Zjazd 2026 - propozycje miejscówek
- MahoroChan • Stempel
- Przybysz
A ja pozwolę sobie zadać takie luźne i niepoparte znajomością żadnej lokalizacji pytanie: czemu nie gdzieś za granicę?
(-) Mahoro Andou
Bojowy android organizacji VESPER
- Franklin Garamond • Stempel
- Namiestnik Palatynatu Leocji
Bo czas dojazdu i koszty.MahoroChan pisze: ↑06 sie 2025, 7:18A ja pozwolę sobie zadać takie luźne i niepoparte znajomością żadnej lokalizacji pytanie: czemu nie gdzieś za granicę?
- Prokrustir I Siwy • Stempel
- Obywatel
Najchętniej pojechałbym gdzieś gdzie mnie jeszcze nie było... w szerszym zakresie regionu. Okolice Poznania nie do końca to kryterium spełniają ale ok - o takie miejsce i tak coraz trudniej.
Od Porażyna-Tartak w Opelnicy, 14 mi autem jest nawet jakaś strzelnica sportowa. Byłaby "atrakcja" dla chętnych.
Od Porażyna-Tartak w Opelnicy, 14 mi autem jest nawet jakaś strzelnica sportowa. Byłaby "atrakcja" dla chętnych.
Prokrustir I Siwy
Król Gamellandu
Król Gamellandu
Niestety na ich stronie nie widzę informacji, że posiadają "broń obiektową" (a ponieważ na tym się zarabia, to jeszcze nie spotkałem strzelnicy, która o tym nie informuje). Najwyraźniej to Bractwo Kurkowe nie prowadzi działalności tego typu - a tylko strzelnicę, gdzie wymagana jest własna broń.Prokrustir I Siwy pisze: ↑06 sie 2025, 10:04Od Porażyna-Tartak w Opelnicy, 14 mi autem jest nawet jakaś strzelnica sportowa. Byłaby "atrakcja" dla chętnych.
W sumie sama broń i amunicja jako taka to niby żaden problem (przynajmniej dla mnie), ale przywiezienie jej na imprezę z alkoholem i brakiem miejsca do jej przechowywania (zgodne z przepisami zabezpieczenia) po prostu odpada.
- Obywatel
Z drugiej strony tak logicznie... jak znam zjazdy to w sobotę raczej nikt na strzelnicę zdolny nie jest, po piątkowym spotkaniu. Ani na strzelnicę, ani do dojazdu tam samochodem - w obu przypadkach jest to działalnie kłócące się z "posiadaniem promili"... ☠️
- MahoroChan • Stempel
- Przybysz
Nie wiedziałam, że inni mikronacjoniści zarabiają poniżej płacy minimalnej.
Bo tylko to wyjaśniłoby problem finansowy - jeśli mnie było stać, aby pojechać do Tallinna, Helsinek i Sztokholmu wcześniej, a do Zagrzebia za tydzień, to każdego stać.
Tym niemniej, to był tylko luźny pomysł.
(-) Mahoro Andou
- Franklin Garamond • Stempel
- Namiestnik Palatynatu Leocji
Biedne studenty i młodzież szkolna nie mają nawet tego.MahoroChan pisze: ↑06 sie 2025, 20:21
Nie wiedziałam, że inni mikronacjoniści zarabiają poniżej płacy minimalnej.
Bo tylko to wyjaśniłoby problem finansowy - jeśli mnie było stać, aby pojechać do Tallinna, Helsinek i Sztokholmu wcześniej, a do Zagrzebia za tydzień, to każdego stać.
Tym niemniej, to był tylko luźny pomysł.
A tak na marginesie, jakie takie noclegi polecasz w tych miastach? Czy też gdzie szukać tych tanich? Ostatnim razem w Helsinkach spałem w lesie.
O finansach nie dyskutuję, bo jestem z tych "co ich stać"... ale w poście Garamonda był jeszcze pierwszy i o wiele ważniejszy człon - "czas dojazdu".MahoroChan pisze: ↑06 sie 2025, 20:21...jeśli mnie było stać, aby pojechać do Tallinna, Helsinek i Sztokholmu wcześniej, a do Zagrzebia za tydzień, to każdego stać.
Nie organizujemy 2-tygodniowych wczasów, ale spotkanie towarzyskie trwające 3 dni z dojazdami.
- Obywatel
Oczywiście każdy pomysł jest mile widziany.
Zgadzam się jednak z przedmówcami, że kombo kosztów i czasu byłoby nieubłaganie wyższe. Biorąc pod uwagę również formę zjazdów to niewiele by się z takich Helsinek skorzystało obradując dwa dni na jakimś kampingu :)
Zgadzam się jednak z przedmówcami, że kombo kosztów i czasu byłoby nieubłaganie wyższe. Biorąc pod uwagę również formę zjazdów to niewiele by się z takich Helsinek skorzystało obradując dwa dni na jakimś kampingu :)
Prokrustir I Siwy
Król Gamellandu
Król Gamellandu
- MahoroChan • Stempel
- Przybysz
Normalnie, na Bookingu...Franklin Garamond pisze: ↑06 sie 2025, 20:32A tak na marginesie, jakie takie noclegi polecasz w tych miastach? Czy też gdzie szukać tych tanich? Ostatnim razem w Helsinkach spałem w lesie.

Trochę szkoda. Taki Obóz Pollin byłby ciekawy.
(-) Mahoro Andou