rachunku (a najlepiej za ciosem złożyć wniosek o dopisanie nazwy miasta do rachunku istniejącego). Żeby się biednym licytującym nie pozajączkowało…
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek
(—) prokr. Hweltywk Romański, RkORF · LAN
Namiestnik № 2 Palatynatu Leocji
Dyniowy Padawan
LEOCKA PARTIA FASZYSTÓW JĘZYKOWYCH

Nikogo się nie ściga, ale wszystkich się poprawia, bo tak nakazują
wewnętrzna potrzeba, poczucie sprawiedliwości i wyznawany porządek rzeczy.

IGNATS IK RUTH

Nawet podczas realiozy sprawdzam skrzynkę helwetyk​@​gmail.com
Awatar użytkownika
piwski Stempel
Przybysz

21 lis 2022, 22:44
piwski pisze:
Helwetyk Romański pisze:
Mógłbym się spytać, w jaki sposób Wasze obrazy powstały? Czy są to już istniejące obrazy, czy może sztuczna inteligencja, czy może czyjeś autorskie?
Obrazy są robione przy pomocy Midjourney co do zasady, niemal zawsze gdzieś tam trzeba coś podgimpować, przed czym się jakoś nie wzbraniam szczególnie. Więc można powiedzieć, że to do middżuryzm z nutką gimpizmu.
Piwski Sroczyński
Awatar użytkownika
Ignats ik Ruth Stempel

Helwetyk Romański pisze:
21 lis 2022, 22:52
Ignats ik Ruth pisze:
piwski pisze:
Dopisałem do poprzedniej wiadomości, ale wątek zbyt szybko uciekł. „Dukaty [kupuję] kolekcjonersko. Licytację proponowałbym zorganizować w oparciu o pieniądz obiegowy, bo tak to możemy nie wyrobić z wymianami…”. Co jeśli będę chciał przelicytować @Ignats ik Ruth, który będzie miał 2500 dukatów, ale nie będę miał aktualnie tyle na podorędziu? Strata dla IKO będzie, o!
No to trzeba z góry więcej kupić, a o żadnej stracie IKO, ani niemożności licytacji, mowy nie będzie! :D
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek
(—) Ignats Urban ik Ruth
ODPOWIEDZ

Wróć do „Przedsiębiorstwa w Leocji”