Szkice Mistrza Vladimira
Zjazd 2024 - 16-18 sierpnia, Puszczykowo (pod samym Poznaniem!) - ZGŁOSZENIA
- Vladimir ik Lihtenštán • Stempel
- Przybysz
Czy wśród zjazdowiczów byłyby osoby zainteresowane nabyciem oryginalnej pamiątki ze spotkania? Chodzi o jeden z trzech zamieszczonych poniżej rysunków ołówkiem - "Sarmackie gałęzie", "Leockie jabłka" i "Empor ik Teutonies Heroglien". Każdy szkic podpisany jest nazwiskiem autora i sygnowany imieniem Mistrza Vladimira. W zamian za te NIEPOWTARZALNE, ORYGINALE i NIETYPOWE pamiątki, manifestacje mikronacyjnej sztuki i kultury zadowolę się jakimś oldschoolowym tytułem (jeśli jesteś monarchą) lub bezalkoholowym piwem na zjeździe.
Szkice Mistrza Vladimira

(—) Vladimir ik Lihtenštán
rex sepulcrorum, baronet Królestwa Nowej Teutonii,
namiestnik cesarski Srebrnego Rogu i całej Slavii
- Helwetyk Romański • Stempel
- Namiestnik Palatynatu Leocji
Co za pytanie!Vladimir ik Lihtenštán pisze: ↑29 lip 2024, 12:56Czy wśród zjazdowiczów byłyby osoby zainteresowane nabyciem oryginalnej pamiątki ze spotkania?
(—) prokr. Hweltywk Romański, RkORF · LAN
Namiestnik № 2 Palatynatu Leocji
Dyniowy Padawan
LEOCKA PARTIA FASZYSTÓW JĘZYKOWYCH
Dyniowy Padawan
Nikogo się nie ściga, ale wszystkich się poprawia, bo tak nakazują
wewnętrzna potrzeba, poczucie sprawiedliwości i wyznawany porządek rzeczy.
IGNATS IK RUTH
IGNATS IK RUTH
Nawet podczas realiozy sprawdzam skrzynkę helwetyk@gmail.com
- Orjon Surma • Stempel
- Dyspozytor Palatynatu Leocji
Vladimir ik Lihtenštán pisze: ↑29 lip 2024, 12:56Czy wśród zjazdowiczów byłyby osoby zainteresowane nabyciem oryginalnej pamiątki ze spotkania?

- Prokrustir I Siwy • Stempel
- Obywatel
Pytanie nieco z czapy. Czy Zjazd ma jakieś .... logo ?
O statut nie pytam.
O statut nie pytam.
Prokrustir I Siwy
Król Gamellandu
Król Gamellandu
- Helwetyk Romański • Stempel
Nie ma. Ale jeśli potrzebne, to proszę o nakreślenie kontekstu. 😉
(—) prokr. Hweltywk Romański, RkORF · LAN
Dyniowy Padawan
Dyniowy Padawan
Nikogo się nie ściga, ale wszystkich się poprawia, bo tak nakazują
IGNATS IK RUTH
IGNATS IK RUTH
Nawet podczas realiozy sprawdzam skrzynkę helwetyk@gmail.com
- Franklin Garamond • Stempel
Zapomniałem zrobić dla trzeciego zjazdu 😅
Tak na szybko ze służbowego kompa:

Tak na szybko ze służbowego kompa:

- Heinz-Werner Grüner • Stempel
- Obywatel honorowy
Jako "lokals" zrobiłem maleńki rekonensans po okolicy, z nastawieniem, "co może zainteresować mikronautę" i choć wiem, że wybór był trudny (bo co może zainteresować mikronautę? I to na zjeździe? :) ) to zdecydowałem się na dwie opcje.Orjon Surma pisze: ↑20 kwie 2024, 15:32Aby nie tworzyć oddzielnego wątku, napiszę tutaj.
Zjazd Palatynatu Leocji odbędzie się w dniach 16-18 sierpnia w Puszczykowie koło Poznania. Serdecznie zapraszamy :) Wątek ze szczegółami: viewtopic.php?p=49715#p49715.
Jestem po wstępnej rozmowie z połową Palatnatu i wyraża chęć, ale nie wskażę na co bardziej. :)
Wiemy jak wyglądają zjazdy i to chyba największa przeszkoda by wybrać się gdziekolwiek to postaram się doprezycować. W grę wchodzi sobota, gdzieś w porze przedobiedniej - czas trwania ok.1-2h w zależności od zainteresowania tematem. Jako, że jest to sobota to opcje z przewodnikami są "opcją" przy zaklepaniu, stąd proszę o wykazanie zainteresowania do poniedziałku.
No ale do rzeczy:
OPCJA 1:
Muzeum – Pracownia Literacka Arkadego Fiedlera (PUSZCZYKOWO)
LINK: http://www.fiedler.pl/sub,pl,muzeum.html
Godziny otwarcia - 9 - 17 (sobota)
Dojazd - z ośrodka LOS na piechotę ok.35 minut - 2,5km w jedną stronę.
Wejście - normalny - 15 zł,
ulgowy - 13zł (płatność gotówką)
+koszt przewodnika (opcjonalnie) - 100zł na grupę.
OPCJA 2:
Muzeum Martyrologiczne w Żabikowie (+ zwiedzanie obozu karno-śledczego) (LUBOŃ)
LINK: https://zabikowo.eu/
Godziny otwarcia - 10 - 14 (sobota)
Dojazd - z ośrodka LOS samochodem (w razie wybrania opcji służę pojazdem) ok.17 minut - 8,8km w jedną stronę.
Wejście - bełpłatne (!)
+koszt przewodnika (opcjonalnie) - 60zł na grupę (płatność gotowką, oprowadzanie po muzeum i obozie)
(Opcją dodatkową, ale wskazaną jest wizyta w drodze powrotnej w Centrali Piwnej - na użytek własny podczas zjazdu - oczywiście możliwa płatność gotówką. ;)
Czekam na info do poniedziałku, bo z racji, że to sobota muszę rezerwować przewodnika. Oczywiście nic na siłę, to tylko propozycja "ukulturalnienia" zjazdu... :P
- Alfred Fabian von Tehen-Dżek • Stempel
- Przybysz
Zgadując, że opcja 2 jest częściej wskazywana (tak jakoś mam wrażenie, że Palatnat jest tym bardziej zainteresowany), nie wiedząc nawet kim jest Arkady Fiedler (niestety :( ), też bym chętnie bym się wybrał. Chociaż i tak bardziej liczę na sportową część i to, że nie zapomnisz przywieźć piłki do kopania, a z niecierpliwością czekam na część kulturalno-kultową osiecko-voxlandzką, więc mam nadzieję, że czasu nam nie zabraknie na wszystko (a mam wrażenie, że w sumie, jest tyle rzeczy przewidzianych, że jest szansa, że zabraknie).Heinz-Werner Grüner pisze: ↑07 sie 2024, 16:50Jako "lokals" zrobiłem maleńki rekonensans po okolicy, z nastawieniem, "co może zainteresować mikronautę" i choć wiem, że wybór był trudny (bo co może zainteresować mikronautę? I to na zjeździe? :) ) to zdecydowałem się na dwie opcje.Orjon Surma pisze: ↑20 kwie 2024, 15:32Aby nie tworzyć oddzielnego wątku, napiszę tutaj.
Zjazd Palatynatu Leocji odbędzie się w dniach 16-18 sierpnia w Puszczykowie koło Poznania. Serdecznie zapraszamy :) Wątek ze szczegółami: viewtopic.php?p=49715#p49715.
Jestem po wstępnej rozmowie z połową Palatnatu i wyraża chęć, ale nie wskażę na co bardziej. :)
Wiemy jak wyglądają zjazdy i to chyba największa przeszkoda by wybrać się gdziekolwiek to postaram się doprezycować. W grę wchodzi sobota, gdzieś w porze przedobiedniej - czas trwania ok.1-2h w zależności od zainteresowania tematem. Jako, że jest to sobota to opcje z przewodnikami są "opcją" przy zaklepaniu, stąd proszę o wykazanie zainteresowania do poniedziałku.
No ale do rzeczy:
OPCJA 1:
Muzeum – Pracownia Literacka Arkadego Fiedlera (PUSZCZYKOWO)
LINK: http://www.fiedler.pl/sub,pl,muzeum.html
Godziny otwarcia - 9 - 17 (sobota)
Dojazd - z ośrodka LOS na piechotę ok.35 minut - 2,5km w jedną stronę.
Wejście - normalny - 15 zł,
ulgowy - 13zł (płatność gotówką)
+koszt przewodnika (opcjonalnie) - 100zł na grupę.
OPCJA 2:
Muzeum Martyrologiczne w Żabikowie (+ zwiedzanie obozu karno-śledczego) (LUBOŃ)
LINK: https://zabikowo.eu/
Godziny otwarcia - 10 - 14 (sobota)
Dojazd - z ośrodka LOS samochodem (w razie wybrania opcji służę pojazdem) ok.17 minut - 8,8km w jedną stronę.
Wejście - bełpłatne (!)
+koszt przewodnika (opcjonalnie) - 60zł na grupę (płatność gotowką, oprowadzanie po muzeum i obozie)
(Opcją dodatkową, ale wskazaną jest wizyta w drodze powrotnej w Centrali Piwnej - na użytek własny podczas zjazdu - oczywiście możliwa płatność gotówką. ;)
Czekam na info do poniedziałku, bo z racji, że to sobota muszę rezerwować przewodnika. Oczywiście nic na siłę, to tylko propozycja "ukulturalnienia" zjazdu... :P
- Franklin Garamond • Stempel
Tam nawet autem nie trzeba jechać. Stację podjechać ciuchcią i spacerek.
- Heinz-Werner Grüner • Stempel
- Obywatel honorowy
To tak jakbyś podjechał 5 minut i szedł pewnie z 40 minut... Nie ma sensu chyba. Ja deklaruje auto, także 4 mogę zabrać.Franklin Garamond pisze: ↑07 sie 2024, 18:09Tam nawet autem nie trzeba jechać. Stację podjechać ciuchcią i spacerek.
- Orjon Surma • Stempel
- Dyspozytor Palatynatu Leocji
Niekoniecznie.Heinz-Werner Grüner pisze: ↑07 sie 2024, 18:32To tak jakbyś podjechał 5 minut i szedł pewnie z 40 minut...Franklin Garamond pisze: ↑07 sie 2024, 18:09Tam nawet autem nie trzeba jechać. Stację podjechać ciuchcią i spacerek.