Niepokoi mnie to "wymaga stałego rozwoju". To w sumie fajne, może weszłoby do mikroświata na stałe, ale wiadomo jak to jest z tym stałym rozwojem - może być kłopot z utrzymaniem odpowiednio dużej grupy, by zabawa miała sens. Ale spróbujmy, pewnie, byłoby super, gdyby się przyjęło :)Heinz-Werner Grüner pisze: ↑25 lip 2023, 21:48Nie, ale grywalność jest świetna. Wymaga jednak stałego rozwoju zawodników i to mnie się właśnie w niej najbardziej podoba.Oswald Baskerville pisze: ↑25 lip 2023, 21:27Lycos? :D Jeśli nie, to chętnie się dowiem, jaką gra ma taki fajny zestaw. A znając Herr Grünera, to gra przetestowana i zajebista :)
Konkurencji jest zdecydowanie więcej, ale te są jako "pierwsze do rozwoju".
W sumie racja. Jakoś w mojej wyobraźni wszystko było OK, ale no, chyba będzie lepiej, jeśli postawimy na wątki forumowe dla danych konkurencji, do nich wrzucane skriny z próbami (czy np. wyniki meczów, w przypadku snookera itp.), a na koniec, po upłynięciu ustalonego terminu, organizatorzy podsumują.Ignats ik Ruth pisze: ↑25 lip 2023, 22:49Ja uważam, ze to przesada. Własna strona dla Igrzysk — tak, ale jednak coś miejmy ztego też na forum. Niech ludzie mogą na te wyniki spoglądać, reagować, komentować.Oswald Baskerville pisze: ↑25 lip 2023, 17:32Wielkim ułatwieniem dla uczestników byłaby możliwość wgrywania swoich wyników (skrinszotow) wewnątrz tej strony, bez konieczności wysyłania do organizatorów (może to wodotrysk i może Kustosz wystarczy, ale warto rozważyć).
To tak, mamy dwa duże zagadnienia:
Dyscypliny na igrzyskach:
1. Summer Challenge:
- łucznictwo
- jeździectwo (skoki przez przeszkody)
- kajakarstwo górskie
- kolarstwo torowe
2. snooker
3. haxball
4. szachy
5. RMAW
6. symulator lekkoatletyczny Herr Grünera*
7. XpertEleven*
*Mam wątpliwości w kwestiach organizacyjnych (wymagania czasowe, byłyby to eventy rozciągnięte w czasie, nowy symulator wymaga otrzaskania się)
Kwestie organizacyjne:
1. Utworzenie półformalnego Mikronacyjnego Komitegu Igrzysk
2. Jedna platforma dla igrzysk:
- oprawa graficzna, opisy dyscyplin, logo, znicz, maskotki, linki do działu igrzysk na forum organizatora (agregacja), klasyfikacje medalowe (krajowe i indywidualne), medale, etc.
- wszystkie dyscypliny grywalne w przeglądarce (wewnątrz strony igrzysk lub chociaż linkowane na stronie igrzysk z jakąś prostą instrukcją)
- stała zakładka dla MKI (krótka historia, przedstawiciele, dane kontaktowe, takie tam)
3. okres otwartego zgłaszania dyscyplin (organizatorzy ogłaszają tygodniowy czy dwutygodniowy okres, w którym wszyscy mikronauci mogą proponować gierki, a organizatorzy przetestują i zatwierdzą)
4. Szeroka promocja
5. Ceremonia otwarcia, ceremonia zamknięcia (warto?)
Powyższe listy nie są zamknięte, zachęcam do edytowania/poszerzanie wedle uznania :)