Leocki Związek Sportowy - planowane prace

Tu dyskutujemy na wszystkie tematy związane z mikronacyjnym sportem
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Oswald Baskerville Stempel
Kurator Palatynatu Leocji

Post autor: Oswald Baskerville »

Ostatnia wiadomość z poprzedniej strony wątku

Heinz-Werner Grüner pisze:
25 lip 2023, 21:48
Oswald Baskerville pisze:
25 lip 2023, 21:27
Lycos? :D Jeśli nie, to chętnie się dowiem, jaką gra ma taki fajny zestaw. A znając Herr Grünera, to gra przetestowana i zajebista :)
Nie, ale grywalność jest świetna. Wymaga jednak stałego rozwoju zawodników i to mnie się właśnie w niej najbardziej podoba.
Konkurencji jest zdecydowanie więcej, ale te są jako "pierwsze do rozwoju".
Niepokoi mnie to "wymaga stałego rozwoju". To w sumie fajne, może weszłoby do mikroświata na stałe, ale wiadomo jak to jest z tym stałym rozwojem - może być kłopot z utrzymaniem odpowiednio dużej grupy, by zabawa miała sens. Ale spróbujmy, pewnie, byłoby super, gdyby się przyjęło :)

Ignats ik Ruth pisze:
25 lip 2023, 22:49
25 lip 2023, 17:32
Wielkim ułatwieniem dla uczestników byłaby możliwość wgrywania swoich wyników (skrinszotow) wewnątrz tej strony, bez konieczności wysyłania do organizatorów (może to wodotrysk i może Kustosz wystarczy, ale warto rozważyć).
Ja uważam, ze to przesada. Własna strona dla Igrzysk — tak, ale jednak coś miejmy ztego też na forum. Niech ludzie mogą na te wyniki spoglądać, reagować, komentować.
W sumie racja. Jakoś w mojej wyobraźni wszystko było OK, ale no, chyba będzie lepiej, jeśli postawimy na wątki forumowe dla danych konkurencji, do nich wrzucane skriny z próbami (czy np. wyniki meczów, w przypadku snookera itp.), a na koniec, po upłynięciu ustalonego terminu, organizatorzy podsumują.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

To tak, mamy dwa duże zagadnienia:

Dyscypliny na igrzyskach:
1. Summer Challenge:
- łucznictwo
- jeździectwo (skoki przez przeszkody)
- kajakarstwo górskie
- kolarstwo torowe
2. snooker
3. haxball
4. szachy
5. RMAW
6. symulator lekkoatletyczny Herr Grünera*
7. XpertEleven*

*Mam wątpliwości w kwestiach organizacyjnych (wymagania czasowe, byłyby to eventy rozciągnięte w czasie, nowy symulator wymaga otrzaskania się)

Kwestie organizacyjne:
1. Utworzenie półformalnego Mikronacyjnego Komitegu Igrzysk
2. Jedna platforma dla igrzysk:
- oprawa graficzna, opisy dyscyplin, logo, znicz, maskotki, linki do działu igrzysk na forum organizatora (agregacja), klasyfikacje medalowe (krajowe i indywidualne), medale, etc.
- wszystkie dyscypliny grywalne w przeglądarce (wewnątrz strony igrzysk lub chociaż linkowane na stronie igrzysk z jakąś prostą instrukcją)
- stała zakładka dla MKI (krótka historia, przedstawiciele, dane kontaktowe, takie tam)
3. okres otwartego zgłaszania dyscyplin (organizatorzy ogłaszają tygodniowy czy dwutygodniowy okres, w którym wszyscy mikronauci mogą proponować gierki, a organizatorzy przetestują i zatwierdzą)
4. Szeroka promocja
5. Ceremonia otwarcia, ceremonia zamknięcia (warto?)

Powyższe listy nie są zamknięte, zachęcam do edytowania/poszerzanie wedle uznania :)
(—) Oswald Baskerville, Kurator Palatynatu Leocji
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
Ignats ik Ruth Stempel
Przewodniczący Senatu Palatynatu Leocji

Post autor: Ignats ik Ruth »

Ja bym wolał Towarzystwo Chleba i Igrzysk.
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek
(—) Ignats Urban ik Ruth
Lᴇᴏᴄᴋᴀ Pᴀʀᴛɪᴀ Fᴀsᴢʏsᴛóᴡ Jᴇ̨ᴢʏᴋᴏᴡʏᴄʜ
Awatar użytkownika
Piotr vel Bocian Stempel
Przybysz

Post autor: Piotr vel Bocian »

Muszę zapoznać się dokładnie ze wszystkimi wypowiedziami, ale teraz tak na szybko: jestem za.
Jedynym warunkiem mojego uczestnictwa w tego typie imprezie jest możliwość gry z telefonu.
Ale oczywiście ze mną czy nie, jestem za :)
Awatar użytkownika
Piotr vel Bocian Stempel
Przybysz

Post autor: Piotr vel Bocian »

26 lip 2023, 10:53

Dyscypliny na igrzyskach:
1. Summer Challenge:
- łucznictwo
- jeździectwo (skoki przez przeszkody)
- kajakarstwo górskie
- kolarstwo torowe
2. snooker
3. haxball
4. szachy
5. RMAW
6. symulator lekkoatletyczny Herr Grünera*
7. XpertEleven*

*Mam wątpliwości w kwestiach organizacyjnych (wymagania czasowe, byłyby to eventy rozciągnięte w czasie, nowy symulator wymaga otrzaskania się)
Skąd się wziął tutaj XpertEleven? Na czym miałaby polegać rywalizacja w tej grze - na dotychczasowych reprezentacjach państw w ramach MUP czy stworzeniu nowej ligi?
Awatar użytkownika

@Piotr vel Bocian jeśli telefon jest warunkiem, to coś wykombinujemy, żeby chociaż kilka dyscyplin dało się tak obsłużyć :)

Co do x11, to jest to pomysł Herr Grunera, ale zgaduję, że chodzi o wykorzystanie ligi MUP.
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
Alfred Fabian von Tehen-Dżek Stempel
Przybysz

Post autor: Alfred Fabian von Tehen-Dżek »

Zaprogramować można tak naprawdę wszystko. Rozbija się to o ilość potrzebnego czasu, zależnego od stopnia skomplikowania oraz chęci. Jak zarzucicie konkretnym pomysłem, z konkretnym "rozwiązaniem", to ja jestem otwarty na realizację, ale... No nie na tegoroczne igrzyska, jeśli by do nich doszło :D
Awatar użytkownika

Alfred Fabian von Tehen-Dżek pisze:
26 lip 2023, 15:30
Zaprogramować można tak naprawdę wszystko. Rozbija się to o ilość potrzebnego czasu, zależnego od stopnia skomplikowania oraz chęci. Jak zarzucicie konkretnym pomysłem, z konkretnym "rozwiązaniem", to ja jestem otwarty na realizację, ale... No nie na tegoroczne igrzyska, jeśli by do nich doszło :D
Nie no, gierek żadnych od podstaw nie będziemy robić :D Ale bardzo przyda się pomoc przy ogarnięciu tego, żeby jakieś stare gry DOSowe zapakować na stronę z użyciem DOSboxa :)
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
Franklin Garamond Stempel
Namiestnik Palatynatu Leocji

Post autor: Franklin Garamond »

No jakby do js-dosa czy innego takiego dorobić logowanko na stempel i zbieranie wyniczków...
Obrazek Obrazek Obrazek
(—) Franklin Garamond
Awatar użytkownika
Helwetyk Romański Stempel

Post autor: Helwetyk Romański »

Helwetyk Romański pisze:
25 lip 2023, 22:09
(I już nie spamuję w tym wątku).
Kłamałem. Idea MKOl jest świetna, ale za ciosem, postuluję, powołajmy wreszcie organizację o szeroko rozumianym kulturalnym charakterze. Dowiadywanie się po fakcie o świetnych inicjatywach typu konkurs filmowy @Fatima Popow-Chojnacka jest odrobinę frustrujące.
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek
(—) prokr. Hweltywk Romański, RkORF · LAN
Namiestnik № 2 Palatynatu Leocji
Dyniowy Padawan
LEOCKA PARTIA FASZYSTÓW JĘZYKOWYCH

Nikogo się nie ściga, ale wszystkich się poprawia, bo tak nakazują
wewnętrzna potrzeba, poczucie sprawiedliwości i wyznawany porządek rzeczy.

IGNATS IK RUTH

Nawet podczas realiozy sprawdzam skrzynkę helwetyk​@​gmail.com
Awatar użytkownika
Ignats ik Ruth Stempel
Przewodniczący Senatu Palatynatu Leocji

Post autor: Ignats ik Ruth »

Helwetyk Romański pisze:
26 lip 2023, 17:47
Dowiadywanie się po fakcie o świetnych inicjatywach typu konkurs filmowy @Fatima Popow-Chojnacka jest odrobinę frustrujące.
This.
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek
(—) Ignats Urban ik Ruth
Lᴇᴏᴄᴋᴀ Pᴀʀᴛɪᴀ Fᴀsᴢʏsᴛóᴡ Jᴇ̨ᴢʏᴋᴏᴡʏᴄʜ
Awatar użytkownika

Helwetyk Romański pisze:
26 lip 2023, 17:47
Helwetyk Romański pisze:
25 lip 2023, 22:09
(I już nie spamuję w tym wątku).
Kłamałem. Idea MKOl jest świetna, ale za ciosem, postuluję, powołajmy wreszcie organizację o szeroko rozumianym kulturalnym charakterze. Dowiadywanie się po fakcie o świetnych inicjatywach typu konkurs filmowy @Fatima Popow-Chojnacka jest odrobinę frustrujące.
Zachęcam do odpalenia nowego tematu ;)

BTW - przywołując ten temat nieuchronnie wskrzeszasz treść słynnej spalonej notatki.
ObrazekObrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Sport w Leocji”