Mikronacje w kosmosie (tak tym prawdziwym)

Tu dyskutujemy na wszystkie tematy związane z mikronacjami
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Damiano Robingren Stempel

Mikronacje w kosmosie (tak tym prawdziwym)

Post autor: Damiano Robingren »

ogólnie przypomniało mi się ostatnio, że istnieje coś takiego jak Space Selfie czyli taki satelita, który robi zdjęcia przesłanych przez ludzi grafik na tle Ziemi ogólnie to dałbym sobie rękę uciąć, że kiedyś trzeba było za to zapłacić ileś tam dolarów, ale od maja usługa jest darmowa dla każdego

no i wiecie tak sobie pomyślałem że może zaprojektowalibyśmy w tym wątku wspólną grafikę ze wszystkimi flagami polskich mikronacji i wysłali ją w kosmos? moglibyśmy w ten sposób zrobić chyba jedną z najbardziej wyjątkowych fotografii w historii naszych mikronacji :D

zdjęcie można wykonać nad praktycznie dowolnym punktem na Ziemi (osobiście proponowałbym Toruń) ale na gotowe zdjęcie można czekać nawet do dwóch lat, chociaż jeśli odpowiednio szybko się zorganizujemy to myślę że zdecydowanie warto spróbować

aha jeszcze technikalia: div na stronie w którego uploadujemy grafike ma rozmiar 640 x 285 px ale testowałem też inne proporcje po przeskalowaniu i również działają dlatego myślę że najlepiej po prostu przygotować jedną większą grafikę w odpowiednich proporcjach i ją tam wrzucić

no i ogólnie byłbym bardzo wdzięczny za linkowanie tego wątku dalej bo im więcej mikronacji się dołączy tym lepiej!
Obrazek
Damiano Robingren
Prezes firmy BAZTEK, Esperantysta
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
La Esperantismo celas la reciprokan sinkomprenadon kaj
konsekvence ankaŭ estimon kaj amon inter ĉiuj gentoj kaj nacioj.

L.L. ZAMENHOF
ODPOWIEDZ

Wróć do „Rynek w Nowym Brzegu”