W sumie to jak to działa, że Zibby ma 2 razy więcej rejsów i dużo lepiej wyszkolonych kapitanów załóg, ale ja koszę więcej siana? To tylko kwestia cen które wykorzystałem, czy jest jeszcze jakiś wskaźnik? (Jeśli jest, to pewnie są to przewiezione przez daną łajbę towary?).
Kurier Portowy
- Ignats ik Ruth • Stempel
- Przewodniczący Senatu Palatynatu Leocji
Kurier Portowy
- Helwetyk Romański • Stempel
- Namiestnik Palatynatu Leocji
Kurier Portowy
Na liczbę przywiezionych jednostek wpływają port docelowy (jak wiemy, 10-minutowe rejsy są najwydajniejsze w stosunku do czasu), stan statku, wyszkolenie załogi (liczba odbytych rejsów), bogini Fortuna… Z kolei zarobek jest pochodną liczby przywiezionych jednostek i stanu magazynu w chwili wypłynięcia. Poranne kursy są zazwyczaj najbardziej opłacalne.Ignats ik Ruth pisze: ↑08 sty 2021, 18:49W sumie to jak to działa, że Zibby ma 2 razy więcej rejsów i dużo lepiej wyszkolonych kapitanów załóg, ale ja koszę więcej siana? To tylko kwestia cen które wykorzystałem, czy jest jeszcze jakiś wskaźnik? (Jeśli jest, to pewnie są to przewiezione przez daną łajbę towary?).
(—) prokr. Hweltywk Romański, RkORF · LAN
Namiestnik № 2 Palatynatu Leocji
Dyniowy Padawan
LEOCKA PARTIA FASZYSTÓW JĘZYKOWYCH
Dyniowy Padawan
Nikogo się nie ściga, ale wszystkich się poprawia, bo tak nakazują
wewnętrzna potrzeba, poczucie sprawiedliwości i wyznawany porządek rzeczy.
IGNATS IK RUTH
IGNATS IK RUTH
Nawet podczas realiozy sprawdzam skrzynkę helwetyk@gmail.com
- Zbyszko Gustolúpulo • Stempel
- Obywatel
Kurier Portowy
Ja dziś wiosłuje przy szczęściu -43% i dopiero tak od 9 rano, chociaż i tak bardzo na niekorzyść mi dziś poszło. Myślałem, że Ignaś jest aktywniejszy 😂Helwetyk Romański pisze: ↑08 sty 2021, 18:59Na liczbę przywiezionych jednostek wpływają port docelowy (jak wiemy, 10-minutowe rejsy są najwydajniejsze w stosunku do czasu), stan statku, wyszkolenie załogi (liczba odbytych rejsów), bogini Fortuna… Z kolei zarobek jest pochodną liczby przywiezionych jednostek i stanu magazynu w chwili wypłynięcia. Poranne kursy są zazwyczaj najbardziej opłacalne.
Plus zgaduje, że jak mi 10 minutowa spada to 50, a ktoś inny wysłał dłuższy, ale kiedy ceny były dużo wyższe to też się bardziej kalkuluje.
Ale jakie piękne statystyki, dziękujemy ❤️
emeryt i rencista,
Zbyszko Gustolúpulo
🏴☠️ Tropikańska Rewolucja 🏴☠️
⚽️ Tropikana Zlote Piaski ☀️
Zbyszko Gustolúpulo
Kurier Portowy
Ja mam dzisiaj 45% na plusie. ❤️Zbyszko Gustolúpulo pisze: ↑08 sty 2021, 19:56Ja dziś wiosłuje przy szczęściu -43% i dopiero tak od 9 rano, chociaż i tak bardzo na niekorzyść mi dziś poszło. Myślałem, że Ignaś jest aktywniejszy 😂
No ja wysłałem ze dwa razy swoje statki na długą trasę, żeby Ci usunąć deficyt sprzed nosa :DZbyszko Gustolúpulo pisze: ↑08 sty 2021, 19:56Plus zgaduje, że jak mi 10 minutowa spada to 50, a ktoś inny wysłał dłuższy, ale kiedy ceny były dużo wyższe to też się bardziej kalkuluje.
O tak, dziękujemy Namiestnikowi bardzo pięknie!
- Obywatel
Kurier Portowy
A widzisz, Ty jeszcze myślisz przy tym, ja to generalnie wysyłam jak leci już, ale dobrze, fajna frajda z tego 😅Ignats ik Ruth pisze: ↑08 sty 2021, 19:59No ja wysłałem ze dwa razy swoje statki na długą trasę, żeby Ci usunąć deficyt sprzed nosa :D
emeryt i rencista,
Zbyszko Gustolúpulo
Zbyszko Gustolúpulo
Kurier Portowy
Nie jestem pewny, czy dobrze rozumiem, ale — ceny są ustalane w chwili wypłynięcia.Zbyszko Gustolúpulo pisze: ↑08 sty 2021, 19:56Plus zgaduje, że jak mi 10 minutowa spada to 50, a ktoś inny wysłał dłuższy, ale kiedy ceny były dużo wyższe to też się bardziej kalkuluje.
Takiej konkurencji się nie spodziewałem, szanuję. 🤣Ignats ik Ruth pisze: ↑08 sty 2021, 19:59No ja wysłałem ze dwa razy swoje statki na długą trasę, żeby Ci usunąć deficyt sprzed nosa :D
Polecam się. 😘
Dyniowy Padawan
Dyniowy Padawan
IGNATS IK RUTH
IGNATS IK RUTH
- Obywatel
Kurier Portowy
Tak, na szczęście już wyjaśniałeś :DHelwetyk Romański pisze: ↑08 sty 2021, 20:00Nie jestem pewny, czy dobrze rozumiem, ale — ceny są ustalane w chwili wypłynięcia.
Skrót myślowy, w sensie kiedy ceny są super, ja wysyłam 10 minutówki po dobrej cenie. Po mnie Ignaś wraca, patrzy na ceny, i mówi, dobra wysyłam na jak najdłuższej i mu zabiorę te dobre ceny. Moje statki wracają, ceny spadły, a jego dalej płyną dłużej, bo dłużej, ale po najlepszej cenie 😅
I to jest piękna rywalizacja. Młody, a zobacz jak umie. Work smart, not hard. A Zibby dalej klika...Helwetyk Romański pisze: ↑08 sty 2021, 20:00Ignats ik Ruth pisze: ↑17 min temu
No ja wysłałem ze dwa razy swoje statki na długą trasę, żeby Ci usunąć deficyt sprzed nosa :D
Takiej konkurencji się nie spodziewałem, szanuję. 🤣
emeryt i rencista,
Zbyszko Gustolúpulo
Zbyszko Gustolúpulo
Kurier Portowy
Nie mogłem spać, więc słuchałem podcastów i pływałem. Myślę - ucieknę Zbyszkowi, to mnie jeszcze nie dogoni, mimo że pływa 10tki całymi dnami. Wtem czecia czydzieśi - Zbyszko pływa moje piątki... Coś trzeba było zrobić :DHelwetyk Romański pisze: ↑08 sty 2021, 20:00Takiej konkurencji się nie spodziewałem, szanuję. 🤣Ignats ik Ruth pisze: ↑08 sty 2021, 19:59No ja wysłałem ze dwa razy swoje statki na długą trasę, żeby Ci usunąć deficyt sprzed nosa :D
XD :*Zbyszko Gustolúpulo pisze: ↑08 sty 2021, 20:20I to jest piękna rywalizacja. Młody, a zobacz jak umie. Work smart, not hard. A Zibby dalej klika...
Kurier Portowy
Co się od rana dzieje w porcie to ja nawet nie…
Dyniowy Padawan
Dyniowy Padawan
IGNATS IK RUTH
IGNATS IK RUTH
- Obywatel
Kurier Portowy
Zaraz przyjdzie Ignas i cos wykombinuje 😂
emeryt i rencista,
Zbyszko Gustolúpulo
Zbyszko Gustolúpulo
- Daniel January von Tauer-Krak • Stempel
- Przybysz
Kurier Portowy
Pytanko, czy da się te ceny jakoś mocniej rozregulować? W tym momencie największą wartością jaką dany towar może uzyskać jest 10, tak?