Matka Prokrastynacja mi świadkiem, że chciałem uczciwie pracować i budować gospodarkę narodową, ale jak te kropki są teraz były pośrodku dwóch różnych dni…Franklin Garamond pisze: ↑04 paź 2023, 12:04Jest akceptowalnie. Dziękuję!Sheldon Anszlus Lovelace pisze: ↑04 paź 2023, 11:47@Franklin Garamond proszę o sprawdzenie czy może zostać tak jak jest teraz?
[Nowiny] Skrypt integracyjny
Opiekunowie: Helwetyk Romański, Sheldon Anszlus Robingren
- Helwetyk Romański • Stempel
- Namiestnik Palatynatu Leocji
Nowiny ▪ ostatnie wątki na forach Pollinu
(—) prokr. Hweltywk Romański, RkORF · LAN
Namiestnik № 2 Palatynatu Leocji
Dyniowy Padawan
LEOCKA PARTIA FASZYSTÓW JĘZYKOWYCH
Dyniowy Padawan
Nikogo się nie ściga, ale wszystkich się poprawia, bo tak nakazują
wewnętrzna potrzeba, poczucie sprawiedliwości i wyznawany porządek rzeczy.
IGNATS IK RUTH
IGNATS IK RUTH
Nawet podczas realiozy sprawdzam skrzynkę helwetyk@gmail.com
Kolor miejsca wydarzenia, odpowiada teraz kolorowi kropki w kalendarzu.Franklin Garamond pisze: ↑03 paź 2023, 12:48A czy tło bloczku z czasem nie powinien odpowiadać kolorowi kropki?
Próbowałem z gradientem tła przy czasie wydarzenia, ale jak jest kilka kolorów koło siebie to jest to nieestetyczne.
Od teraz, po wejściu w nowiny, kalendarz wyświetla wydarzenia z aktualnego dnia.Franklin Garamond pisze: ↑03 paź 2023, 20:26Wchodzę na nowiny i kalendarz nie pokazuje ani jaki jest dzień (no niby jest, ale niewyraźnie), ani jakie są dzisiejsze wydarzenia.
W sytuacji, gdy w danym dniu nie ma wydarzenia, wyświetlana jest informacja "Brak wydarzeń".
Dodatkowo na prośbę z Discorda, można klikać w dni, które nie mają zaplanowanych wydarzeń.
W ramach testów, dodane zostało automatyczne pobieranie informacji na temat nadchodzących znaczków.
Skrypt sprawdza czy został dodany nowy znaczek do emisji, a gdy takowy wykryje, dodaje go do bazy danych.
Usprawnienie to pomoże @Helwetykowi, uniknąć "zmęczenia".
Drobna uwaga: widzę, że skrypt dodał ponownie znaczek ŚZF: Niepodległy Voxland w rysunku IX, z godziną publikacji 09:00:37 zamiast 09:37:00. Z tą najmniejszą z możliwych gwiazdek — kawał dobrej roboty! 🖤🤍❤️ „Brak wydarzeń” pozwalam sobie podlinkować do wątku ze zgłoszeniami.Sheldon Anszlus Lovelace pisze: ↑07 paź 2023, 12:16Skrypt sprawdza czy został dodany nowy znaczek do emisji, a gdy takowy wykryje, dodaje go do bazy danych.
Dyniowy Padawan
Dyniowy Padawan
IGNATS IK RUTH
IGNATS IK RUTH
Tak wiem, ale nie działa mi dostęp do phpMyAdmina, żeby poprawić usunąć wpis. Zostało to poprawione już wtedy, błąd ludzki niestety.Helwetyk Romański pisze: ↑10 paź 2023, 9:38Drobna uwaga: widzę, że skrypt dodał ponownie znaczek ŚZF: Niepodległy Voxland w rysunku IX, z godziną publikacji 09:00:37 zamiast 09:37:00. Z tą najmniejszą z możliwych gwiazdek — kawał dobrej roboty! 🖤🤍❤️ „Brak wydarzeń” pozwalam sobie podlinkować do wątku ze zgłoszeniami.Sheldon Anszlus Lovelace pisze: ↑07 paź 2023, 12:16Skrypt sprawdza czy został dodany nowy znaczek do emisji, a gdy takowy wykryje, dodaje go do bazy danych.
Ogólnie myślałem, żeby wcisnąć gdzieś taki link na stałe, ale może wystarczy tylko w "pustych" dniach.
Po zmianie miesiaca na inny niż, aktualny dodatkowo wyświetla się link, do przywrócenia dzisiejszego dnia.
@Helwetyk Romański dziękuję za dodanie informacji, jednak proszę o podbijanie wersji js po zmianach. Wymusza to na przeglądarkach pobranie nowych wersji do cache.
<script src="/kalendarz/calendar.js?202010071333"></script>
Ale że w jaki sposób nie działa? Nie wiem, czy to informacja, z którą coś powinienem zrobić… (To kasuję).Sheldon Anszlus Lovelace pisze: ↑10 paź 2023, 11:51Tak wiem, ale nie działa mi dostęp do phpMyAdmina, żeby poprawić usunąć wpis.
Ja Was szanuję, ale za ten „dzień dzisiejszy” dostajecie karnego baranka LPFJ.Sheldon Anszlus Lovelace pisze: ↑10 paź 2023, 11:51Po zmianie miesiaca na inny niż, aktualny dodatkowo wyświetla się link, do przywrócenia dzisiejszego dnia.
A podbiję.Sheldon Anszlus Lovelace pisze: ↑10 paź 2023, 11:51@Helwetyk Romański dziękuję za dodanie informacji, jednak proszę o podbijanie wersji js po zmianach.
Dyniowy Padawan
Dyniowy Padawan
IGNATS IK RUTH
IGNATS IK RUTH
Błędne dane :(Helwetyk Romański pisze: ↑10 paź 2023, 13:39Ale że w jaki sposób nie działa? Nie wiem, czy to informacja, z którą coś powinienem zrobić… (To kasuję).
O słodka prokrastynacjo, toż to na pewno nie ja napisałem.Helwetyk Romański pisze: ↑10 paź 2023, 13:39Ja Was szanuję, ale za ten „dzień dzisiejszy” dostajecie karnego baranka LPFJ
Zapewne wspominałem, że język polski to moja silna strona.
Na pewno właściwa liczba w adresie https://h24.seohost.pl/phpMyAdmin/? Dane muszą być poprawne, bo w przeciwnym razie skrypt by nie działał.Sheldon Anszlus Lovelace pisze: ↑10 paź 2023, 14:06Błędne dane :(Helwetyk Romański pisze: ↑10 paź 2023, 13:39Ale że w jaki sposób nie działa? Nie wiem, czy to informacja, z którą coś powinienem zrobić… (To kasuję).
Dyniowy Padawan
Dyniowy Padawan
IGNATS IK RUTH
IGNATS IK RUTH
Jak tak teraz myślę, to chyba podawałem hasło do FTPHelwetyk Romański pisze: ↑10 paź 2023, 14:07Na pewno właściwa liczba w adresie https://h24.seohost.pl/phpMyAdmin/? Dane muszą być poprawne, bo w przeciwnym razie skrypt by nie działał.Sheldon Anszlus Lovelace pisze: ↑10 paź 2023, 14:06Błędne dane :(Helwetyk Romański pisze: ↑10 paź 2023, 13:39Ale że w jaki sposób nie działa? Nie wiem, czy to informacja, z którą coś powinienem zrobić… (To kasuję).
- Franklin Garamond • Stempel
Pięknie nam to się rozwija, aż może zacznę wchodzić na Nowiny 😂
Swoją drogą, jestem mocno zdziwion, że jeszcze nie wpadł żaden ficzerkrip.
Niestety budżet został już przekroczony, więc raczej koniec z nowymi funkcjami.Franklin Garamond pisze: ↑10 paź 2023, 18:06Pięknie nam to się rozwija, aż może zacznę wchodzić na Nowiny 😂
Ale nigdy nie wiadomo, co przyniesie przyszłość. <3
Ktoś mnie wołał?Franklin Garamond pisze: ↑10 paź 2023, 18:06Swoją drogą, jestem mocno zdziwion, że jeszcze nie wpadł żaden ficzerkrip.
Dyniowy Padawan
Dyniowy Padawan
IGNATS IK RUTH
IGNATS IK RUTH