Nowa Mapa Mikroświata

Tu dyskutujemy na wszystkie tematy związane z mikronacjami
Awatar użytkownika
Anastasia Windsachen Stempel
Dowódca Gwardii Palatynatu Leocji

Nowa Mapa Mikroświata

Post autor: Anastasia Windsachen »

Ostatnia wiadomość z poprzedniej strony wątku

Obrazek
(—) Anastasia Windsachen, Generalissima Leocji
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
No bo co ludzie powiedzom!?

W razie wielkiej potrzeby i zauważalnego braku aktywności - proszę się dobijać na Discorda (ScreamingBlackCat), a z plikami na maila -> anastasiawindsachen@gmail.com
Awatar użytkownika
Ronon Dex Stempel

Nowa Mapa Mikroświata

Post autor: Ronon Dex »

Trochę z opóźnieniem, ale mapa po tych wszystkich analizach przekazanych map i uzgodnieniach (tych które się udało mi się zrobić):

Obrazek

Skoro Joahim zaktualizawał dane dotyczące państw to można sie pokusić o połączenie tego wszytskiego.
Obrazek
Ronon Dex
Archont Rodecji oraz Gubernator Oceanii Leockiej
Awatar użytkownika
MahoroChan Stempel
Przybysz

Nowa Mapa Mikroświata

Post autor: MahoroChan »

Coś mała ta Wirtuazja i Morenika... Nie podoba mi się to.
(-) Mahoro Andou
Bojowy android organizacji VESPER
Awatar użytkownika
Ronon Dex Stempel

Nowa Mapa Mikroświata

MahoroChan pisze:
06 sty 2023, 8:50
Wymiary zostały ustalone na podstawie map poszczególnych krajów oraz konsultacji... skala całości jest właściwa, podobnie jak proporcje pomiędy poszczeólnymi kontynentami.

Mapa nmiekoniecznie musi być ładna... czy się podobać. Rolą mapy jest oddanie rzeczywistości, nawet jeżeli to rzeczywistość wirtualna.
Obrazek
Ronon Dex
Awatar użytkownika
MahoroChan Stempel
Przybysz

Nowa Mapa Mikroświata

Ronon Dex pisze:
06 sty 2023, 9:54
MahoroChan pisze:
Wymiary zostały ustalone na podstawie map poszczególnych krajów oraz konsultacji... skala całości jest właściwa, podobnie jak proporcje pomiędy poszczeólnymi kontynentami.

Mapa nmiekoniecznie musi być ładna... czy się podobać. Rolą mapy jest oddanie rzeczywistości, nawet jeżeli to rzeczywistość wirtualna.
Nie o to mój v-dziadek walczył. Nie godzi się, aby Baridas był mniejszy od Muratyki.
(-) Mahoro Andou
Awatar użytkownika
Joahim von Ribertrop Stempel
Przybysz

Nowa Mapa Mikroświata

Post autor: Joahim von Ribertrop »

Zmiany w Ligocji wciąż nie zauważone jak widzę, to podpowiem: liczba półwyspów na Orientyce spadła o jeden. Dokładniej to zmieniło się wybrzeże tam na południowym wschodzie.
Awatar użytkownika
Ronon Dex Stempel

Nowa Mapa Mikroświata

Joahim von Ribertrop pisze:
06 sty 2023, 13:54
Zmiany w Ligocji wciąż nie zauważone jak widzę, to podpowiem: liczba półwyspów na Orientyce spadła o jeden. Dokładniej to zmieniło się wybrzeże tam na południowym wschodzie.
Znowu ktoś, coś zatopił? Same kataklizmy ostatnio w Mikroświecie... 🤣🤣🤣

Ale oczywiście masz rację... przeoczyłem to. Ostatnio niespecjalnie miałem czas na "mikro" (niektórzy wiedzą... realowy problem zdrowotny w rodzinie, na szczęście już zmierza ku szczęśliwemu zakończeniu), muszę to poprawić.
MahoroChan pisze:
06 sty 2023, 13:53
Nie o to mój v-dziadek walczył. Nie godzi się, aby Baridas był mniejszy od Muratyki.
Błehehehe... przecież to Wy - czyli gospodarze różnych krajów ustaliliście sobie te wielkości, nanieśliście je sobie na swoje mapy itd. To Wasze ustalenia... Ja tylko zebrałem to do kupy i narysowałem w odpowiedniej skali. Nikomu, niczego nie zmniejszyłem, ani nie zwiekszyłem - zebrałem informacje na jednej mapie stosując "tylko" jednolitą skalę i wielkości uznane przez poszczególne kraje i kontynenty.
Obrazek
Ronon Dex
Awatar użytkownika
MahoroChan Stempel
Przybysz

Nowa Mapa Mikroświata

Ronon Dex pisze:
06 sty 2023, 14:26
Błehehehe... przecież to Wy - czyli gospodarze różnych krajów ustaliliście sobie te wielkości, nanieśliście je sobie na swoje mapy itd. To Wasze ustalenia...
Joke's on you, Tuolelenkka nie ma oficjalnej mapy ani też nikt nas nie pytał :>
(-) Mahoro Andou
Awatar użytkownika
Ronon Dex Stempel

Nowa Mapa Mikroświata

MahoroChan pisze:
06 sty 2023, 14:29
Joke's on you, Tuolelenkka nie ma oficjalnej mapy ani też nikt nas nie pytał :>
Pytał.. nawet zdaje się w tym temacie, tylko odpowiedzi i informacji się nie doczekał.

Ale OK... w takim razie poproszę o właściwe wymiary Tuolelenkki i zostanie to poprawione. Tak jak to miało miejsce w wieloma lądami w miarę przekazywanie informacji o wielkościach lub w mikare przekazywania/odnalezienia map.

W taki sposób to funkcjonuje... Z dziką rozkoszą poprawiam i uaktualniam jak tylko otrzymam informacje.
Joahim von Ribertrop pisze:
06 sty 2023, 13:54
Dokładniej to zmieniło się wybrzeże tam na południowym wschodzie.
Oczywiście poprawione...

Obrazek
Obrazek
Ronon Dex
Awatar użytkownika
Aleksander Novak Stempel
Przybysz

Nowa Mapa Mikroświata

Post autor: Aleksander Novak »

MahoroChan pisze:
A mi się tam podoba.
Aleksander Novak, Westlandczyk, Obywatel Federacji Nordackiej, obecnie tamtejszy Minister Kultury i Nauki
Awatar użytkownika
Aleksander Novak Stempel
Przybysz

Nowa Mapa Mikroświata

Post autor: Aleksander Novak »

MahoroChan pisze:
06 sty 2023, 13:53
Ronon Dex pisze:
06 sty 2023, 9:54
MahoroChan pisze:

Ale za to Sarmacja jest mniejsza od Insulii.
Aleksander Novak, Westlandczyk, Obywatel Federacji Nordackiej, obecnie tamtejszy Minister Kultury i Nauki
ODPOWIEDZ

Wróć do „Rynek w Nowym Brzegu”