No i ubiegłeś mnie z odpowiedzią na moją czekającą na sformułowanie propozycję, żebyś przyjechał nieco później, zważywszy na doskonałe skomunikowanie obu miast. U mnie to będzie normalny dzień pracy, więc jakkolwiek, oczywiście, będę się starał zakończyć go jak najwcześniej, mam gorący okres i zwyczajnie mogę nie zdążyć stawić się na dworcu już o 14.15. W razie czego zatem w Twoje ręce przekazuję zaprowiantowanie @Oswald Baskerville, ale dołożę starań, żeby to była wspólna wycieczka do Owada.Ronon Dex pisze: ↑02 sie 2023, 10:56Jak coś to mogę Cię wesprzeć... będę chyba najwcześniej (nie chcę pakować się podmiejski pociąg w godzinach szczytu... najwyżej pójdę gdzieś na michę i zaczekam na organizatora), to bez problemu mogę pomóc w Twoich "zadaniach", jakby co.Helwetyk Romański pisze: ↑01 sie 2023, 2:28…ale tu się nie deklaruję w sposób wiążący. Z jednej strony, będę kursował między dworcem a ośrodkiem, z drugiej będę też ogarniał sprawy organizacyjne przy wsparciu lumowozu. Bądźmy na łączach.
Zjazd Mikronautów - Toruń 2023
- Helwetyk Romański • Stempel
- Namiestnik Palatynatu Leocji
(—) prokr. Hweltywk Romański, RkORF · LAN
Namiestnik № 2 Palatynatu Leocji
Dyniowy Padawan
LEOCKA PARTIA FASZYSTÓW JĘZYKOWYCH
Dyniowy Padawan
Nikogo się nie ściga, ale wszystkich się poprawia, bo tak nakazują
wewnętrzna potrzeba, poczucie sprawiedliwości i wyznawany porządek rzeczy.
IGNATS IK RUTH
IGNATS IK RUTH
Nawet podczas realiozy sprawdzam skrzynkę helwetyk@gmail.com
A po co masz się stawiać? Chyba nie sądzisz, że się zgubię w "Twojej wsi"... 😉Helwetyk Romański pisze: ↑02 sie 2023, 11:07U mnie to będzie normalny dzień pracy, więc jakkolwiek, oczywiście, będę się starał zakończyć go jak najwcześniej, mam gorący okres i zwyczajnie mogę nie zdążyć stawić się na dworcu już o 14.15.
W razie czego kontakt telefoniczny mamy.
Zaczekam spokojnie na miejscu, jak tylko się rozlokuje to mogę załatwić wycieczkę do "Stonki" czy gdzieś tam.
@Oswald Baskerville - prześlij mi na wszelki wypadek numer telefonu via PW. Jakiś mam, ale nie wiem czy to na pewno aktualne.Helwetyk Romański pisze: ↑02 sie 2023, 11:07W razie czego zatem w Twoje ręce przekazuję zaprowiantowanie @Oswald Baskerville, ale dołożę starań, żeby to była wspólna wycieczka do Owada.
- Oswald Baskerville • Stempel
- Kurator Palatynatu Leocji
@Ronon Dex numer się nie zmienił :) tylko ze ja późno będę, po 20.
(—) Oswald Baskerville, Kurator Palatynatu Leocji

- Helwetyk Romański • Stempel
Mieszkasz gdzie mieszkasz. Jako człowiek nieprzyzwyczajony do piękna możesz doznać szoku i stracić orientację. 😜Ronon Dex pisze: ↑02 sie 2023, 12:20A po co masz się stawiać? Chyba nie sądzisz, że się zgubię w "Twojej wsi"... 😉Helwetyk Romański pisze: ↑02 sie 2023, 11:07U mnie to będzie normalny dzień pracy, więc jakkolwiek, oczywiście, będę się starał zakończyć go jak najwcześniej, mam gorący okres i zwyczajnie mogę nie zdążyć stawić się na dworcu już o 14.15.
(—) prokr. Hweltywk Romański, RkORF · LAN
Dyniowy Padawan
Dyniowy Padawan
Nikogo się nie ściga, ale wszystkich się poprawia, bo tak nakazują
IGNATS IK RUTH
IGNATS IK RUTH
Nawet podczas realiozy sprawdzam skrzynkę helwetyk@gmail.com
No to napisz mi na PW zapotrzebowanie na zaopatrzenie i możesz uznać sprawę za załatwioną.Oswald Baskerville pisze: ↑02 sie 2023, 12:32@Ronon Dex numer się nie zmienił :) tylko ze ja późno będę, po 20.
Całe szczęście, że choć jestem dinozaurem (mój pierwszy telefon "mobilny" mógł służyć za narzędzie zbrodni i miał wysuwaną antenkę niczym stare radio... a w czasach młodości to komputery widywałem na "hamerykanskich" filmach i to zwykle Sci-Fi) to jakoś radzę sobie z techniką. Jak mnie piękno "krzyżakowa" oślepi (choć mam zamiar jeszcze wtedy być trzeźwym... a więc mało prawdopodobne) to zawsze mogę sięgnąć do pomocy technicznej i trafić gdzie chcę...Helwetyk Romański pisze: ↑02 sie 2023, 13:23Jako człowiek nieprzyzwyczajony do piękna możesz doznać szoku i stracić orientację. 😜
- Heinz-Werner Grüner • Stempel
- Obywatel honorowy
To ja proponuje, że jak się zjawię, a będę "nader" wcześnie to ogarnę z Orjonem jakąś kratownicę (Ronon pewnie wspomoże) dla @Oswald Baskerville i całej rzeszy piwnej.
Nic obiecywać nie mogę, ale postaram się. Mark my words. ;)
Nic obiecywać nie mogę, ale postaram się. Mark my words. ;)
- Franklin Garamond • Stempel
- Orjon Surma • Stempel
- Dyspozytor Palatynatu Leocji
W przeddzień zjazdu graliśmy w King of The Castle z @Alfred Fabian von Tehen-Dżek, @Karolina von Lichtenstein i jeszcze jedną osobą spoza mikronacji. W sumie nie byloby czego wspominać, gdyby nie ten screen:

Zwróććie uwagę na dolną część tego zrzutu :D
Możemy pograć w to na zjeździe (lub po zjeździe; dotychczas graliśmy na Discordzie UNP, ale zawsze Leocja może przejąć pałeczkę :P). Tylko jedna osoba musi mieć grę (a ja mam), reszta obserwuje akcję na ekranie hosta (z tym byłby problem największy, ale jakoś damy radę, co nie?) i decyduje przez przeglądarkę, co dalej.

Zwróććie uwagę na dolną część tego zrzutu :D
Możemy pograć w to na zjeździe (lub po zjeździe; dotychczas graliśmy na Discordzie UNP, ale zawsze Leocja może przejąć pałeczkę :P). Tylko jedna osoba musi mieć grę (a ja mam), reszta obserwuje akcję na ekranie hosta (z tym byłby problem największy, ale jakoś damy radę, co nie?) i decyduje przez przeglądarkę, co dalej.
- Oswald Baskerville • Stempel
- Kurator Palatynatu Leocji
Da się wygodnie grać przez telefon?
(—) Oswald Baskerville, Kurator Palatynatu Leocji

- Karolina von Lichtenstein • Stempel
- Obywatel honorowy
Da się. Jeszcze jak.
(—) Karolina von Lichtenstein-Roumaine
Królowa Seniorka Dreamlandu i Scholandii, Królowa Matka Elderlandu, Dama dreamlandzkiego Orderu Czerwonego Orła, Diuczessa-Wspomożycielka Sarmacji, Diuczessa Tysiąclecia, Matka Karmicielka, Patronka Turystyki Pieszej, była Regentka i Kanclerka Księstwa Sarmacji, diuczessa Heidesheim, markiza Vankinner, baronessa Sarmacji, podporucznik w rezerwie Książęcych Sił Zbrojnych, honorowa obywatelka Królestwa Teutonii, Rzeczpospolitej Sclavińskiej, Gellonii i Starosarmacji, prawie została żoną Piotra Abogarda Scholandzkiego
Królowa Seniorka Dreamlandu i Scholandii, Królowa Matka Elderlandu, Dama dreamlandzkiego Orderu Czerwonego Orła, Diuczessa-Wspomożycielka Sarmacji, Diuczessa Tysiąclecia, Matka Karmicielka, Patronka Turystyki Pieszej, była Regentka i Kanclerka Księstwa Sarmacji, diuczessa Heidesheim, markiza Vankinner, baronessa Sarmacji, podporucznik w rezerwie Książęcych Sił Zbrojnych, honorowa obywatelka Królestwa Teutonii, Rzeczpospolitej Sclavińskiej, Gellonii i Starosarmacji, prawie została żoną Piotra Abogarda Scholandzkiego