Piłkarska reprezentacja Palatynatu Leocji

Tu dyskutujemy na wszystkie tematy związane z mikronacyjnym sportem
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Piotr vel Bocian Stempel
Przybysz

Post autor: Piotr vel Bocian »

Ostatnia wiadomość z poprzedniej strony wątku

Ja dodam, że ja już w obecnym (53.) sezonie po części zaczynam budować skład na jeszcze kolejne mistrzostwa czyli w 58. sezonie :)
Awatar użytkownika
Piotr vel Bocian Stempel
Przybysz

Heinz-Werner Grüner pisze:
01 lut 2023, 21:15
Na dwa sezony przed mundialem kalkulujecie Panie Trenerze? Ja bym sobie podarował. :)
A kiedy należy kalkulować swoje możliwości? W przerwie przed mistrzostwami? ;) To mogą chyba tylko najbogatsi.

Jakby nie patrzeć, to idzie mi lepiej niż Teutonii :D
Awatar użytkownika
Heinz-Werner Grüner Stempel
Obywatel honorowy

Post autor: Heinz-Werner Grüner »

Piotr vel Bocian pisze:
02 lut 2023, 8:35
Heinz-Werner Grüner pisze:
01 lut 2023, 21:15
Na dwa sezony przed mundialem kalkulujecie Panie Trenerze? Ja bym sobie podarował. :)
A kiedy należy kalkulować swoje możliwości? W przerwie przed mistrzostwami? ;) To mogą chyba tylko najbogatsi.

Jakby nie patrzeć, to idzie mi lepiej niż Teutonii :D
Teutonia ma słabego trenera, takiego leniwego.
Podejście doceniam, bo takie planowanie na za dwa sezony, kiedy jest się bezlitośnie obijanym, pomimo potencjału u mnie byłoby deprymujące. :)
(-) bk. Heinz-Werner Grüner
Oberhaupt Edelweiss
Obrazek
Awatar użytkownika
Piotr vel Bocian Stempel
Przybysz

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Niestety szeroko rozumiana realioza spowodowała, że nie było czasu opisywać tego, co wydarzyło się w reprezentacji na zielonej murawie, ale postaram się w skrócie przedstawić losy narodowej drużyny a w przyszłości krótko ale systematycznie wrzucać na bieżąco informacje. Zobaczymy co wyjdzie z planów.

Najpierw ostatnie mecze skończonego już 53. sezonu:

Leocja 0 (0 - 2) 3 Sclavinia
Kolejka 13 w MUP Sezon 54 Div.A
Sezon 53 w Mikroswiatowa Unia Pilkarska
Stadion Narodowy 2023-02-04 19:00

Edelweiss 4 (2 - 0) 2 Leocja
Kolejka 14 w MUP Sezon 54 Div.A
Polana Wolnosci 2023-02-11 19:00

Leocja 1 (1 - 0) 3 Cesarstwo Niemieckie
Kolejka 15 w MUP Sezon 54 Div.A
Stadion Narodowy 2023-02-18 19:00

Hasseland 4 (3 - 0) 0 Leocja
Kolejka 16 w MUP Sezon 54 Div.A
P. Morthensena w Angemont 2023-02-25 19:00

Leocja 0 (0 - 1) 5 Austro-Wegry
Kolejka 17 w MUP Sezon 54 Div.A
Stadion Narodowy 2023-03-04 19:00

Trizondal 3 (2 - 0) 0 Leocja
Kolejka 18 w MUP Sezon 54 Div.A
TrizoArena 2023-03-11 19:00

Ostatecznie, niejako zgodnie z przewidywaniami, reprezentacja Leocji będąc na ostatnim miejscu tabeli spada do Dywizji B.
Obrazek
Awatar użytkownika
Piotr vel Bocian Stempel
Przybysz

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Półmetek 54. sezonu jest dobrym momentem na podsumowanie dotychczasowej gry reprezentacji, a dodatkowo (mam nadzieję) zbliżający się wielkimi krokami v-Mundial będzie motywacją do częstszego zaglądania na forum z bieżącym informacjami.

Leocja 0 (0 - 2) 2 Cesarstwo Niemieckie
Kolejka 1 w MUP Sezon 54 Div.B
Sezon 54 w Mikroswiatowa Unia Pilkarska
Stadion Narodowy 2023-03-25 19:00
Początek sezonu mi nie wyszedł. Możliwe, że drużyna nie była w pełni formy, albo poświęciłem za mało czasu na rozmowy motywacyjne. W każdym razie pomimo wyrównanych statystyk, przeciwnik był skuteczniejszy. Po pierwszym meczu wyciągnąłem odpowiednie wnioski.

Teutonia 0 (0 - 1) 3 Leocja
Kolejka 2 w MUP Sezon 54 Div.B
Srebrny Róg 2023-03-29 19:00
Reprezentacja Teutonii ani razu nie zagroziła naszej bramce, za to piłkarze Leocji ośmiokrotnie próbowali zdobyć gola - udało się to trzy razy. Na wynik wpływ miała kontuzja w pierwszej połowie jednego z napastników przeciwnika, a że ławka rezerwowa rezerwowa świeciła pustkami, to przez godzinę graliśmy z przewagą jednego zawodnika. U nas ze składu na 10 dni wypadł Rudolf Arn.

Baridas 3 (2 - 2) 6 Leocja

Kolejka 3 w MUP Sezon 54 Div.B
Arena Arpedow Almera 2023-04-01 19:00
Baridas mnie mocno zaskoczył swoim bardzo ofensywnym nastawieniem. Równie zaskoczeni byli piłkarze, którzy już w piątej minucie obserwowali jak piłka wpada do naszej bramki. Pierwsza połowa należała do Baridasu, chociaż udało się zakończyć ją remisem 2:2. Po przerwie i zmianach w składzie wzięliśmy się jednak w garść i przejęliśmy inicjatywę na boisku. Lucek Parufka strzelił cztery bramki, a sędzia dla obydwu drużyn podyktował po rzucie karnym, ale tylko my swój wykorzystaliśmy.

Hawiland 2 (2 - 1) 3 Leocja
Kolejka 4 w MUP Sezon 54 Div.B
Hökás Arena 2023-04-05 19:00
Mecz ten pokazuje, że nie liczą się statystyki tylko gole - mimo 62 procentowego udziału w posiadaniu piłki już w 9, minucie przegrywaliśmy 0:2. Na szczęście piłkarze przypomnieli sobie co robią na boisku i wolno zaczęli odrabiać straty. W pierwszej połowie zdobyliśmy pierwszego gola, po godzinie był już remis. Kwadrans przed końcem wygraną wywalczył Zdzisek Wilk, który wpuszczony został na boisko w celu ratowania sytuacji.

Leocja 1 (0 - 0) 0 Bialenia
Kolejka 5 w MUP Sezon 54 Div.B
Stadion Narodowy 2023-04-08 19:00
Kolejny mecz, w którym mieliśmy bardzo duże szczęście. Piłkarze Leocji słabo radzili sobie na boisku i nie potrafili pokonać bramkarza Bialenii. Znowu w połowie meczu wprowadzone zostały zmiany, które miały na celu wzmocnić zespół, ale nawet doświadczeni zawodnicy nie byli skuteczni. Tuż przed końcem regulaminowego czasu gry do własnej bramki piłkę skierował zawodnik Bialenii, ale sędzia nie uznał bramki. Na szczęście w doliczonym czasie gry Wilk zdobył zwycięską bramkę.

Leocja 4 (2 - 0) 0 Skarland
Kolejka 6 w MUP Sezon 54 Div.B
Stadion Narodowy 2023-04-12 19:00
W meczu starły się ze sobą dwa przeciwieństwa. Leocja zagrała ostrożnie ale bardzo ofensywnie, Skarland bardzo defensywnie ale ostro. Sędzia musiał czterokrotnie pokazywać kartkę przeciwnikowi, za to nasz Evandro Almirante został zniesiony z boiska i przez prawie tydzień nie opuszczał szpitalnego łóżka. Mieliśmy bardzo dużą przewagę w grze, ale wpływ na to miała nieobecność trenera Skarlandu. Wszystkie cztery bramki strzelił Lucek Parufka.

Winkulia 0 (0 - 3) 4 Leocja
Kolejka 7 w MUP Sezon 54 Div.B
Stadion Kanugard 2023-04-15 19:00
Mecz przebiegał pod nasze dyktando, bo nie ukrywajmy, że Winkulia jest nieco zaniedbywana przez selekcjonera, przez co zawodnicy nie byli w dobrej formie. Przeważaliśmy w posiadaniu piłki, mieliśmy aż 11 szans na zdobycie gola, ale skończyło się na czterech, którymi po równo podzielili się nasi napastnicy Lucek Parufka i Jumadi Deka. Z boiska zniesiony został Staszek Grynkiewicz, który na 10 dni odsunięty został od aktywności sportowej.

Volkian 0 (0 - 0) 2 Leocja

Kolejka 8 w MUP Sezon 54 Div.B
Stadion Olimpijski w Krasnodar 2023-04-19 19:00
Mimo iż Volkian ani razu nie podszedł pod naszą bramkę, a Leocja miała wyraźną przewagę w posiadaniu piłki, nie potrafiliśmy wykorzystać nadarzających się okazji. Być może dlatego, że w ataku osamotniony został Lucek Parufka, bo chciałem dać szansę gry większej ilości pomocnikom. Pierwszą bramkę udało się zdobyć w 83. minucie, a wynik meczu ustalony został w doliczonym czasie gry.

Leocja 3 (1 - 0) 0 Lumeria
Kolejka 9 w MUP Sezon 54 Div.B
Stadion Narodowy 2023-04-22 19:00
Z Lumerią grałem pierwszy raz, więc trudno było przewidzieć jak będzie przebiegał mecz. Patrząc na siłę zespołu, to nad Leocją przeciwnik miał trzy belki siły przewagi, dlatego wszyscy piłkarze nastawili się na pełne walki spotkanie. Na boisku okazało się, że nie taki diabeł straszny jak go malują i przejmując kontrolę nad środkiem boiska byliśmy w stanie wykorzystać nasze atuty. Po godzinie gry wynik meczu był już ustalony, a my zyskaliśmy kolejne trzy punkty.

W tabeli znajdujemy się na pierwszym miejscu mając 24 punkty. Za nami Cesarstwo Niemieckie i Teutonia, które mają jedynie po dwa punkty straty.

Obrazek

To była łatwiejsza połowa sezonu. Przed nami dziewięć kolejnych spotkań z drużynami, które wiedzą już czego można się po Leocji spodziewać. Będziemy walczyć o każdy punkt, chociaż może być z tym ciężej. Przyjemnie byłoby zostać na szczycie tabeli, ale plan jaki sobie przed sezonem postawiłem do miejsce na podium.

Jeśli chodzi o rozwój zawodników, którzy grają regularnie, to 10 z nich ma dodatni WR, dwóch ma równe zero, a kilku innych na minusie. Skład na nadchodzący v-Mundial powoli się klaruje, ale wielką niewiadomą jest Zdzisek Wilk i Staszek Grynkiewicz - to czy skorzystam z ich pomocy zależeć będzie od raportu zmian.

W międzyczasie z zespołem pożegnał się
2023-04-23 Dariusz Prokop 33 P - niepotrzebny zawodnik, który chciał zakończyć już karierę. Przyspieszyłem jego decyzję, by zrobić miejsce dla kolejnego juniora.
2023-04-19 Luc Smidts 17 P - bardzo dobry wychowanej szkółki, ale niestety u mnie było dla niego miejsca. Przeszedł do innego klubu.
2023-04-12 Szczepan Drej 30 O - nie grał już w ogóle w drużynie, dlatego sprzedałem go za niewielką sumę.
2023-03-14 Czeslaw Lesniak 35 P - zasłużony gracz, który przeszedł na emeryturę po poprzednim sezonie

W międzyczasie do zespołu nikt nie dołączyli:
2023-04-23 Bruno Koudou 19 P - liczyłem na ukryte talenty ale nic z tego. Szukam dla niego od razu nowego klubu.
2023-04-19 Marouane Goegebuer 17 P - całkiem dobry zawodnik z kilkoma cechami specjalnymi. Liczę, że uda się go sprzedać przed końcem sezonu.
2023-03-18 Emile Dombrecht 17 P - dobry zawodnik, który po nadchodzącym v-mundialu stanie się pewnie podstawowym zawodnikiem.
2023-02-17 Stephane Schuesmann 16 P - w ubiegłym sezonie zagrał kilka meczów i początkowo stawiałem na niego, ale ponieważ mam lepszych zawodników, to tego próbuję sprzedać.
2023-02-11 Regilio van Strydonck 17 P - w ogóle nie przydatny. Albo go sprzedam, albo wyrzucę.
Awatar użytkownika
Piotr vel Bocian Stempel
Przybysz

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Za nami 54. sezon MUP. W zespole nie jest źle, bo zajęliśmy drugą pozycję, co jest dobrym wynikiem, chociaż oczywiście patrząc wstecz szkoda teraz straconych punktów :)

Lumeria 1 (1 - 1) 3 Leocja
Kolejka 10 w MUP Sezon 54 Div.B
Estadio Fiesta Pieruchy 2023-04-26 19:00
Drugi mecz z Lumerią i druga wygrana. Mieliśmy przewagę w posiadaniu piłki oraz w konstruowaniu groźnych akcji. Wynik ustalony został w ciągu godziny gry, później na boisko wbiegli zmiennicy i efektywność nieco spadła, ale najważniejszy jest komplet punktów.

Leocja 0 (0 - 0) 0 Volkian
Kolejka 11 w MUP Sezon 54 Div.B
Stadion Narodowy 2023-04-29 19:00
Posiadaliśmy dłużej piłkę, aż sześciokrotnie atakowaliśmy bramkę Volkianu i ani razu nie pozwoliliśmy przeciwnikowi oddać celnego strzału. Mimo wszystko z jakiegoś powodu nie potrafiliśmy zdobyć ani jednego upragnionego gola. Z obecnego punktu widzenia straciliśmy dwa cenne punkty.

Leocja 5 (3 - 0) 0 Winkulia
Kolejka 12 w MUP Sezon 54 Div.B
Stadion Narodowy 2023-05-03 19:00
To był najlepszy mecz naszej reprezentacji i odnotowaliśmy największą liczbę szans na bramkę (13). Pięć goli, w tym trzy strzelone przez Parufkę, były w pełni zasłużone. Piłkarze byli podbudowani, a kibice zadowoleni.

Skarland 0 (0 - 2) 3 Leocja
Kolejka 13 w MUP Sezon 54 Div.B
Estadio Nacional 2023-05-06 19:00
Mecz pełen niespodzianek. W pierwszej połowie strzeliliśmy dwie bramki, więc w przerwie można było dokonać zmian, aby nabić WR. Niestety po 10 minutach gry pomocnik Thijs został zniesiony z boiska a na jego miejsce wszedł obrońca, a Skarland stracił bramkarza. Mimo to 2/3 posiadania piłki należało do nas i wykorzystaliśmy trzy z siedmiu szans na bramkę.

Bialenia 2 (1 - 1) 2 Leocja
Kolejka 14 w MUP Sezon 54 Div.B
Stadion w Wolnogradzie 2023-05-10 19:00
Znowu zespół ogarnęła jakaś niemoc - mieliśmy wyraźną przewagę w posiadaniu piłki (62%) i trzy razy więcej szans na bramkę (9 do 3), a mimo to musieliśmy gonić wynik i ledwie zremisowaliśmy. Kolejne cenne punkty uciekły nam w pozornie łatwym starciu.

Leocja 3 (1 - 0) 0 Hawiland
Kolejka 15 w MUP Sezon 54 Div.B
Stadion Narodowy 2023-05-13 19:00
Poprzednim razem zwycięską bramkę strzeliliśmy w ostatnich minutach meczu, tym razem nie było już problemów. Defensywnie nastawiony Hawiland patrzył się tylko, gdy my podawaliśmy sobie futbolówkę. Posiadanie piłki 64-36, szanse 5-0, bramki i punkty 3-0.

Leocja 3 (2 - 0) 0 Baridas
Kolejka 16 w MUP Sezon 54 Div.B
Stadion Narodowy 2023-05-17 19:00
W pierwszym meczu padło aż dziewięć goli. Niestety w rewanżowym spotkaniu kibice musieli zadowolić się trzema, ale za to wszystkie strzelone przez leocką drużynę. Mecz raczej wyrównany, ale punkty zasłużenie trafiły na nasze konto. Po tym spotkaniu zostałem kolejny raz wybrany na menagera kolejki.

Leocja 0 (0 - 0) 2 Teutonia
Kolejka 17 w MUP Sezon 54 Div.B
Stadion Narodowy 2023-05-20 19:00
Tutaj sytuacja odwrotna - w pierwszym meczu wygraliśmy trzema golami, teraz przygotowana reprezentacja Teutonii nie dała nam ani punktu, mimo iż w posiadaniu piłki i szans na gola było raczej wyrównanie. W tym właśnie momencie Teutonia odskoczyła nam na trzy punkty, których nie udało nam się odrobić.

Cesarstwo Niemieckie 1 (0 - 2) 3 Leocja
Kolejka 18 w MUP Sezon 54 Div.B
Berlin Olympiastadion 2023-05-24 19:00
Ostatni mecz w sezonie. Na pierwsze miejsce nie mieliśmy już większych szans, w dodatku Cesarstwo Niemieckie chciało nas zepchnąć na trzecią lokatę. Piłkarze się skoncentrowali i odpłacili się z poprzedni przegrany mecz. Ostatnie punkty trafiły na konto a ja znowu do gablotki jako menager kolejki.

W tabeli zakończyliśmy rozgrywki na 2. miejscu, zaledwie trzy punkty za Teutonią. Szkoda porażki z tą reprezentacją oraz bez sensu straconych punktów w remisach z drużynami które były do ogrania.

Obrazek

Druga część sezonu była o wiele trudniejsza i (prawie) żadnego meczu nie można było określić jako łatwego. Tym bardziej cieszy informacja, że w Dywizji B Leocja strzeliła najwięcej bramek - było ich 48 (dla porównania w Dywizji A najwięcej bramek strzeliła Sclavinia - 31).

Królem Strzelców został Lucek Parufka - aż 21 pokonywał bramkarza przeciwników. Zdobył on 26 punktów czyli najwięcej ze wszystkich piłkarzy.

Ryszard Rodzewicz zaliczył w lidze najwięcej asyst - 12. Dzięki temu z 17 punktami znalazł się na drugiej pozycji rankingu punktowej.

W dwudziestce najczęściej wybieranych zawodników do Jedenastki Kolejki znalazło się aż sześciu leockich zawodników. Najczęściej trafiali tam Esteban Villareal - 14 (2. miejsce w zestawieniu) oraz Ryszard Rodzewicz i Zygmunt Baran po 13 (4. lokata).

Raport zmian przyniósł nam 13 wzrostów, z czego 10 zawodników otrzymało dodatkową cegłę, a bramkarz Muslih - dwie. Niewiele grający Zdzisek Wilk stracił jedną cegłę, przez co stwierdził, że nie nadaje się już do gry i po nadchodzącym sezonie wycofuje się na emeryturę.

Jeśli chodzi o nadchodzący v-Mistrzostwa to jesteśmy na dobrej pozycji startowej, ale absolutnie nie oznacza to, że jesteśmy wśród faworytów. Tradycyjnie planem minimum jest wyjście z grupy i pod ten cel ustawiać będę kolejne treningi zawodników. Oby wszystko poszło jak należy.

W międzyczasie z zespołem pożegnał się
2023-05-11 Marouane Goegebuer 17 P - udało się sprzedać piłkarza, który u nas nie zrobiłby kariery.

2023-04-30 makary Osoliński 21 O - nie było dla tego zawodnika miejsca w pierwszym składzie, a nam pieniądze był bardzo potrzebne.

W międzyczasie do zespołu nikt nie dołączył:
Awatar użytkownika
Franklin Garamond Stempel
Namiestnik Palatynatu Leocji

Post autor: Franklin Garamond »

Pięknie! A do tego dwa klocki u bramkarza, najsu!
Obrazek Obrazek Obrazek
(—) Franklin Garamond
Awatar użytkownika
Piotr vel Bocian Stempel
Przybysz

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Już jutro pierwsze spotkanie w v-Mistrzostwach w ramach 55. sezonu MUP.

TUTAJ znajduje się informacja na jakich stadionach rozgrywać będziemy swoje mecze.

W grupie trafiliśmy na Hawiland, Sclavinię, Teutonię oraz Volkian.

Statystycznie pod kątem siły znajdujemy się na środku zestawienia i nie ma co owijać w bawełnę, bo liderem nie jesteśmy. Bezsprzecznie Sclavinia jest faworytem do wygrania grupy, ale na 20 spotkań pomiędzy drużynami udało się nam wygrać sześciokrotnie, więc może i teraz dopisze nam szczęście i uda się wyrwać w walce chociażby punkt. Celuję jednak w wyjście z grupy z drugiego miejsca, o które będzie zażarta walka m.in. z reprezentacją Teutonii. Pozostałe zespoły są do ogrania, ale oczywiście nie będzie to proste jak w zwykłej lidze.

Zaczynamy zmagania od spotkania z Volkianem. Póki co statystyki są po naszej stronie, bo jeszcze w historii nie przegraliśmy z nimi meczu, ale ostatni wymęczony remis w lidze pokazuje, że przeciwnik rośnie w siłę i nie jest już tak łatwo zdobyć punkty jak dotychczas. Nie można takich meczów odpuszczać, bo to właśnie na nich stracić można punkty, które miało się już w "kieszeni".

W zespole nastawienie jest pozytywne. Do drużyny doszedł m.in. Des Branston, który z racji swoich umiejętności miał być wzmocnieniem linii pomocy w przypadkach kryzysowych. Niestety początek w drużynie ma ciężki, bo nie został on mile przyjęty przez piłkarzy, którzy obawiają się o swoją dotychczasową pozycję. Może nie będzie trzeba korzystać z jego pomocy, ale dobrze jest go mieć w zanadrzu. Zdzisek Wilk, który zapowiedział przejście na emeryturę, również będzie zapleczem dla podstawowych graczy. Zagrał dotychczas w 91 meczach i zdobył 34 bramki, więc może będzie miał szansę zaokrąglić ten wynik.

Niestety żaden z (wielu) piłkarzy nie został sprzedany. Mamy jeszcze dobę na znalezienie kupca, ale wiadomo, że z tym jest trudno. W dodatku muszę pamiętać, aby wycofać piłkarzy z rynku transferowego przed rozpoczęciem się pierwszego meczu. Niestety przez to mamy tradycyjnie ograniczony budżet, bo trzymam się swojej zasady, że piłkarzy powinni być w dobrej formie na mecz. Muszę chyba w końcu zmienić nastawienie.

W międzyczasie z zespołem pożegnał się:
2023-06-06 Regilio van Strydonck 19l. P - piłkarz poniżej przeciętnej. Zamiast trenować to chodził i narzekał jaki to on jest zmęczony. Został wyrzucony z klubu, bo wprowadzał złą atmosferę.

2023-06-04 Elvis Leyland 20l. P - jak wyżej. Piłkarz niepotrzebny więc wyrzucony.

W międzyczasie do zespołu dołączył:
2013-06-11 Renaud Venkel 17 l. P - wychowanej szkółki piłkarskiej, ale raczej nie uważał na zajęciach. Nie widzę go zupełnie w zespole.

2013-06-10 Des Branston 36 l. P - zakupiony za grosze, stanowić ma zaplecze w przypadku kontuzji podstawowych zawodników.

Nie wiem na ile wystarczy realnego czasu, ale postaram się przedstawiać chociaż krótkie informacje po meczach.
Awatar użytkownika
Franklin Garamond Stempel

Post autor: Franklin Garamond »

No to trzymamy kciuki!

Obrazek

PS.
Piotr vel Bocian pisze:
13 cze 2023, 15:32
Został wyrzucony z klubu, bo wprowadzał złą atmosferę.
Patrzysz na te wskaźniki współpracy z drużyną? Czy to tylko taka figura retoryczna?
I druga sprawa - nie lepiej byłoby spróbować ich opchnąć, nawet za grosze? Czy okno transferowe jest już zamrożone?
Obrazek Obrazek Obrazek
(—) Franklin Garamond
Awatar użytkownika
Piotr vel Bocian Stempel
Przybysz

Franklin Garamond pisze:
13 cze 2023, 23:16
Piotr vel Bocian pisze:
13 cze 2023, 15:32
Został wyrzucony z klubu, bo wprowadzał złą atmosferę.
Patrzysz na te wskaźniki współpracy z drużyną? Czy to tylko taka figura retoryczna?
I druga sprawa - nie lepiej byłoby spróbować ich opchnąć, nawet za grosze? Czy okno transferowe jest już zamrożone?
Tak, to tylko epifora. Natomiast przy okazji powiem, że wszyscy zawodnicy grający do tej pory w zespole mają przydatność "doskonałą" - wydaje mi się, że zgrany zespół lepiej gra.

Okno transferowe jest otwarte do pierwszego gwizdka, jednak w tym przypadku nie było sensu sprzedaży zawodników. No bo kto by kupił 19-latka z dwoma cegłami czy 20-latka z trzema? Poza tym równocześnie na listę transferową można wysłać tylko pięciu graczy, a chciałbym wielu więcej;)
Awatar użytkownika
Piotr vel Bocian Stempel
Przybysz

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Za nami pierwsza kolejka v-Mistrzostw. Poniżej przedstawiam kilka słów o meczu

Volkian 0 (0 - 1) 2 Leocja
Kolejka 1 w Group A
Sezon 55 w Mikroswiatowa Unia Piłkarska
2023-06-14 19:00
Posiadanie piłki: 42-58 (45-55)
Szanse: 3-4 (1-2)

Do meczu wyszliśmy w formacji 4-4-2, co przeciwnik z łatwością przewidział. Volkian natomiast rozpoczęło od 4-3-3, gdzie trzech napastników miało mocniej atakować naszą obronę. Mecz zgodnie z przewidywaniami był bardzo wyrównany. W pierwszej połowie mieliśmy widoczną, ale nie porażającą przewagę w posiadaniu piłki, w drugiej różnica jeszcze nieco się powiększyła. W organizowaniu akcji bramkowych również było podobnie - Leocja miała tylko o jeden groźny strzał więcej. Za to bramki strzelaliśmy tylko my. W 25. minucie szarżujący Lucek Parufka ściągnął na siebie uwagę obrońców i w ostatniej chwili podał do wbiegającego Rudolfa Arna, który z bliskiej odległości pokonał bramkarza. Identyczną akcję powtórzyliśmy w 60. minucie, ale tym razem Parufka podał do Micaha Langebrunnera, który podwyższył na 2:0. Po tej akcji nastąpiły w zespole zmiany: zszedł Rudolf Arn oraz Maksim Zaikov, a zamiast nich weszli Emile Dombrecht i Evandro Almirante. Wynik do końca nie uległ zmianie, więc na konto wpadły pierwsze punkty.

Do Jedenastki Kolejki trafiło w sumie sześciu naszych piłkarzy. Bramkarz Yasseen Muslih, obrońcy Zygmunt Baran i Esteban Villareal, pomocnicy Micah Langebrunner i Ryszard Rodzewicz oraz napastnik Lucek Parufka. Zostałem też wyróżniony tytułem menadżera kolejki.

W grupie znajdujemy się w chwili obecnej na pierwszym miejscu. Oprócz naszej wygranej złożyła się na to przymusowa pauza reprezentacji Sclavinii oraz nieco zaspany start Teutonii, która tylko zremisowała bezbramkowo z drużyną Hawilandu.

W międzyczasie z zespołem nikt się nie pożegnał

W międzyczasie do zespołu dołączył:
2023-06-14 Vincenzo Braecke 19 l. P
ODPOWIEDZ

Wróć do „Sport w Leocji”