[10. sezon LPPL] Start pucharu

Liga narodowa w Xpert Eleven
Awatar użytkownika
Orjon Surma Stempel
Dyspozytor Palatynatu Leocji

Post autor: Orjon Surma »

Obrazek

Trenerki i Trenerzy Ligi Piłkarskiej Palatynatu Leocji!

Wiem, że to tak nie po leocku i w ogóle, ale lepiej wcześniej niż za późno. Kiedy zaczynamy puchar w jubileuszowym sezonie? Tak jak obecnie, tj. po 5. kolejce ligi, wcześniej, później?

@Alfred Fabian von Tehen-Dżek @Anastasia Windsachen @Franklin Garamond @Heinz-Werner Grüner @Helwetyk Romański @Ignats ik Ruth @Joahim von Ribertrop @Ludwik Tomović @Orjon Surma @Oswald Baskerville @Piotr Romanow @Piotr vel Bocian @Samuel Radziwiłł @Zbyszko Gustolúpulo
Awatar użytkownika
Oswald Baskerville Stempel
Kurator Palatynatu Leocji

Post autor: Oswald Baskerville »

Myślę, że termin startu Pucharu ma mniejsze znaczenie niż termin finału. Mnie osobiście bardzo podoba się układ, w którym finał przypada na okolice końca sezonu, co produkuje duże emocje (bo siłą rzeczy w końcowych fazach Pucharu biorą zawsze między innymi te drużyny, które walczą o mistrzostwo).
(—) Oswald Baskerville, Kurator Palatynatu Leocji
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
Heinz-Werner Grüner Stempel
Obywatel honorowy

Post autor: Heinz-Werner Grüner »

Oswald ma rację, ja bym nawet skusił się o środek tygodnia przed ostatnią kolejką. Niech ci co w nim zagrają męczą się podwójnie. ;)
(-) bk. Heinz-Werner Grüner
Oberhaupt Edelweiss
Obrazek
Awatar użytkownika
Orjon Surma Stempel

Jakby nie było, start pucharu determinuje też jego koniec ;) Zatem od tego, kiedy zaczniemy puchar, okaże się, kiedy się on skończy. Aktualnie koniec pucharu przy starcie po 5. kolejce wypada na 21 września, czyli 12 dni przed końcem całej ligi. Możemy to zostawić, mi to nie przeszkadza, ale jeśli przeważy inna propozycja, to też można ją wprowadzić.

Zapomniałem spytać: jak z rozstawieniem? Zostawiamy losowość jak teraz?
Awatar użytkownika

Puchar Leocji na zawsze losowy! 💗

Co do terminów Pucharu, to ile pamiętam, przy startowaniu X11 od razu podaje datę finału, nie? Rewanż finału wypadający w przedostatnim lub ostatnim tygodniu Ligi jest moim zdaniem idealny, najwyższe emocje.
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
Orjon Surma Stempel

Oswald Baskerville pisze:
29 sie 2023, 21:38
Co do terminów Pucharu, to ile pamiętam, przy startowaniu X11 od razu podaje datę finału, nie? Rewanż finału wypadający w przedostatnim lub ostatnim tygodniu Ligi jest moim zdaniem idealny, najwyższe emocje.
Jeśli dobrze pamiętam, to tak. Można założyć, że potrzebujemy na rozegranie całości pucharu 8 tygodni od startu.
Awatar użytkownika
Ignats ik Ruth Stempel
Przewodniczący Senatu Palatynatu Leocji

Post autor: Ignats ik Ruth »

29 sie 2023, 21:30
Myślę, że termin startu Pucharu ma mniejsze znaczenie niż termin finału. Mnie osobiście bardzo podoba się układ, w którym finał przypada na okolice końca sezonu, co produkuje duże emocje (bo siłą rzeczy w końcowych fazach Pucharu biorą zawsze między innymi te drużyny, które walczą o mistrzostwo).
Cieszę się, że mój dawny pomysł tak dobrze zadziałał. xD Też jestem, ofc, tego zdania, co pan Baskerville. I popieram pana Gruenera. Rewanż finału w tym samym tygodniu, co koniec ligi. <3

A, no i ofc jestem za pozostawieniem losowania par. :p
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek
(—) Ignats Urban ik Ruth
Lᴇᴏᴄᴋᴀ Pᴀʀᴛɪᴀ Fᴀsᴢʏsᴛóᴡ Jᴇ̨ᴢʏᴋᴏᴡʏᴄʜ
Awatar użytkownika

Ignats ik Ruth pisze:
29 sie 2023, 22:05
Cieszę się, że mój dawny pomysł tak dobrze zadziałał. xD Też jestem, ofc, tego zdania, co pan Baskerville. I popieram pana Gruenera. Rewanż finału w tym samym tygodniu, co koniec ligi. <3

A to ja poproszę o źródło, gdzie ten pomysł padł, w historii Ligi odnotujemy autorstwo :)
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
Ignats ik Ruth Stempel
Przewodniczący Senatu Palatynatu Leocji

Post autor: Ignats ik Ruth »

29 sie 2023, 22:06
Ignats ik Ruth pisze:
29 sie 2023, 22:05

A to ja poproszę o źródło, gdzie ten pomysł padł, w historii Ligi odnotujemy autorstwo :)
Wydaje mnie się, że tutaj.
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek
(—) Ignats Urban ik Ruth
Lᴇᴏᴄᴋᴀ Pᴀʀᴛɪᴀ Fᴀsᴢʏsᴛóᴡ Jᴇ̨ᴢʏᴋᴏᴡʏᴄʜ
Awatar użytkownika
Piotr vel Bocian Stempel
Przybysz

Post autor: Piotr vel Bocian »

Ja nigdy nie byłem za finałem pucharu w tych samych okolicach co koniec sezonu.i teraz też nie jestem.
Startowałbym tak aby finał pucharu wypadł co najmniej dwa albo nawet trzy jeśli da radę mecze przed końcem sezonu.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Liga Piłkarska Palatynatu Leocji”