Liga Piłkarska Palatynatu Leocji - powstanie ligi i sezon 1.

Archiwa ligi narodowej w Xpert Eleven
Awatar użytkownika
Vilarte Stempel
Przybysz

Liga Piłkarska Palatynatu Leocji

Post autor: Vilarte »

Ostatnia wiadomość z poprzedniej strony wątku

hej. Za wiedzą Helwetyka dzisiaj objąłem admina w lidze leockiej. W razie gdyby @Tomasz Ferina wrócił i chciał go objąć z powrotem to nie ma problemu, wziąłem to tylko po to, żeby sprawnie zorganizować nowy sezon.
Przeglądając ostatnie logowania, widzę że poza Tomaszem wszyscy logowali się niedawno, więc mamy 5 pewnych ekip. @Zombiakov wg ustawień wydaje mi się, że można teraz dołączyć, więc w razie problemów daj znać. Byłoby minimum lub jedna ekipa by pauzowała.
Diana Angemont-dowiedz się więcej:
https://micropedia.fandom.com/wiki/Diana_Angemont
Obrazek
Awatar użytkownika
Heinz-Werner Grüner Stempel
Obywatel honorowy

Post autor: Heinz-Werner Grüner »

Nieparzyście jest słabo, więc jakbyście potrzebowali do "pary" to ja wspomogę.
(-) bk. Heinz-Werner Grüner
Oberhaupt Edelweiss
Obrazek
Awatar użytkownika
Prokrustes
Przybysz

Post autor: Prokrustes »

Jest jakiś link do ligi żeby zaaplikować ?
Awatar użytkownika
Prokrustes
Przybysz

Post autor: Prokrustes »

A ok.. dałem radę i utworzyłem drużynę.
Awatar użytkownika
Vilarte Stempel
Przybysz

Ok więc mamy 8 drużyn, w tym Terinę, która najwyżej wystartuje jako "bezpańska" i jeśli Tomasz na trwałe zniknął, to w trakcie sezonu będzie przejęta.
Mecze pozostawię w czwartki, tak jak to było w pierwszym sezonie.
Dodałem @Franklin Garamond z rangą asystenta, wg tego co pisze może on m.in. zatwierdzać imiona zawodników czy zmiany nazw drużyn.

Poczekam jeszcze na ew. dalszych chętnych i wystartuję sezon w poniedziałek, 24 sierpnia. Zamieszczę jeszcze o tym ogłoszenie na samej lidze.
Obrazek
Awatar użytkownika
Vilarte Stempel
Przybysz

Jednocześnie myślę nad odpaleniem osobnego pucharu Leocji, jeśli mamy już "pucharową" liczbę drużyn (8), pytanie czy wszyscy będą chętni. Gdyby tylko część chciała tak zagrać, to zorganizuje się to technicznie w x11 jako mecze towarzyskie, a cała rozpiska i szczegóły byłyby tu na forum
Obrazek
Awatar użytkownika
Franklin Garamond Stempel
Namiestnik Palatynatu Leocji

Post autor: Franklin Garamond »

Puchar jak najbardziej, tak. Dodatkowe mecze przy małej lidze są potrzebne dla rozwoju zawodników.

Całkowicie interesownie sugeruję start ligi od końcówki sierpnia/początku września, bo wcześniej będę na urlopie 🙃 Chyba że się nie da, to najwyżej z dwa spotkania przegapię.
Obrazek Obrazek Obrazek
(—) Franklin Garamond
Namiestnik Palatynatu Leocji
Awatar użytkownika
Vilarte Stempel
Przybysz

Czemu nie. Doświadczenie z turniejów szachowych uczyło mnie, żeby startować jak najszybciej, póki w ludziach nie opadł entuzjazm, że tak powiem :D Ew. plus jest i taki, że będzie więcej czasu na treningi i transfery.

Przekładam więc start o tydzień - na 31 sierpnia. Wrzuciłem też info na forum ligi.

Nie ma na razie potrzeby tworzyć jakiegoś zarządu ligi, jak w SLP, jeśli mamy garść drużyn i jeden poziom, ale wszelkie zaangażowanie w sprawy organizacji mile widziane
Obrazek
Awatar użytkownika
Obywatel honorowy

Jak może już niektórzy zauważyli podjąłem się arcytrudnego zadania wygrzebania z głębin niebytu drużyny FC Terina(swoją drogą jako "nietutejszy" ktoś mi wyjaśni co to "Terina"?).

Football Club Terina wzmocnił się w dniu dzisiejszym siedmioma zawodnikami. Nie są to żadne "krezusy futbolu", ale wyrobnicy, którzy dają szansę na uzyskanie pozytywnego wyniku.
Cel jaki sobie stawiamy to górna połowa tabeli, cel zupełnie nieadekwatny do tego co do tej pory zespół prezentował. Mało tego, wczoraj i dziś drużynę Zielono-Żółtych opuściło (zostało wyrzuconych) aż jedenastu zawodników... Zmiany jeszcze zapenwe będą, ale nie wiem na ile fundusze zespołu na to pozwolą.

Mistrzowie z Angemont, Diana, w najbliższy czwartek przetestują nasze roszady w meczu towarzyskim. Zagramy u nas, zatem zapraszam wszystkich chętnych do obejrzenia początku wyłaniania się "feniksa z popiołów". ;)
Oberhaupt Edelweiss
Obrazek
Awatar użytkownika
Vilarte Stempel
Przybysz

Dzisiejszy sparing:

FC Terina-Diana 0-2

Przypominam że w poniedziałek startujemy z ligą!
Obrazek
Awatar użytkownika
Obywatel honorowy

Dobry mecz, w sensie, że nie było pogromu.
Słaby mecz, w sensie atrakcyjności. :)
Towarzyskie i tak się nie liczą, pokażę Szanownemu Panu w lidzę. :P
Oberhaupt Edelweiss
Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Archiwum LPPL”