Po długiej dyskusji w łonie namiestniczym i nie tylko, czy jest sens robić ankietę, czy wybrać jednak miejscówkę odgórnie, stwierdziłem, że dobrą opcją jest jednak zrobienie ankiety na ten temat.
Zatem pytam się Was: gdzie powinien się odbyć tegoroczny zjazd?
Poniżej krótka charakterystyka każdego z miejsc, które uznałem za dobre na zjazd:
- Porażyn - wcześniej już omawiana miejscówka. Byłby to kolejny z rzędu ośrodek należący do Lasów Państwowych. Zachodnia Wielkopolska, obok Nowego Tomyśla. Dojazd pociągiem dość okej - 15-16 par pociągów na dobę z i do Poznania. Przed zjazdem możliwy wypad na Międzyrzecki Rejon Umocniony.

- Toruń - miejsce zjazdów w 2022 i 2023 roku. Jak to kiedyś określono, "sarmacka mekka". Nie audytowałem ogniska w Porażynie, ale tu wiadomo już, że będzie kosztować (i wiata chyba też...). Komunikacyjnie może trochę gorzej niż Bydgoszcz, ale znośnie.

- Wrocław - hotel znaleziony przeze mnie last minute. Nie jest jakoś przesadnie daleko od centrum, można dojechać tramwajem, a nawet pociągiem (stacja Wrocław Kowale, choć nie wiem, czy to raczej nie opcja dla mikoli takich jak ja). Do samego miasta pociągi są w sumie z każdego zakątka Polski. Były lepsze opcje, ale bardziej na uboczu (koło lotniska), więc wolałbym nie brać ich pod uwagę.

- Zielonka - opcja również znaleziona przeze mnie last minute. Aglomeracja warszawska, więc siłą rzeczy dość dobrze skomunikowana. Stacja PKP 15-20 minut piechotą od hostelu. Pewną wadą/zaletą (zależy, jak na to spojrzeć...) są łóżka piętrowe w niektórych pokojach.