Jak czytam o szczęściu i udaniu się to zastanawiam się, co zrobiłem nie tak… 😜Aleksander pisze: ↑28 gru 2020, 18:08Jakie to szczęście, że udało mi się zalogować w telefonie i mogę z tamtej perspektywy pobierać nowe znaczki.
Światowy Związek Filatelistyczny | Koło w Nowym Brzegu
- Helwetyk Romański • Stempel
- Namiestnik Palatynatu Leocji
(—) prokr. Hweltywk Romański, RkORF · LAN
Namiestnik № 2 Palatynatu Leocji
Dyniowy Padawan
LEOCKA PARTIA FASZYSTÓW JĘZYKOWYCH
Dyniowy Padawan
Nikogo się nie ściga, ale wszystkich się poprawia, bo tak nakazują
wewnętrzna potrzeba, poczucie sprawiedliwości i wyznawany porządek rzeczy.
IGNATS IK RUTH
IGNATS IK RUTH
Nawet podczas realiozy sprawdzam skrzynkę helwetyk@gmail.com
- Aleksander • Stempel
- Obywatel
Najczcigodniejszy namiestnik zapomina, iż jako pracownik szeroko pojętej sfery budżetowej po prostu muszę być technologicznie do tyłu... A tak najzupełniej poważnie, to gdy byłem młodszy to byłem na bieżąco ze wszystkimi nowinkami technicznymi. A dzisiaj zaskakuje mnie, gdy znajomy płaci telefonem, a mówi mi, że to i tak zaczyna się robić przestarzałe, bo można zegarkiem. A ja wciąż używam gotówki...
(-) Aleksander, r.s.
😲
(Zatrzymałem się na etapie płatności kartą).
Dyniowy Padawan
Dyniowy Padawan
IGNATS IK RUTH
IGNATS IK RUTH
- Józef Wilhelm Potocki • Stempel
- Obywatel
- Kontakt:
Postaram się w najbliższym czasie wreszcie załatwić sprawy związane z emisją. Jednak w okresie świątecznym postanowiłem odpocząć trochę od świata realnego jak i wirtualnego.Karol Medycejski pisze: ↑25 gru 2020, 18:29RON zdecydowanie ma tu pole do poprawy ;)Na stronie Światowego Związku Filatelistycznego dodałem zaś statystyki krajowych emisji.
- Aleksander • Stempel
- Obywatel
Z czystej upierdliwości doktrynalnej pragnę zauważyć, iż zapłacenie kartą nie stanowi w istocie zapłaty ceny, a coś zbliżonego do datio in solutum wszak płacąc kartą w istocie przelewamy nasze roszczenie o wypłatę gotówki.
A karty nie lubię, bo jest podatna na dwie sytuacje. Po pierwsze, wciąż są miejsca, w których karty nie przyjmują, a po drugie wciąż zdarzają się sytuacje, że z powodu problemów technicznych terminal nie działa.
(-) Aleksander, r.s.
Szanuję puryzm, szanuję…!Aleksander pisze: ↑28 gru 2020, 18:56Z czystej upierdliwości doktrynalnej pragnę zauważyć, iż zapłacenie kartą nie stanowi w istocie zapłaty ceny, a coś zbliżonego do datio in solutum wszak płacąc kartą w istocie przelewamy nasze roszczenie o wypłatę gotówki.
Obydwie sytuacje zdarzają mi się skrajnie rzadko, więc gotówki unikam jak mogę. Jeżeli chodzi o nowinki (w kontekście…) raz na zupełnym autopilocie zostawiłem kartę w domu i byłem dumny z siebie, że w ogóle pomyślałem o BLIK-u zamiast się cofać…Aleksander pisze: ↑28 gru 2020, 18:56A karty nie lubię, bo jest podatna na dwie sytuacje. Po pierwsze, wciąż są miejsca, w których karty nie przyjmują, a po drugie wciąż zdarzają się sytuacje, że z powodu problemów technicznych terminal nie działa.
Dyniowy Padawan
Dyniowy Padawan
IGNATS IK RUTH
IGNATS IK RUTH
- Aleksander • Stempel
- Obywatel
Ja dla odmiany często robię zakupy w miejscach, gdzie terminali po prostu nie ma. Inna sprawa, że rzadko robię zakupy w dużych sklepach a najczęściej hipsterzę w podejrzanych warzywniakach, małych sklepikach spożywczych i w mięsnym o klimacie rodem z lat 50. ubiegłego wieku (gdy jeszcze było w nich mięso). Też po części sami klienci często przynoszą mi gotówkę, więc muszę coś z nią robić...Helwetyk Romański pisze: ↑28 gru 2020, 19:00Obydwie sytuacje zdarzają mi się skrajnie rzadko, więc gotówki unikam jak mogę.Aleksander pisze: ↑28 gru 2020, 18:56A karty nie lubię, bo jest podatna na dwie sytuacje. Po pierwsze, wciąż są miejsca, w których karty nie przyjmują, a po drugie wciąż zdarzają się sytuacje, że z powodu problemów technicznych terminal nie działa.
(-) Aleksander, r.s.
Ogłoszenie nadawcy — doczekaliśmy się drugiego znaczka z Rzeczypospolitej Obojga Narodów! 12 stycznia do emisji wchodzi Zamek Królewski w Warszawie. ❤️🤍❤️

Dyniowy Padawan
Dyniowy Padawan
IGNATS IK RUTH
IGNATS IK RUTH
- Michał F. Lubomirski-Lisewicz • Stempel
- Rzeczpospolita Obojga Narodów
Uwaga! Uwaga!Helwetyk Romański pisze: ↑25 gru 2020, 20:58Moim (prywatnym) zdaniem tym właśnie czynnikiem powinna być narracyjna lokalizacja. Jeżeli społeczność działa wewnątrz innej mikronacji, powinno odbywać się to w porozumieniu z jej przedstawicielami (w żadnym razie nie twierdzę, że w ramach jakichkolwiek biurokratycznych struktur czy procedur). Jeżeli społeczność będzie mikronacyjnym Sealandem, dla mnie byłoby to wystarczające. Chodzi tu po pierwsze, po drugie i po trzecie o dobrą zabawę; także na odcinku — przepraszam za paskudny żargon — poszanowania integralności terytorialnej innych krajów.
Doczekaliśmy się koncepcji mikronacji w mikronacjach... 😂
Michał Franciszek Lubomirski-Lisewicz
Stolnik podlaski
Rector Universitatis Cracoviensis
Regimentarz wojsk litewskich
Stolnik podlaski
Rector Universitatis Cracoviensis
Regimentarz wojsk litewskich
- Heinz-Werner Grüner • Stempel
- Obywatel honorowy
A czy taką tabliczkę dla Koła w MAW dałoby radę "zdobyć"? :)
Co do prośby Szanownego Pana Kiedyna, to jeśli jest mu tak dobrze, że chce wydawać bez sarmackiego glejtu, niech wydaje, choć czyż nie lepiej pod leockim w takim razie? ;)
Co do prośby Szanownego Pana Kiedyna, to jeśli jest mu tak dobrze, że chce wydawać bez sarmackiego glejtu, niech wydaje, choć czyż nie lepiej pod leockim w takim razie? ;)
To by było coś, prawda…? 😁Michał F. Lubomirski-Lisewicz pisze: ↑28 gru 2020, 19:59Uwaga! Uwaga! Doczekaliśmy się koncepcji mikronacji w mikronacjach... 😂Helwetyk Romański pisze: ↑25 gru 2020, 20:58Moim (prywatnym) zdaniem tym właśnie czynnikiem powinna być narracyjna lokalizacja. Jeżeli społeczność działa wewnątrz innej mikronacji, powinno odbywać się to w porozumieniu z jej przedstawicielami (w żadnym razie nie twierdzę, że w ramach jakichkolwiek biurokratycznych struktur czy procedur). Jeżeli społeczność będzie mikronacyjnym Sealandem, dla mnie byłoby to wystarczające. Chodzi tu po pierwsze, po drugie i po trzecie o dobrą zabawę; także na odcinku — przepraszam za paskudny żargon — poszanowania integralności terytorialnej innych krajów.
Jeszcze jak! Po polsku, niemiecku, niemiecku i węgiersku…? (W każdym niepolskim przypadku potrzebowałbym tłumaczenia, ale da się zrobić, także z przekładem logo).Heinz-Werner Grüner pisze: ↑28 gru 2020, 21:01A czy taką tabliczkę dla Koła w MAW dałoby radę "zdobyć"? :)
Dyniowy Padawan
Dyniowy Padawan
IGNATS IK RUTH
IGNATS IK RUTH