Konferencja prasowa Zwangstörung Neues Ufer i Czarnoleskiego Dębowego
- Franklin Garamond • Stempel
- Namiestnik Palatynatu Leocji
No, gratulacje, za to się należy loża VIP w Szpitalu LAN 🤣
- Orjon Surma • Stempel
- Dyspozytor Palatynatu Leocji
W miniony weekend odbył się ostatni rajd w tym sezonie Rajdowych Mistrzostw Austro-Węgier. Był to oczywiście słynny Alpenfahrt. Z różnych powodów, głównie wyborczych, nie był to najszczęśliwszy termin, ale BCZS nie odpuściło (choć mogło, bo nic nie było w stanie zmienić naszej pozycji w klasyfikacji generalnej ;)). I ponownie, w osobie @Helwetyk Romański, wygrało tenże rajd. Piszący te słowa musiał zadowolić się czwartym miejscem, co zważywszy na realne obowiązki nie było w sumie złą pozycją (choć boli parę falstartów, które w istotny sposób ustawiły rywalizację).
Sezon kończymy na dwóch pierwszych miejscach w klasyfikacji generalnej, ponownie rozgramiając konkurencję. Zresztą wystarczy spojrzeć na te dwa obrazki:

Sezon kończymy na dwóch pierwszych miejscach w klasyfikacji generalnej, ponownie rozgramiając konkurencję. Zresztą wystarczy spojrzeć na te dwa obrazki:

- Ludwik Tomović • Stempel
- Obywatel
Gratulacje!
Choć szkoda, że rywalizacja ta nie jest już tak zacięta jak kiedyś.....
Choć szkoda, że rywalizacja ta nie jest już tak zacięta jak kiedyś.....
- Orjon Surma • Stempel
SREBRNY RÓG, 27 września 2024 roku. Ekipa Bugatti Czarnoleskiego Dębowego - Zwangstörung Neues Ufer melduje się w stolicy Teutonii, aby rozpocząć nowy sezon Rajdowych Mistrzostw Austro-Węgier. Jak będzie? Może się uda, może nie. Dawno nas tu nie było, zegary są czułe, więc można się spodziewać wielu cudów. Oby korzystnych dla BCZS!
- Heinz-Werner Grüner • Stempel
- Obywatel honorowy
Trzymam kciuki za Waszych rywali! ;)
- Orjon Surma • Stempel
Dziękujemy, jak widać na razie idzie im bardzo dobrze.
- Orjon Surma • Stempel
BYTÓW, 29 września 2024 roku. Przepraszamy. Wybaczcie. Nie miało tak być! Znowu wygraliśmy.
Koniec telegramu.
Koniec telegramu.
- Orjon Surma • Stempel
Trochę nam się przysnęło, a w międzyczasie odbyły się dwa* rajdy, więc wypadałoby coś o nich powiedzieć.
W Sarmackim Rajdzie Jesieni, który przeprowadzono na przełomie listopada i grudnia, trzeci triumf z rzędu wywalczył niżej podpisany - przewaga nad drugimi @Albert Fryderyk de Espada i @Pavel van der Gibson wyniosła aż 44 minuty. Gorzej spisał się @Helwetyk Romański, który niespodziewanie znalazł się dopiero na ósmym miejscu.
Rajd Voxlandu był natomiast wyjątkowo upierdliwy (przepraszam @Anastasia Windsachen, to po prostu fakt). Zegar niby OK, ale przypalenia i tak się zdarzały. Gdyby to było wszystko, co mnie denerwowało, to jeszcze jakoś bym to przeżył. Najbardziej wkurzające były jednak te cholerne nocne odcinki. Organizatorzy postanowili zrobić ich aż 4, co w zasadzie wykluczało jakikolwiek sensowny sen i naruszało zasady Rozumu i Godności Mikronauty. Tym bardziej cieszy to, że w tych wyjątkowo trudnych warunkach zwyciężył @Helwetyk Romański, a piszący te słowa znalazł się tuż za podium. Mogło być znacznie gorzej.
Jak w klasyfikacji? Stabilnie, czyli znów rozwalamy konkurencję. Nie wiem, jak długo jeszcze tak będzie ;p
*W sumie to trzy, ale się zorientowałem dopiero po publikacji, więc...
W Sarmackim Rajdzie Jesieni, który przeprowadzono na przełomie listopada i grudnia, trzeci triumf z rzędu wywalczył niżej podpisany - przewaga nad drugimi @Albert Fryderyk de Espada i @Pavel van der Gibson wyniosła aż 44 minuty. Gorzej spisał się @Helwetyk Romański, który niespodziewanie znalazł się dopiero na ósmym miejscu.
Rajd Voxlandu był natomiast wyjątkowo upierdliwy (przepraszam @Anastasia Windsachen, to po prostu fakt). Zegar niby OK, ale przypalenia i tak się zdarzały. Gdyby to było wszystko, co mnie denerwowało, to jeszcze jakoś bym to przeżył. Najbardziej wkurzające były jednak te cholerne nocne odcinki. Organizatorzy postanowili zrobić ich aż 4, co w zasadzie wykluczało jakikolwiek sensowny sen i naruszało zasady Rozumu i Godności Mikronauty. Tym bardziej cieszy to, że w tych wyjątkowo trudnych warunkach zwyciężył @Helwetyk Romański, a piszący te słowa znalazł się tuż za podium. Mogło być znacznie gorzej.
Jak w klasyfikacji? Stabilnie, czyli znów rozwalamy konkurencję. Nie wiem, jak długo jeszcze tak będzie ;p
*W sumie to trzy, ale się zorientowałem dopiero po publikacji, więc...
- Orjon Surma • Stempel
NOWAŃSK, 26 stycznia 2025 r. Stało się. Po raz pierwszy od Rajdu Orientyki 2022, czyli od prawie 2,5 roku, żaden z zawodników BCZS nie stanął na podium. Najgorsze jest nie to, że poszło nam - nie owijajmy w bawełnę - chujowo, ale głównie to, że stało się to dzięki naszym błędom. Zwłaszcza moim, na ostatnim OS-ie. Bo zamiast siedzieć w miejscowym sztabie WOŚP na licytacjach, w których i tak nie brałem udziału, mogłem dojechać do domu i testować w naturalnym środowisku. Nie doceniłem tego, że telefon w ostatniej minucie testów straci zasięg i będę musiał uruchamiać go ponownie. Po prostu frajersko spartoliłem tankowanie.
Gratulacje dla @Franklin Garamond, dla nas z pewnością chwila poważnych refleksji nad tym, co dalej.
Gratulacje dla @Franklin Garamond, dla nas z pewnością chwila poważnych refleksji nad tym, co dalej.
- Heinz-Werner Grüner • Stempel
- Obywatel honorowy
W końcu, chciałoby się rzec, ale zachowam się fair i pogratuluję n-ty raz za wspaniałą serię. Zachęcam do rywalizacji w kolejnym, moim domowym, rajdzie. :)
- Orjon Surma • Stempel
Glänzberg, 28 lutego 2025 r. Brak sukcesu w Rajdzie Radzieckim nie przełożył się na szczęście na formę BCZS w 2. Rajdzie Szarotki. Choć przez dwa dni @Helwetyk Romański szlajał się gdzieś w okolicy 11. miejsca, to w ostatniej dobie rywalizacji stanął na wysokości zadania i wskoczył na dość przyzwoite czwarte miejsce. Piszący te słowa wrócił zaś na podium - i to w jakim stylu! Trzeba było się trochę poświęcić, bo rajd, delikatnie rzecz ujmując, niezbyt pasował pod kątem dni, w jakie przyszło nam się ścigać. Ale chyba było warto, bo już przed ostatnim wyścigiem sezonu mamy pewność, że dzięki czwartej wygranej w tym sezonie:
Orjon Surma został mistrzem mikroświata!
Patrzymy więc teraz z wielką nadzieją na walkę o pozostałe miejsca na podium i miejmy nadzieję, że ostatecznie staną na nich @Helwetyk Romański i @Franklin Garamond!