No tak trochę mnie zdziwiło, żeby Orjon miał go nie znać… więc nawet odetchnęłam lekko z ulgą.Helwetyk Romański pisze: ↑07 sie 2023, 19:40Dostał odsyłacz, ale — znał temat.
Zjazd Mikronautów - Toruń 2023
- Karolina von Lichtenstein • Stempel
- Obywatel honorowy
(—) Karolina von Lichtenstein-Roumaine
Królowa Seniorka Dreamlandu i Scholandii, Królowa Matka Elderlandu, Dama dreamlandzkiego Orderu Czerwonego Orła, Diuczessa-Wspomożycielka Sarmacji, Diuczessa Tysiąclecia, Matka Karmicielka, Patronka Turystyki Pieszej, była Regentka i Kanclerka Księstwa Sarmacji, diuczessa Heidesheim, markiza Vankinner, baronessa Sarmacji, podporucznik w rezerwie Książęcych Sił Zbrojnych, honorowa obywatelka Królestwa Teutonii, Rzeczpospolitej Sclavińskiej, Gellonii i Starosarmacji, prawie została żoną Piotra Abogarda Scholandzkiego
Królowa Seniorka Dreamlandu i Scholandii, Królowa Matka Elderlandu, Dama dreamlandzkiego Orderu Czerwonego Orła, Diuczessa-Wspomożycielka Sarmacji, Diuczessa Tysiąclecia, Matka Karmicielka, Patronka Turystyki Pieszej, była Regentka i Kanclerka Księstwa Sarmacji, diuczessa Heidesheim, markiza Vankinner, baronessa Sarmacji, podporucznik w rezerwie Książęcych Sił Zbrojnych, honorowa obywatelka Królestwa Teutonii, Rzeczpospolitej Sclavińskiej, Gellonii i Starosarmacji, prawie została żoną Piotra Abogarda Scholandzkiego
- Orjon Surma • Stempel
- Dyspozytor Palatynatu Leocji
Już kiedyś ktoś objaśniał, więc odpukać nie doznałem szoku. Po prostu myślałem, że chodzi o coś innego.
Bez przesady! Jest bardzo dobra :)Heinz-Werner Grüner pisze: ↑07 sie 2023, 19:32Moja relacja nie będzie na pewno taka zajefajna jak Orjona, ale wrzucam wpominki...
https://edelweiss.org.pl/viewtopic.php?p=22121#p22121
W końcu moja relacja nie jest jedyną, mamy już trzy! Jeszcze jeden pozytywny efekt :)
- Alfred Fabian von Tehen-Dżek • Stempel
- Przybysz
- Helwetyk Romański • Stempel
- Namiestnik Palatynatu Leocji
Nie potwierdzam, nie zaprzeczam, ale jak kolega filatelista koledze filateliście zupełnie przypadkowo wspomnę o znaczku z Królestwa Lumerii.
(—) prokr. Hweltywk Romański, RkORF · LAN
Namiestnik № 2 Palatynatu Leocji
Dyniowy Padawan
LEOCKA PARTIA FASZYSTÓW JĘZYKOWYCH
Dyniowy Padawan
Nikogo się nie ściga, ale wszystkich się poprawia, bo tak nakazują
wewnętrzna potrzeba, poczucie sprawiedliwości i wyznawany porządek rzeczy.
IGNATS IK RUTH
IGNATS IK RUTH
Nawet podczas realiozy sprawdzam skrzynkę helwetyk@gmail.com
- Joahim von Ribertrop • Stempel
- Przybysz
Wyspy Wieżyczkowe to też były "małe wyspy, wręcz wysepki na oceanie które będą miały w sumie kilka-kilkanaście pikseli na ogólnej mapie"! Tu o zasadę chodzi, o jechanie po każdym kto chce usypywać nowe piksele, choćby i w ogóle ich na ogólnej mapie widać nie było!
(Swoją drogą jak już o mapie po Wieżyczkowemu mowa, to dziś się dowiedziałem od jednego ichniego obywatela, że 6% przeciw mapie to znacząca ilość. Tak w ramach ciekawostki podrzucam.)
Paint/Paint.net nieprzyjazny...? Nieprzyjazny to jest GIMP albo Inkscape, ale Paint...?
O czym Wy teraz…? Na początku interpretowałem Wieżyczki jako pieszczotliwe określenie mieszkańców Bastionu Pollin, ale jednak mi się kontekst nie spina.Joahim von Ribertrop pisze: ↑07 sie 2023, 19:48(Swoją drogą jak już o mapie po Wieżyczkowemu mowa, to dziś się dowiedziałem od jednego ichniego obywatela, że 6% przeciw mapie to znacząca ilość. Tak w ramach ciekawostki podrzucam.)
Dyniowy Padawan
Dyniowy Padawan
IGNATS IK RUTH
IGNATS IK RUTH
- Joahim von Ribertrop • Stempel
- Przybysz
Ostatnio robiłem drugie podejście do Portala, więc jak potem czytałem IeSeMy to odruchowo przetłumaczyłem sobie Turetię na Wieżyczkę XD I od tego czasu się śmieję, że to Wieżyczki (dotychczas tylko w głowie, teraz można tego używać na forumie, bo pasuje).Helwetyk Romański pisze: ↑07 sie 2023, 19:50O czym Wy teraz…? Na początku interpretowałem Wieżyczki jako pieszczotliwe określenie mieszkańców Bastionu Pollin, ale jednak mi się kontekst nie spina.Joahim von Ribertrop pisze: ↑07 sie 2023, 19:48(Swoją drogą jak już o mapie po Wieżyczkowemu mowa, to dziś się dowiedziałem od jednego ichniego obywatela, że 6% przeciw mapie to znacząca ilość. Tak w ramach ciekawostki podrzucam.)
- Heinz-Werner Grüner • Stempel
- Obywatel honorowy
Młody, na następny zjazd jedziesz ze mną, na moją odpowiedzialność. :DJoahim von Ribertrop pisze: ↑07 sie 2023, 19:52Ostatnio robiłem drugie podejście do Portala, więc jak potem czytałem IeSeMy to odruchowo przetłumaczyłem sobie Turetię na Wieżyczkę XD I od tego czasu się śmieję, że to Wieżyczki (dotychczas tylko w głowie, teraz można tego używać na forumie, bo pasuje).Helwetyk Romański pisze: ↑07 sie 2023, 19:50O czym Wy teraz…? Na początku interpretowałem Wieżyczki jako pieszczotliwe określenie mieszkańców Bastionu Pollin, ale jednak mi się kontekst nie spina.Joahim von Ribertrop pisze: ↑07 sie 2023, 19:48(Swoją drogą jak już o mapie po Wieżyczkowemu mowa, to dziś się dowiedziałem od jednego ichniego obywatela, że 6% przeciw mapie to znacząca ilość. Tak w ramach ciekawostki podrzucam.)
Kto tak wyszczekany mieszka pod nosem i nie był jeszcze wśród v-żywych. ;)
Właśnie mi się nóż w kieszeni otwiera, dziękuję pan Joahim. No to co, czekamy na turecką mapę?Joahim von Ribertrop pisze: ↑07 sie 2023, 19:52Ostatnio robiłem drugie podejście do Portala, więc jak potem czytałem IeSeMy to odruchowo przetłumaczyłem sobie Turetię na Wieżyczkę XD I od tego czasu się śmieję, że to Wieżyczki (dotychczas tylko w głowie, teraz można tego używać na forumie, bo pasuje).
Dyniowy Padawan
Dyniowy Padawan
IGNATS IK RUTH
IGNATS IK RUTH
- Heinz-Werner Grüner • Stempel
- Obywatel honorowy
Turetckie podejście jest szokujące, tym bardziej, że to pierwszy sprzeciw względem jego pracy jaki zauważyłem. I to taki "jednomyślny-zbiorowy"... Nic nie sugeruje, ale zadziwiające, prawda? :)Helwetyk Romański pisze: ↑07 sie 2023, 19:59Właśnie mi się nóż w kieszeni otwiera, dziękuję pan Joahim. No to co, czekamy na turecką mapę?Joahim von Ribertrop pisze: ↑07 sie 2023, 19:52Ostatnio robiłem drugie podejście do Portala, więc jak potem czytałem IeSeMy to odruchowo przetłumaczyłem sobie Turetię na Wieżyczkę XD I od tego czasu się śmieję, że to Wieżyczki (dotychczas tylko w głowie, teraz można tego używać na forumie, bo pasuje).
Heinz-Werner Grüner pisze: ↑07 sie 2023, 20:17Turetckie podejście jest szokujące, tym bardziej, że to pierwszy sprzeciw względem jego pracy jaki zauważyłem. I to taki "jednomyślny-zbiorowy"... Nic nie sugeruje, ale zadziwiające, prawda? :)Helwetyk Romański pisze: ↑07 sie 2023, 19:59Właśnie mi się nóż w kieszeni otwiera, dziękuję pan Joahim. No to co, czekamy na turecką mapę?Joahim von Ribertrop pisze: ↑07 sie 2023, 19:52Ostatnio robiłem drugie podejście do Portala, więc jak potem czytałem IeSeMy to odruchowo przetłumaczyłem sobie Turetię na Wieżyczkę XD I od tego czasu się śmieję, że to Wieżyczki (dotychczas tylko w głowie, teraz można tego używać na forumie, bo pasuje).
Dyniowy Padawan
Dyniowy Padawan
IGNATS IK RUTH
IGNATS IK RUTH