Ostatnia wiadomość z poprzedniej strony wątku
Tenir pisze: ↑14 lis 2023, 1:33
1. Gdy weryfikuje się użytkownika jako mąż zaufania w stemplu, to po dokonaniu tego nie wiemy tak naprawde kogo zweryfikowaliśmy. Proponuje, aby po udanej weryfikacji automatycznie przekierowywało na stemplowy profil zweryfikowanej osoby.
Automatycznego przekierowania nie dodaję dla spójności z obsługą innych komunikatów zwracanych przez system, ale od teraz w panelu męża zaufania pokazuje się stosowna ramka z odsyłaczem prowadzącym do profilu zweryfikowanego mieszkańca. (Tak, wiem, że panel jest u dołu strony).
3. Możliwość zapytań typu np. GET z numerem paszportu które zwracało by dane o użytkowniku w formie JSON. Jest coś podobnego przy logowaniu za pomocą kodów jednorazowych, ale chodzi mi tu by takie dane były łatwiej dostępne w surowej formie.
To już było pokazywane, ale dla porządku:
https://stempel.org.pl/api/paszport0.php?paszport=1000. Przy okazji poprawiłem zwracanie danych o awatarze mieszkańca.
2. Dodanie API do Stempla które umożliwiało by za pomocą “sekretu” (łopatologicznie: hasło do automatycznej weryfikacji) automatyczną weryfikację podanego przez użytkownika kodu stempla (S-XXXXXXXX). Do api zapytaniem typu POST podawali byśmy ID na “forum”, kod stempla i ww. “sekret”. W odpowiedzi dostali byśmy czy weryfikacja się powiodła oraz jakieś podstawowe jawne dane zweryfikowanej osoby. Chodźby sam numer paszportu.
A to, jeśli Matka Prokrastynacja dopuści, jutro wieczorem. Ogarnąłbym dzisiaj, ale muszę wyjść. (Jak bardzo zapytanie musi być typu POST? Wszystkie inne zapytania załatwiam GET-em).
(—) prokr. Hweltywk Romański, RkORF · LAN
Namiestnik № 2 Palatynatu Leocji
Dyniowy Padawan
LEOCKA PARTIA FASZYSTÓW JĘZYKOWYCH
Nikogo się nie ściga, ale wszystkich się poprawia, bo tak nakazują
wewnętrzna potrzeba, poczucie sprawiedliwości i wyznawany porządek rzeczy.
IGNATS IK RUTH
Nawet podczas realiozy sprawdzam skrzynkę helwetyk@gmail.com