Witajcie

Jesteś nowym mieszkańcem? Przywitaj się!
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Rurka
Przybysz

Witajcie

Post autor: Rurka »

Witajcie, cienie przeszłości...

Minęło wiele lat, odkąd ostatni raz stąpałem po tych cyfrowych ścieżkach. Z niektórymi z was pewnie historia pokrzyżowała nam drogi, wielu z was nie znam. Dawno, dawno temu.. krążyłam po Rotrii. Byłam tam... kimś innym. Młodym, naiwnym, pełnym wiary w system i wartości, które teraz wydają mi się tak odległe.

Wracam jednak tu. Lata spędzone w mikronacjach otworzyły mi oczy na wiele rzeczy. Zobaczyłem ciemną stronę ludzkiej natury, skosztowałem zakazanych owoców.

Nie szukam tu redempcji, tylko nowego domu. Nie liczcie, że będę aktywnym uczestnikiem waszych gierek i intryg. Jestem tylko obserwatorem, cieniem przemykającym po obrzeżach waszej rzeczywistości. Nie będę wstrząsać fundamentami waszych małych światów.

Pamiętajcie jednak - nie jestem już tym samym człowiekiem, którego mogliście znać. Moja przeszłość jest pokryta mgłą tajemnicy, a moje intencje... no cóż.
Awatar użytkownika
Damiano Robingren Stempel

Witajcie

Post autor: Damiano Robingren »

Rurka pisze:
22 wrz 2024, 14:38
Wracam jednak tu. Lata spędzone w mikronacjach otworzyły mi oczy na wiele rzeczy. Zobaczyłem ciemną stronę ludzkiej natury, skosztowałem zakazanych owoców.
To jest zdecydowanie najlepsze zdanie jakie przeczytałem w tym roku
PS: Witamy oczywiście!
Damiano Robingren
Prezes firmy BAZTEK, Esperantysta
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
La Esperantismo celas la reciprokan sinkomprenadon kaj
konsekvence ankaŭ estimon kaj amon inter ĉiuj gentoj kaj nacioj.

L.L. ZAMENHOF
Awatar użytkownika
Rurka
Przybysz

Witajcie

Post autor: Rurka »

Damiano Robingren pisze:
22 wrz 2024, 15:44
To jest zdecydowanie najlepsze zdanie jakie przeczytałem w tym roku
- Chłopcze... Mam nadzieję, że statystyki te dotyczą jedynie Twojego wirtualnego życia xd - Rurka mruknął do przybysza. Siedział zgarbiony pod drzewem, spoglądał na przebłyski słońca i czuł tylko pustkę.

- Skieruj mnie do Karczmy, Młodzieńcze, gdzieś... gdzie spotkam ludzi- rzekł do nieznajomego.
Awatar użytkownika
Franklin Garamond Stempel
Namiestnik Palatynatu Leocji

Witajcie

Post autor: Franklin Garamond »

Witamy w Leocji! 🎈
Obrazek Obrazek Obrazek
(—) Franklin Garamond
Namiestnik Palatynatu Leocji
ODPOWIEDZ

Wróć do „Powitania”