Koleje w Leocji

Tu dyskutujemy na wszystkie tematy związane z mikronacjami
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Helwetyk Romański Stempel
Namiestnik Palatynatu Leocji

Koleje w Leocji

Post autor: Helwetyk Romański »

Drodzy!

W Normach Szczęścia dyskutujemy o kształcie kolei w Leocji. Na tu i teraz mamy (jeżeli coś przeoczyłem, bardzo proszę o uzupełnienie):
To dobry moment, żeby ustalić nasze oczekiwania.

Moje — prywatne — są takie, że narracja przede wszystkim. Marzy mi się piękna zasadnicza mapa sieci kolejowej oraz zgodne z nią wizualizacje naszych stacji (odpowiednie budynki, odpowiednie oznakowanie, odpowiednia sceneria) i torów. Lokomotywy i wagony — tak pasażerskie, jak i towarowe — w barwach naszych przewoźników. Bilety. Rozkłady jazdy, które pozwolą komuś uzdolnionemu technicznie na stworzenie mapy aktualnego ruchu. Narracyjny mechanizm, który pozwoli zainteresowanym zostać przewoźnikami lub odbiorcami ich usług. (Oraz, oczywiście, stacja w Prokrastynoborze i bezpośrednie połączenie z Nowym Brzegiem).

Piszę o swoich oczekiwaniach wiedząc, że inne uczestniczki i inni uczestnicy dyskusji mają własne. Wiem, że istnieje potrzeba ugryzienia strony finansowej przedsięwzięcia — choćby zamówień na tabor oraz szyny i ich układanie. Wiem, że część chciałaby posiadać możliwość zarządzania ruchem oraz uwzględniać w systemie załadunki, rozładunki, postoje, usterki i naprawy. Są też zapewne inne oczekiwania, których świadomy zupełnie nie jestem.

Gorąco zachęcam do tego, żebyśmy wszyscy, indywidualnie, odpowiedzieli na pytanie, czego oczekujemy od leockich kolei. Gdy zbierzemy listę naszych osobistych oczekiwań, będziemy szukać rozwiązań. Może nawet jakieś uda nam się znaleźć. 😉

@Aleksander, @Anastasia Windsachen, @Apolinary Montserrat, @Franklin Garamond, @Fryderyk Montoin, @Guedes de Lima, @Heinz-Werner Grüner, @Helwetyk Romański, @Ignats ik Ruth, @Jakub Wereszczyński-Bagrat, @Karolina von Lichtenstein, @Kaspar Waksman-Dëter, @Krzysztof Windsor, @Ludwik Tomović, @M2.r, @Maciej Gerwazy Lisewicz, @Orjon Surma, @Oswald Baskerville, @Piotr Romanow, @Ronon Dex, @Rumburak Jokerman, @Samuel Radziwiłł, @Sheldon Anszlus Lovelace, @Sophie, @Zbyszko Gustolúpulo
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek
(—) prokr. Hweltywk Romański, RkORF · LAN
Namiestnik № 2 Palatynatu Leocji
Dyniowy Padawan
LEOCKA PARTIA FASZYSTÓW JĘZYKOWYCH

Nikogo się nie ściga, ale wszystkich się poprawia, bo tak nakazują
wewnętrzna potrzeba, poczucie sprawiedliwości i wyznawany porządek rzeczy.

IGNATS IK RUTH

Nawet podczas realiozy sprawdzam skrzynkę helwetyk​@​gmail.com
Awatar użytkownika
Michał F. Lubomirski-Lisewicz Stempel
Rzeczpospolita Obojga Narodów

Koleje w Leocji

Post autor: Michał F. Lubomirski-Lisewicz »

Mam takie pytanie: czy Leockie Koleje Żelazne będą państwowe czy prywatne?
Czy może będzie to tak, że same drogi żelazne będą państwowe, a przewoźnicy prywatni?
Michał Franciszek Lubomirski-Lisewicz
Stolnik podlaski
Rector Universitatis Cracoviensis
Regimentarz wojsk litewskich
Awatar użytkownika
Helwetyk Romański Stempel
Namiestnik Palatynatu Leocji

Koleje w Leocji

Post autor: Helwetyk Romański »

Michał F. Lubomirski-Lisewicz pisze:
25 lis 2022, 23:26
Mam takie pytanie: czy Leockie Koleje Żelazne będą państwowe czy prywatne? Czy może będzie to tak, że same drogi żelazne będą państwowe, a przewoźnicy prywatni?
Leockie Koleje Żelazne są prywatne. Uważam jednak (prywatnie, nie urzędowo), że tory powinny być państwowe, a przewoźnicy — prywatni, z możliwością ustanowienia państwowego przewoźnika.
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek
(—) prokr. Hweltywk Romański, RkORF · LAN
Namiestnik № 2 Palatynatu Leocji
Dyniowy Padawan
LEOCKA PARTIA FASZYSTÓW JĘZYKOWYCH

Nikogo się nie ściga, ale wszystkich się poprawia, bo tak nakazują
wewnętrzna potrzeba, poczucie sprawiedliwości i wyznawany porządek rzeczy.

IGNATS IK RUTH

Nawet podczas realiozy sprawdzam skrzynkę helwetyk​@​gmail.com
Awatar użytkownika
Michał F. Lubomirski-Lisewicz Stempel
Rzeczpospolita Obojga Narodów

Koleje w Leocji

Post autor: Michał F. Lubomirski-Lisewicz »

Helwetyk Romański pisze:
25 lis 2022, 23:31
Michał F. Lubomirski-Lisewicz pisze:
25 lis 2022, 23:26
Mam takie pytanie: czy Leockie Koleje Żelazne będą państwowe czy prywatne? Czy może będzie to tak, że same drogi żelazne będą państwowe, a przewoźnicy prywatni?
Leockie Koleje Żelazne są prywatne. Uważam jednak (prywatnie, nie urzędowo), że tory powinny być państwowe, a przewoźnicy — prywatni, z możliwością ustanowienia państwowego przewoźnika.
Aha, no rozumiem.

Wobec tego, jak przypuszczam, budowa torów i infrastruktury (wraz ze stacjami/dworcami) będzie leżeć w domenie Palatynatu?
Michał Franciszek Lubomirski-Lisewicz
Stolnik podlaski
Rector Universitatis Cracoviensis
Regimentarz wojsk litewskich
Awatar użytkownika
Anastasia Windsachen Stempel
Generalissima Palatynatu Leocji

Koleje w Leocji

Post autor: Anastasia Windsachen »

Może nie Palatynatu. Raczej prywaciarzy, którzy potoczą je według mapek już gotowych. Palatium moim zdaniem mogłoby za nie zapłacić + chętni właściciele dzierżaw. Brzozopola, jak najbardziej są skłonne zapłacić za zbudowanie torów u siebie i pobliskich odcinkach. Przewoźnicy prywatni, mooooże jeden państwowy (zawsze potrzebny, choćby towarowy dla GPL).
(—) Anastasia Windsachen, Generalissima Leocji
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
No bo co ludzie powiedzom!?

W razie wielkiej potrzeby i zauważalnego braku aktywności - proszę się dobijać na Discorda (ScreamingBlackCat), a z plikami na maila -> anastasiawindsachen@gmail.com
Awatar użytkownika
M2.r Stempel
Obywatel

Koleje w Leocji

Post autor: M2.r »

Gdzie są Brzozopola?
Awatar użytkownika

Koleje w Leocji

Południe Leocji, niedaleko zwężenia wyspy.
Obrazek
Nie wiem czy to jakoś pomaga... Ogólnie w wątku dotyczącym ludności (CHYBA) była rozmowa o takich głównych dzierżawach.
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

W razie wielkiej potrzeby i zauważalnego braku aktywności - proszę się dobijać na Discorda (ScreamingBlackCat), a z plikami na maila -> anastasiawindsachen@gmail.com
Awatar użytkownika
Ignats ik Ruth Stempel
Przewodniczący Senatu Palatynatu Leocji

Koleje w Leocji

Post autor: Ignats ik Ruth »

Helwetyk Romański pisze:
25 lis 2022, 23:02
Gorąco zachęcam do tego, żebyśmy wszyscy, indywidualnie, odpowiedzieli na pytanie, czego oczekujemy od leockich kolei. Gdy zbierzemy listę naszych osobistych oczekiwań, będziemy szukać rozwiązań. Może nawet jakieś uda nam się znaleźć. 😉
Póki co na szybko, bo jestem w zwłoce z lekturą norm — mam potrzeby minimalne, tj. takie właśnie, jak Czcigodny opisał jako swoje. :P
Helwetyk Romański pisze:
25 lis 2022, 23:31
Uważam jednak (prywatnie, nie urzędowo), że tory powinny być państwowe, a przewoźnicy — prywatni, z możliwością ustanowienia państwowego przewoźnika.
Czy zamierzamy stosować tę zasadę na wszystkich rynkach sieciowych?

A na SPFJ-owym marginesie:
Helwetyk Romański pisze:
Drodzy!
Uwagi konserwatywnych oficjalistów, czyli takie jakie podzielam. Ofc, sam się jednocześnie do nich nie stosuję, a i w mikronacjach bym już zupełnie na luzie dopuszczał, w końcu tu mieszka felicitas. Niemniej, wklejam. :D
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek
(—) Ignats Urban ik Ruth
Lᴇᴏᴄᴋᴀ Pᴀʀᴛɪᴀ Fᴀsᴢʏsᴛóᴡ Jᴇ̨ᴢʏᴋᴏᴡʏᴄʜ
Awatar użytkownika
Ignats ik Ruth Stempel
Przewodniczący Senatu Palatynatu Leocji

Koleje w Leocji

Post autor: Ignats ik Ruth »

M2.r pisze:
25 lis 2022, 23:50
Gdzie są Brzozopola?
Przepraszam za post pod postem — najłatwiej znaleźć tutaj: viewtopic.php?p=33171#p33171.
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek
(—) Ignats Urban ik Ruth
Lᴇᴏᴄᴋᴀ Pᴀʀᴛɪᴀ Fᴀsᴢʏsᴛóᴡ Jᴇ̨ᴢʏᴋᴏᴡʏᴄʜ
Awatar użytkownika

Koleje w Leocji

Ignats ik Ruth pisze:
25 lis 2022, 23:59
Helwetyk Romański pisze:
Póki co na szybko, bo jestem w zwłoce z lekturą norm — mam potrzeby minimalne, tj. takie właśnie, jak Czcigodny opisał jako swoje. :P
Tego nie doczytałam. Zostawiam na jutro/dzisiaj. A mam (CHYBA) trochę
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

ODPOWIEDZ

Wróć do „Rynek w Nowym Brzegu”