Władze, instytucje i inicjatywy (strategiczne i nie)

Tu dyskutujemy na wszystkie tematy związane z mikronacjami
Awatar użytkownika
Heinz-Werner Grüner Stempel
Obywatel honorowy

Post autor: Heinz-Werner Grüner »

Ostatnia wiadomość z poprzedniej strony wątku

Panowie tylko marzą czy realnie podchodzą do swoich pomysłów? Pytam o poziom wiedzy technicznej. Wiem, że jest ona wysoka, ale czy aż tak? Pytam czysto z ciekawości.

Co do poczty... Znaczki przyjęły się w Sarmacji, a dlaczego nie robić pocztówek? Przyjąć jakieś założenie wymiarowe. Skomplikowane być nie musi, a może wychodzić i seria ze zdjeciami miejsc, ale i okolicznościowe. Pewnie, że rozmiar dużo większy i pewnie będzie mniej przejrzyście, ale jakby to dało się wyeksponować inaczej, nie wszystkie naraz, to może być całkiem fajna seria.
(-) bk. Heinz-Werner Grüner
Oberhaupt Edelweiss
Obrazek
Awatar użytkownika
Franklin Garamond Stempel
Namiestnik Palatynatu Leocji

Re: Władze, instytucje i inicjatywy (strategiczne i nie)

Post autor: Franklin Garamond »

Marzenia, których nie da się zrealizować, to tylko mrzonki [emoji854] W ISM też nikt szczególnie nie wierzył, a zrobił go Czcigodny Namiestnik Romański, który na zajęciach z programowania chodził na papierosy za garaże.

Nie jest problemem realizacja, bo można wykorzystać istniejące frameworki pod sklep internetowy czy coś podobnego. Problemem jest mikroświatowe zainteresowanie i udział.
Obrazek Obrazek Obrazek
(—) Franklin Garamond
Awatar użytkownika
Prokrustes
Przybysz

Post autor: Prokrustes »

Myślę, że takie globalne złote cytaty to nie problem.
Natomiast przy platformie sprzedaży, wymiany, darowania różnych v-przedmiotów zahaczamy już o systemy monetarne/bankowe.

Chyba że by przyjąć rozdzielność rynków - dany przedmiot byłby na rynek określonego państwa i tylko w ramach tego państwa byłby możliwy nim obrót. Przedmioty emitowane w seriach jak znaczki mogłyby być emitowane w osobnych partiach na kilka rynków.

W dojście do sprawiedliwego sposobu przeliczania/wymiany walut nie wierzę.

Z innej strony temat analizując.. żeby nie mnożyć kont i loginów to i tak powinno by to iść w stronę spójnego portalu ponad-narodowego z forum i jedną autoryzacją do wszystkich aplikacji. Czyli postawienie Złotych Cytatów i Forum byłoby wielkim krokiem w kierunku choćby i takiej platformy przedmiotowej.
Awatar użytkownika

Re: Władze, instytucje i inicjatywy (strategiczne i nie)

To z całą pewnością o wiele szersze zagadnienie. Jednak drzemie w tym niesłychany potencjał. Zwłaszcza w dobie kurczenia się mikroświata. To kolejna płaszczyzna do dyskusji, konsultacji, zapewne też odrobiny kłótni.

Miałem nawet na autoryzację czy też powiązania lokalnych kont z centralą jakiś pomysł. Muszę poszukać na forum. Pisałem o tym chyba przy okazji banku mikroświatowego.
Obrazek Obrazek Obrazek
(—) Franklin Garamond
Awatar użytkownika

Franklin Garamond pisze:
13 paź 2020, 18:34
To z całą pewnością o wiele szersze zagadnienie. Jednak drzemie w tym niesłychany potencjał. Zwłaszcza w dobie kurczenia się mikroświata. To kolejna płaszczyzna do dyskusji, konsultacji, zapewne też odrobiny kłótni.

Miałem nawet na autoryzację czy też powiązania lokalnych kont z centralą jakiś pomysł. Muszę poszukać na forum. Pisałem o tym chyba przy okazji banku mikroświatowego.
O, udało mi się znaleźć właściwy wątek.

viewtopic.php?p=2496#p2496
Obrazek Obrazek Obrazek
(—) Franklin Garamond
Awatar użytkownika
Guedes de Lima Stempel
Obywatel

Post autor: Guedes de Lima »

Tłum skanduje: Złote Cytaty! Złote Cytaty! Złote Cycaty!
GUEDES DE LIMA h. SZACHOWNICA
Ojciec Założyciel - Dumny Sclavińczyk

"Rzeczpospolita Sclavinii i Trizondalu to był najbardziej nieodpowiedzialny projekt w historii mikroświata". - Piotr von Thorn-Cetnarovich, Prezydent Rzeczpospolitej Sclavińskiej.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Rynek w Nowym Brzegu”