Heinz-Werner Grüner pisze: ↑10 gru 2020, 21:43
Czyli tanioszka. A czy zatem za narrację będzie zapłata? :)
(Tradycyjnie, robocze) założenie jest takie, aby w ramach posiadanej działki można było się pobawić w prostym systemie na motywie kolonizacji wyspy; nie jest nigdzie powiedziane, że działka musi równać się miejscowości, nie wnikamy. Motyw finansowo-gospodarczy w jakiejś postaci się tutaj pojawi. Nie zakładałem jednak, z zastrzeżeniem tymczasowości założeń, że premie będą przyznawane za jakkolwiek rozumianą narrację, bo i jak ją obliczyć skryptem… Jestem jednak pewny, że jeżeli pojawi się potrzeba, to i pojawią się nagrody w trybie administracyjnym.
Heinz-Werner Grüner pisze: ↑10 gru 2020, 21:43
Czyli mogę założyć osadę jako mieszkaniec bez obywatelstwa?
Najzupełniej. Z zastrzeżeniem, że to
nie musi być osada. Dopóki trzymamy się, jak napisał
@Franklin Garamond, „podstawowych wytycznych narracyjnych (spójność z narracją wyspiarsko-osadniczą), no i przede wszystkim — zdrowego rozsądku”, szlachcic na zagrodzie…
Heinz-Werner Grüner pisze: ↑10 gru 2020, 17:30
Czy wtedy całość jest kasowana, czy przechodzi w inne ręce jeśli się takowe znajdą?
Nie wiem, jak pozostali, ale ja bym niczego nie kasował w kontekście faktycznego dorobku, ani nie przekazywał (nie mylić z utratą przywilejów w przypadku długotrwałej nieobecności). Wolnych obszarów jest wiele. Tymczasem — zamarkowałem lokację:
Poczułem się (bardziej) staro.
(—) prokr. Hweltywk Romański, RkORF · LAN
Namiestnik № 2 Palatynatu Leocji
Dyniowy Padawan
LEOCKA PARTIA FASZYSTÓW JĘZYKOWYCH
Nikogo się nie ściga, ale wszystkich się poprawia, bo tak nakazują
wewnętrzna potrzeba, poczucie sprawiedliwości i wyznawany porządek rzeczy.
IGNATS IK RUTH
Nawet podczas realiozy sprawdzam skrzynkę helwetyk@gmail.com