Czy prawa autorskie nie są naruszane w taki sposób? Pytam z Ciekawości, bo jestem sceptycznie nastawiony, do wykorzystywania czyjegoś wizerunku, bez zgody.Helwetyk Romański pisze: ↑14 wrz 2023, 15:43![]()
T E L E G R A M
Dalekopisy Leockie spółka dzierżawcza
067. Ferdynand Kiepski śpiewa „Psalm rodowodowy” Jacka Kowalskiego. Złoto!
(Za: Forum Centralne, od @piwski).
Wiewiórka 🐿️
Wiewiórka 🐿️
Wiewiórka 🐿️
No to jazda, dajcie mi czas do jutra ;)Helwetyk Romański pisze: ↑14 wrz 2023, 15:43![]()
T E L E G R A M
Wiewiórka 🐿️
Co to byłby za internet bez choćby przeróbek 1 z 10...Sheldon Anszlus Lovelace pisze: ↑14 wrz 2023, 15:58Czy prawa autorskie nie są naruszane w taki sposób? Pytam z Ciekawości, bo jestem sceptycznie nastawiony, do wykorzystywania czyjegoś wizerunku, bez zgody.Helwetyk Romański pisze: ↑14 wrz 2023, 15:43![]()
T E L E G R A M
Piwski Sroczyński
- Helwetyk Romański • Stempel
- Namiestnik Palatynatu Leocji
Wiewiórka 🐿️
Tutaj prawnika potrzeba, ale intuicja podpowiada, że zarówno autor piosenki, jak i Polsat (czy ktokolwiek posiada prawa do „Świata według Kiepskich”), mogliby zgłaszać roszczenia, gdyby nie mieli rozumu i godności człowieka. Nie takie rzeczy Disney odjaniepawlał. Najmniej chyba skuteczny byłby sam aktor jako osoba publiczna.Sheldon Anszlus Lovelace pisze: ↑14 wrz 2023, 15:58Czy prawa autorskie nie są naruszane w taki sposób? Pytam z Ciekawości, bo jestem sceptycznie nastawiony, do wykorzystywania czyjegoś wizerunku, bez zgody.
(—) prokr. Hweltywk Romański, RkORF · LAN
Namiestnik № 2 Palatynatu Leocji
Dyniowy Padawan
LEOCKA PARTIA FASZYSTÓW JĘZYKOWYCH
Dyniowy Padawan
Nikogo się nie ściga, ale wszystkich się poprawia, bo tak nakazują
wewnętrzna potrzeba, poczucie sprawiedliwości i wyznawany porządek rzeczy.
IGNATS IK RUTH
IGNATS IK RUTH
Nawet podczas realiozy sprawdzam skrzynkę helwetyk@gmail.com
Wiewiórka 🐿️
No nie wiem, na ten moment nie jest to w ogóle uregulowane więc i prawa to nie łamie ale zoabczymy co się może zmienić w przyszłości...Helwetyk Romański pisze: ↑14 wrz 2023, 20:00Tutaj prawnika potrzebaSheldon Anszlus Lovelace pisze: ↑14 wrz 2023, 15:58Czy prawa autorskie nie są naruszane w taki sposób? Pytam z Ciekawości, bo jestem sceptycznie nastawiony, do wykorzystywania czyjegoś wizerunku, bez zgody.
Wiewiórka 🐿️
Jak rozumiem, @Sheldon Anszlus Lovelace chodziło o zdjęcie w miniaturce. Fotografie, jak najbardziej, stanowią co do zasady przedmiot prawa autorskiego.Damiano Windsachen pisze: ↑14 wrz 2023, 20:08No nie wiem, na ten moment nie jest to w ogóle uregulowane więc i prawa to nie łamie ale zoabczymy co się może zmienić w przyszłości...Helwetyk Romański pisze: ↑14 wrz 2023, 20:00Tutaj prawnika potrzebaSheldon Anszlus Lovelace pisze: ↑14 wrz 2023, 15:58Czy prawa autorskie nie są naruszane w taki sposób? Pytam z Ciekawości, bo jestem sceptycznie nastawiony, do wykorzystywania czyjegoś wizerunku, bez zgody.
Dyniowy Padawan
Dyniowy Padawan
IGNATS IK RUTH
IGNATS IK RUTH
Wiewiórka 🐿️
Głównie chodziło mi o wykorzystanie głosu, wiem że próbkowanie jest łatwe, ale nie do końca właściwe. Wiem też, że co innego jak ktoś robi coś dla Sarmacji (kilku osób), a jak ktoś np. nagrywa nowe piosenki udając "Taco Hemingway"Helwetyk Romański pisze: ↑14 wrz 2023, 20:11Jak rozumiem, @Sheldon Anszlus Lovelace chodziło o zdjęcie w miniaturce. Fotografie, jak najbardziej, stanowią co do zasady przedmiot prawa autorskiego.Damiano Windsachen pisze: ↑14 wrz 2023, 20:08No nie wiem, na ten moment nie jest to w ogóle uregulowane więc i prawa to nie łamie ale zoabczymy co się może zmienić w przyszłości...Helwetyk Romański pisze: ↑14 wrz 2023, 20:00Tutaj prawnika potrzebaSheldon Anszlus Lovelace pisze: ↑14 wrz 2023, 15:58Czy prawa autorskie nie są naruszane w taki sposób? Pytam z Ciekawości, bo jestem sceptycznie nastawiony, do wykorzystywania czyjegoś wizerunku, bez zgody.
Wiewiórka 🐿️
A to tutaj, podejrzewam, potrzeba i prawnika, i orzeczenia sądu wyższej instancji… Nawet przyjmując na potrzeby dyskusji, że głos jest wizerunkiem, a ustawa zezwala na rozpowszechnianie wizerunku znanego aktora, utwory stworzone przez „sztuczną inteligencję” pozostają, jakby, w szarej strefie. Ciekawy akademicko temat.Sheldon Anszlus Lovelace pisze: ↑14 wrz 2023, 20:18Głównie chodziło mi o wykorzystanie głosu, wiem że próbkowanie jest łatwe, ale nie do końca właściwe. Wiem też, że co innego jak ktoś robi coś dla Sarmacji (kilku osób), a jak ktoś np. nagrywa nowe piosenki udając "Taco Hemingway".Helwetyk Romański pisze: ↑14 wrz 2023, 20:11Jak rozumiem, @Sheldon Anszlus Lovelace chodziło o zdjęcie w miniaturce. Fotografie, jak najbardziej, stanowią co do zasady przedmiot prawa autorskiego.Damiano Windsachen pisze: ↑14 wrz 2023, 20:08No nie wiem, na ten moment nie jest to w ogóle uregulowane więc i prawa to nie łamie ale zoabczymy co się może zmienić w przyszłości...Helwetyk Romański pisze: ↑14 wrz 2023, 20:00Tutaj prawnika potrzeba […].Sheldon Anszlus Lovelace pisze: ↑14 wrz 2023, 15:58Czy prawa autorskie nie są naruszane w taki sposób? Pytam z Ciekawości, bo jestem sceptycznie nastawiony, do wykorzystywania czyjegoś wizerunku, bez zgody.
Dyniowy Padawan
Dyniowy Padawan
IGNATS IK RUTH
IGNATS IK RUTH
- MahoroChan • Stempel
- Przybysz
Wiewiórka 🐿️
Nikt normalny ich nie wspiera.Sheldon Anszlus Lovelace pisze: ↑14 wrz 2023, 15:58Czy prawa autorskie nie są naruszane w taki sposób? Pytam z Ciekawości, bo jestem sceptycznie nastawiony, do wykorzystywania czyjegoś wizerunku, bez zgody.
(-) Mahoro Andou
Bojowy android organizacji VESPER
Bojowy android organizacji VESPER
Wiewiórka 🐿️
T E L E G R A M
068. Festiwal Dyniowy w Edelweissie. Sympatyczny konkurs @Femme Mystere na najciekawszą dynię, w którym można, do przyszłej niedzieli włącznie (24 września), zgłosić swoją… dynię. Główna nagroda wynosi 1000 kubełków klubeków.
Dyniowy Padawan
Dyniowy Padawan
IGNATS IK RUTH
IGNATS IK RUTH
- Anastasia Windsachen • Stempel
- Generalissima Palatynatu Leocji
Wiewiórka 🐿️
Ahhh rolnicy z Brzozopól będą mogli się gdzieś wykazać!Helwetyk Romański pisze: ↑16 wrz 2023, 11:56![]()
T E L E G R A M
068. Festiwal Dyniowy w Edelweissie. Sympatyczny konkurs @Femme Mystere na najciekawszą dynię, w którym można, do przyszłej niedzieli włącznie (24 września), zgłosić swoją… dynię. Główna nagroda wynosi 1000 kubełków klubeków.
(—) Anastasia Windsachen, Generalissima Leocji
No bo co ludzie powiedzom!?
W razie wielkiej potrzeby i zauważalnego braku aktywności - proszę się dobijać na Discorda (ScreamingBlackCat), a z plikami na maila -> anastasiawindsachen@gmail.com
W razie wielkiej potrzeby i zauważalnego braku aktywności - proszę się dobijać na Discorda (ScreamingBlackCat), a z plikami na maila -> anastasiawindsachen@gmail.com