Znaczek Roku - propozycja plebiscytu SZF
- Oswald Baskerville • Stempel
- Kurator Palatynatu Leocji
Realioza liże mi pięty, więc napiszę krótko i prosto.
Wpadł mi do głowy taki pomysł: SZF powinien robić raz w roku głosowanie na najładniejszy znaczek. Być może jeszcze jakaś dodatkowa kategoria. Materiału do oceniania mamy pod dostatkiem, a głosowanko to dodatkowa aktywność. To się samo robi, it's free real estate.
Jak ma to wyglądać? Nie rozkminiałem szczegółów, ale chyba bez cudów - znaczki wyemitowane w danym roku kalendarzowym od 1 stycznia do 31 grudnia, wybieramy jeden najpiękniejszy, bez udziwnień.
No, to tyle. Dajcie łapkę w górę, zachęcam do subskrybowania i pamiętajcie o dzwoneczku.
Wpadł mi do głowy taki pomysł: SZF powinien robić raz w roku głosowanie na najładniejszy znaczek. Być może jeszcze jakaś dodatkowa kategoria. Materiału do oceniania mamy pod dostatkiem, a głosowanko to dodatkowa aktywność. To się samo robi, it's free real estate.
Jak ma to wyglądać? Nie rozkminiałem szczegółów, ale chyba bez cudów - znaczki wyemitowane w danym roku kalendarzowym od 1 stycznia do 31 grudnia, wybieramy jeden najpiękniejszy, bez udziwnień.
No, to tyle. Dajcie łapkę w górę, zachęcam do subskrybowania i pamiętajcie o dzwoneczku.
(—) Oswald Baskerville, Kurator Palatynatu Leocji

Bardzo dobry pomysł, można by było starać się o sponsorów międzynarodowych dla nagrody.
Myślę, że można by było podzielić to na dwie kategorie: najładniejszy znaczek roku oraz koło SZF roku.
Koło, które zdobyło nagrodę w poprzednim roku, miałoby przywilej organizowania eventu etc.
Myślę, że można by było podzielić to na dwie kategorie: najładniejszy znaczek roku oraz koło SZF roku.
Koło, które zdobyło nagrodę w poprzednim roku, miałoby przywilej organizowania eventu etc.
- Helwetyk Romański • Stempel
- Namiestnik Palatynatu Leocji
Pomysł jest d o s k o n a ł y . Jedyne, co wymaga sensownego przemyślenia, to sposób określania listy znaczków poddawanych pod głosowanie w plebiscycie. Plan emisyjny na rok 2023 zawiera obecnie 61 pozycji; wiadomo, że nikt poczytalny nie oceni tylu znaczków. Tę liczbę wyemitowało 15 krajów, w tym:
- Voxland: 19
- Edelweiss: 9
- Austro-Węgry: 6
- Leocja: 6
- Winkulia: 4
- Osiek: 4
- ZKRR: 3
- Fenocja: 3
- Kiriania, RON, Sclavinia, Sarmacja, Muratyka, Dreamland, Rusowia: 1
- Voxland: 3
- Edelweiss: 3
- Leocja: 2
- Osiek: 2
- Austro-Węgry, Winkulia, ZKRR, Fenocja, Kiriania, RON, Sclavinia, Sarmacja, Muratyka, Dreamland, Rusowia: 1
W oparciu o jakie kryteria ocenialibyśmy koła? Jestem zaintrygowany!Sheldon Anszlus Lovelace pisze: ↑26 paź 2023, 21:58Myślę, że można by było podzielić to na dwie kategorie: najładniejszy znaczek roku oraz koło SZF roku.
(—) prokr. Hweltywk Romański, RkORF · LAN
Namiestnik № 2 Palatynatu Leocji
Dyniowy Padawan
LEOCKA PARTIA FASZYSTÓW JĘZYKOWYCH
Dyniowy Padawan
Nikogo się nie ściga, ale wszystkich się poprawia, bo tak nakazują
wewnętrzna potrzeba, poczucie sprawiedliwości i wyznawany porządek rzeczy.
IGNATS IK RUTH
IGNATS IK RUTH
Nawet podczas realiozy sprawdzam skrzynkę helwetyk@gmail.com
Tu już zostawiam pole do popisu dla innych. :PHelwetyk Romański pisze: ↑27 paź 2023, 7:10W oparciu o jakie kryteria ocenialibyśmy koła? Jestem zaintrygowany!
Można by było oceniać pod względem jakość znaczków, ilość, częstotliwość etc.
- Franklin Garamond • Stempel
Jak eurowizja - każdy kraj wybiera reprezentanta w krajowym głosowaniu? 😅
- Helwetyk Romański • Stempel
Przeszło mi to przez myśl, ale tutaj się już powstrzymałem, bo wiemy dobrze, czym by to się skończyło… (Oczywiście, nikt kołu takiego plebiscytu nie zabroni, ale zdecydowanie bym nie uważał go za obowiązkowy).Franklin Garamond pisze: ↑27 paź 2023, 12:47Jak eurowizja — każdy kraj wybiera reprezentanta w krajowym głosowaniu? 😅
(—) prokr. Hweltywk Romański, RkORF · LAN
Dyniowy Padawan
Dyniowy Padawan
Nikogo się nie ściga, ale wszystkich się poprawia, bo tak nakazują
IGNATS IK RUTH
IGNATS IK RUTH
Nawet podczas realiozy sprawdzam skrzynkę helwetyk@gmail.com
Już, żeśmy sobie wycięli trzeci znaczek w myśl powyżej zaprezentowanych zasad xDHelwetyk Romański pisze: ↑27 paź 2023, 7:10
- Voxland: 3
- Edelweiss: 3
- Leocja: 2
- Osiek: 2
- Austro-Węgry, Winkulia, ZKRR, Fenocja, Kiriania, RON, Sclavinia, Sarmacja, Muratyka, Dreamland, Rusowia: 1
Piwski Sroczyński
"Nie ważne kto głosuje. Ważne kto liczy głosy." Juzef StalinFranklin Garamond pisze: ↑27 paź 2023, 12:47Jak eurowizja - każdy kraj wybiera reprezentanta w krajowym głosowaniu? 😅
Otóż to, brawo dla jUzka 👌🏻(żeby nie było, tylko za ten cytat)Tenir pisze: ↑30 lis 2023, 6:13"Nie ważne kto głosuje. Ważne kto liczy głosy." Juzef StalinFranklin Garamond pisze: ↑27 paź 2023, 12:47Jak eurowizja - każdy kraj wybiera reprezentanta w krajowym głosowaniu? 😅
- Rumburak Jokerman • Stempel
- Obywatel
Nie kłam, wszyscy wiemy, że masz plakaty nad łóżkiem xDSheldon Anszlus Lovelace pisze: ↑30 lis 2023, 10:54Otóż to, brawo dla jUzka 👌🏻(żeby nie było, tylko za ten cytat)Tenir pisze: ↑30 lis 2023, 6:13"Nie ważne kto głosuje. Ważne kto liczy głosy." Juzef StalinFranklin Garamond pisze: ↑27 paź 2023, 12:47Jak eurowizja - każdy kraj wybiera reprezentanta w krajowym głosowaniu? 😅